Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dünya Tiyatrolar Günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya Tiyatrolar Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk tiyatrosunu desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2016 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Dünya Tiyatrolar Günü' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan, Türk tiyatrosunu desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya Tiyatrolar Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdoğan mesajında, uygarlık tarihinin en kadim sanat dallarından biri olan tiyatronun, sevgiyi, saygıyı, hosgörüyü, barıs içinde bir arada yasamayı temel alan, insanlıgın vicdanına ve kalbine hitap eden güçlü bir anlatım aracı olduğunu vurguladı.

Kendine özgü araçları ve ifade biçimiyle, hayata ve toplumsal olaylara ayna tutan, insana insanı anlatan tiyatronun, yüzyıllardır toplumların özellikle kültürel gelisimlerinde önemli bir rol oynadığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde de her zaman genis bir seyirci kitlesine sahip olan, kültür ve sanat yasamımızda etkin bir rol oynayan tiyatro, çocuklarımız ve gençlerimiz basta olmak üzere tüm toplum için etkili bir egitim aracıdır. Meddah, kukla ve gölge oyunu gibi türleriyle geleneksellesen Türk tiyatrosu, bugün de basarılı çizgisini sürdürmektedir.

Bu vesileyle, insani degerleri savunan, milletimizin kültürel gelisimine, egitimine son derece olumlu katkılar saglayan tüm sanat dallarını oldugu gibi, tiyatrolarımızı da desteklemeye devam edecegimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Degerli tiyatro sanatçılarımızın ve çalısanlarının Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyorum."

Kurbani Geyik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber