İnmede 'damar için tedavi' ile başarı 2 kat artıyor

Dünyada ölüm nedenleri içinde ilk 3 arasında gösterilen inmede, açık cerrahi yerine damar içine girilerek gerçekleştirilen tedavi yöntemi, başarı şansını yaklaşık 2 kat yükseltiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2016 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnmede 'damar için tedavi' ile başarı 2 kat artıyor

YEŞİM SERT KARAASLAN

Ölüm nedenleri arasında ilk 3'te gösterilen inmenin tedavisinde açık cerrahi yerine damar içine girilerek gerçekleştirilen uygulama, başarı şansını yaklaşık 2 kat artırıyor.

Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Eğitim Birimi Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Erol Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle ileri yaşlarda pıhtı ile beyin damarlarının aniden tıkanması ve bu nedenle beynin fonksiyonlarının bir kısmının kaybedilmesinin "inme" olarak tanımlandığını söyledi.

Erol Akgül, inme gelişen hastalarda damar tıkanıklığına yol açan pıhtının yüzde 60-70 oranında kalpteki problemlerden kaynaklandığını, yüzde 20-30 oranında ise boyundaki damar sertliği ve darlık nedeniyle ortaya çıktığını bildirdi.

"Girişimsel nöroradyoloji önemli avantajlar sağlıyor"

İnme tedavi yöntemlerinin hastalarda mümkün olduğunca erken uygulanmasının hayati önem taşıdığına işaret eden Prof. Dr. Akgül, girişimsel nöroradyoloji uygulamalarının tedavide başarının artmasında önemli avantajlar sağladığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber