'Teröre destek verenler, cehaletten kurtulamayanlar'

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, Erzurum'da düzenlenen 'yargıda zaman yönetimi' sempozyumunda yaptığı konuşmada, teröre destek veren akademisyenleri eleştirdi. Bozdağ, "Terör örgütlerinin ortaya koyduğu saldırıları, hendekleri, barikatları, çukurları, teröristleri, canlı bombaları onların saldırıları sonucunda şehit olanları görmeyip sadece devleti suçlayan unvanı, titri ne olursa olsun kişiler de bilmeleri lazımdır ki; hangi üniversiteyi bitirirse bitirsin, isminin önünde hangi sıfat yazarsa yazsın cehaletten kurtulamayanlardır" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Mart 2016 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Teröre destek verenler, cehaletten kurtulamayanlar'

Palandöken Kayak Merkezindeki Sway Otelde Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından bugün düzenlenen 'Yargıda zaman Yönetimi' sempozyumuna Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Ahmet Altıparmak, Müsteşar Kenan İpek, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,HSYK, Yargıtay ve Danıştay üyeleri, İstanbul, İstanbul Anadolu, Beykoz, Adana, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Bursa Cumhuriyet Başsavcıları, Adalet Komisyon Başkanları ile hakim, savcılar katıldı.

Önce Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, pilot il Erzurum'da uygulanan yargıda zaman yönetimi saturn projesinin önemini anlatı. Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan Azapağası'nın konuşmasının ardından davet edilen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ise önce Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler'in konuşma yapmasını istedi. Bunun üzerine Berra Besler önce Bozdağ'a teşekkür etti ve "Sizden önce konuşmayı ayıp sayıyorum, siz izin verdiğiniz için kürsüye geldim" dedi.

Ardından konuşan Bakan Bekir Bozdağ ise yargıda zaman yönetimiyle dava açan ve suç duyurusunda bulunan vatandaşların dava sürecinin ne zaman biteceğinden haberdar olabileceğine işaret etti. Projenin ardından gündemdeki konulara değinen Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

"Bugün terörle, ülkemizin dış ve iç güvenliğine yönelik saldırlarla mücadele ederken, güvenlik güçlerimiz gözünü kırpmadan adeta cennete koşarcasına şehadet makamına koşmaktadırlar. Bu ruh yaşadığı sürece Türkiye var olmaya, ülkemizin ve milletimizin bölünmez dirliği, birliği, huzuru, barışı kaim olmaya devam edecektir. Adlarına, hedeflerini bakarak terör, terör örgütleri arasında ayrım yapmak bazılarına olumlu, bazılarına olumsuz yaklaşmak, teröre prim vermektir.

Terör örgütlerinin ortaya koyduğu saldırılar, vahşi cinayetler karşısında hendekleri, barikatları, çukurları, teröristleri, otomatik silahları, roket atarları, el bombalarını, canlı bombaları, onların saldırıları sonucunda şehit olanları görmeyip, sadece devleti suçlayan ünvanı, titri ne olursa olsun kişiler de bilmeleri lazımdır ki; teröre destek çıkmaktadırlar. Acıyı, bu millet yaşamaktadır, kanı bu millet görmektedir. Hendekleri, çukurları, haksızlıkları bütün terör örgütünün vahşi cinayetlerini, milletimiz gözleri ile görmektedir, milletin gözlerinin gördüğü vahşeti, kulaklarının duyduğu çığlığı, acıyı aklının kalplerinin idrak ettiği gerçeği göremeyenler, duyamayanlar, anlamayanlar, hangi üniversiteyi bitirirse bitirsin, isminin önünde hangi sıfat yazarsa yazsın cehaletten kurtulamayanlardır. Milletimiz onların diplomalarını görebilir, hepimiz onların diplomaları ile onlara bir saygınlık kazandığın söyleyebiliriz ama gerçek anlamda ilmi objektifliğe sahip birisinin böyle bir yaklaşım içerisinde olamayacığını da buradan ifade etmek isterim."

BOZDAĞ: DOKUNULMAZLIK CÜBBESİNİ SANDIKTA MİLLET GİYDİRDİ

Bakan Bekir Bozdağ dokunulmazlık konusunda Anayasa'nın 83'ncü maddesinin başlığının Yasama Dokunulmazlığı olduğunu hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Anayasamızdaki yasama dokunulmazlığının ana nedeni, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin görevlerini yaparken kullandıkları oylardan, ileri sürdükleri görüşlerden ya da yapacakları denetimden, yürütmenin ve yargının baskısı olmadan özgürce çalışabilmelerini sağlamak için konmuştur. Yürütme, yasama üyelerine baskı yapmasın, yargı yasama üyelerine baskı yapmasın herhangi bir korku, tehdit algılaması olmaksızın yasama organı üyelerinin hem yasama faaliyetlerini hem de denetim faaliyetlerini özgürce yepebilmeleri için tanınmıştır. Yasama dokunulmazlığının herhangi bir Türkiye Büyük Millet Meclisi üyesinin suç işleme konusunda diğer vatandaşlardan ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğu anlamını taşımaz. Yasama dokunulmazlığı kaynağını Anayasa'dan alır. Dokunulmazlık cübbesini milletvekillerinin sırtına sandıkta bizzat millet giydirdi. Maalesef suç örgütlerine, terör örgütlerine, terör eylemlerine destek veren ve bazılarının fiili katıldığı iddia olunan pekçok fezlekeyi de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gördüğümüzü ifade etmek isterim. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan dosya sayısı zannedersem 522."

Bakan Bekir Bozdağ 21-23 Mart tarihleri arasında devam edecek sempozyumdaki konuşmasının ardından Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak üzere Ankara'ya döndü.

Hümeyra PARDELİ- Zafer KUMRU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber