İstanbul'daki terör saldırısı ile ilgili bir kişi tutuklandı

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren Mehmet Öztürk ile irtibatlı olduğu değerlendirilen bir kişi tutuklandı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 24 Mart 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'daki terör saldırısı ile ilgili bir kişi tutuklandı

Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen 4 kişinin hayatını kaybettiği 39 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısı ile ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Canlı bomba eyleminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında canlı bomba Mehmet Öztürk'ün kardeşleri G.Ö. ve Y.Ö. gözaltına aldı. Öztürk ile irtibatı tespit edilen E.Ç. ise polis tarafından Gaziantep'te gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 3 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Savcılık tarafından ifadelerini alınan şüpheliler nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, şüphelilerden E.Ç.'nin tutuklanmasına karar verirken canlı bombanın kardeşleri olan G.Ö. ve Y.Ö. hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber