FETÖ'nün kumpas oyunu bozuldu

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'a görevde olduğu dönemde kumpas kurulduğunu belirledi. Rapor savcılığa gönderildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 29 Mart 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün kumpas oyunu bozuldu

Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'a görevde bulunduğu dönemde kurulan kumpasın detayları aydınlatıldı. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından hazırlanan raporda Arslan'a komplo kurulduğu bilgisi yer aldı. Savcılığa gönderilen rapor soruşturma konusu yapıldı.

Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'la ilgili İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği raporu tamamlandı. 2009'da 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme', 'örgüt faaliyet çerçevesinde uyuşturucu ticareti yapma suçuna yardım etme' isnadıyla başlatılan ve tutuklanmasına neden olan operasyonla ilgili inceleme yapan Mülkiye Müfettişliği, Arslan'ın kumpasa uğradığını ortaya koydu. Savcılığa gönderilen rapora göre, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan komploya maruz kaldı. Emniyet içinde bazı isimlerce düzenlendiği belirlenen o komploya göre Arslan, farklı isim ve IMEI numaralı telefonlarla dinlendi, teknik takibe alındı.

Diğer taraftan Arslan'ın dinlenen telefon görüşmeleri farklı yorumlandı. Farklı kişiler arasında geçen telefon görüşmelerine olmayan kelimeler eklenerek suç isnat edildi.

Emin Arslan'ın adının 2. Ergenekon İddianamesi'ne de "Yavuz" kod adlı gizli tanığın ifadeleriyle kasıtlı olarak sokuldu. Bu ifadelerle Arslan'ın polisle çatışmaya giren bir suçluyu aklamaya yönelik eylem içerisine girdiği algısı uyandırılmaya çalışıldı. Ayrıca uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin'in de Emin Arslan'a komplo olayında kullanıldığı anlaşıldı.

Soruşturma Savcısı Mehmet Berk'e bir mektup gönderildiği, bu mektupta Ali Arslan isimli kişinin Emin Arslan'ı Baybaşin'in çiftliğine götürdüğü iddia edilse de böyle bir olayın olmadığı, konunun araştırılmadan Emin Arslan'ın olayın içine çekildiği belirlendi.

MAHKEME BERAAT VERDİ

Mahkemenin 15 Haziran 2015 günü Emin Arslan hakkında 'atılı suçları işlemediğinin sabit olması' gerekçesiyle beraatına karar verdiği belirtilirken, Arslan'ın yakalanması ve tutuklanması sürecinde bir grup emniyet görevlisinin komplo kurdukları ve tutuklanmasına sebep oldukları kaydedildi. Tahkikatı yürüten Mülkiye Başmüfettişleri Emin Arslan'ın da ifadesine başvurdu. Arslan kendisine komplo kurulduğunu anlattı.

FETÖ'DEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Arslan, FETÖ'nün kendisine kumpas kurduğunu ve sahte delillerle tutuklanmasını sağladığını, İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla beraat ettiğini, tek merkezden yönlendirilen; planlı, örgütlü ve organize bir şekilde anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik eylemlerde bulunan bu örgüte mensup kolluk görevlileri hakkında şikayetçi olduğunu belirtti. Müfettiş raporu işlem yapılmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

NAZİF HARUPÇU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber