22 Mart 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2016 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
22 Mart 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Büyükelçisi Isaac Malefane ve İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mohammad Ebrahim Taherian Fard'ı, güven mektupu takdimi için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TÜRKSOY üyesi ülkelerin kültür ve sanat elçilerini kabul edecek.

(Ankara/14.00/14.45/15.30)

2- AK Parti, CHP ve MHP Meclis grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/11.15/13.30/10.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bakanlığının büyükşehir belediyelerinin yaşlılara yönelik evde bakım, evde destek ve gündüzlü bakım hizmetlerini geliştirmek üzere başlattığı "Yaşlı Destek Programı"nın tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/09.30)

2- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TÜSİAD'ın ev sahipliğinde Sheraton Otel'de düzenlenen "Dünya Örnekleri Işığında Türkiye'de Mobil Sağlık" konulu toplantıya iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

3- TBMM Genel Kurulu'nda, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/15.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bosch Feuerbach ve Mercedes Benz Sindelfingen fabrikalarını ziyaret edecek, Türk iş adamlarıyla çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

(Stuttgart)

2- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Pakistan Ticaret Bakanı Dastgir Khurramkhan ile ikili görüşme gerçekleştirecek, STA Çerçeve Anlaşması imza törenine katılacak.

(İslamabad)

3- TÜİK, mart ayına ilişkin sektörel güven endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 5 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mart ayı iktisadi yönelim anketi, reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Avrupa işlerinden sorumlu Almanya Federal Devlet Bakanı Michael Roth ile görüşecek.

(Ankara/12.00)

2- Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerlerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi heyeti ile bir araya gelecek.

(Cenevre)

3- Mısır'da halk ayaklanması ile görevi terk etmek zorunda kalan eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in oğulları Cemal ve Ala'nın borsada yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle yargılandıkları davanın duruşması görülecek.

(Kahire)

4- Libya'da tarafları uzlaştırmak ve krizi sonlandırmak amacıyla düzenlenen Libya'ya Komşu Ülkeler Toplantısı, Tunus'ta gerçekleşecek.

(Tunus)

5- Rusya'nın Suriye'deki güçlerini azaltma kararının ardından, ülkedeki iç gelişmeler, rejim kuşatması altındaki bölgelerde insani durum ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Cenevre/Halep/İdlib/Şam)

6- Irak güvenlik güçlerinin terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonları izlenecek.

(Bağdat/Enbar/Kerkük/Musul)

7- Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun hava desteği verdiği hükümet güçleri ile Husiler arasındaki çatışmalar takip edilecek.

(Sana)

GÜNCEL

1- İstanbul Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin gelişmeler ve yaralıların sağlık durumu izleniyor.

2- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS'de soruların sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 sanık hakkında açtığı davanın, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine devam edilecek.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- Basketbol ULEB Avrupa Kupası çeyrek final rövanşında Galatasaray Odeabank, Almanya'nın Bayern Münih takımını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk edecek.

(İstanbul/20.00)

2- A Milli Futbol Takımı, İsveç ile oynayacağı özel maçın hazırlıklarını Antalya'da sürdürecek

(Antalya/19.00)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası yarı final ilk maçında Abdullah Gül Üniversitesi, Fransa'nın Tango Bourges Basket takımıyla karşılaşacak.

(Kayseri/19.00)

4- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı plya-off turu rövanşında Fenerbahçe Grundig, deplasmanda Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Moskova/18.00)

5- Spor Toto 2. Lig'de 28. haftanın ilk maçında Kırmızı Grup'ta Amed Sportif Faaliyetler, Büyükçekmece Tepecikspor'u ağırlayacak.

(Diyarbakır/13.00)

6- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 22. hafta maçları yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber