Şehit teknisyen yardımcısı memleketinde toprağa verildi

Şırnak'ta PKK'lı terörsitlerin saldırısı sonucu yaralanan ve tedavi için götürüldüğü GATA'da şehit olan teknisyen yardımcısı Mehmet Sadık Altürk'ün cenazesi memleketi Şırnak'ta toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mart 2016 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit teknisyen yardımcısı memleketinde toprağa verildi

Şırnak'ta PKK'lı terörsitlerin saldırısı sonucu yaralanan, ardından tedavi için götürüldüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) şehit olan teknisyen yardımcısı Mehmet Sadık Altürk'ün (26) cenazesi memleketi Şırnak'ta toprağa verildi.

Ankara'dan uçakla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına getirilen şehit Altürk'ün cenazesi, buradan helikopterle Uludere ilçesine bağlı Ovabağ köyüne götürüldü.

Köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından Altürk'ün cenazesi götürüldüğü köy mezarlığında 4 yıl önce PKK'lı teröristlerce döşenen mayının infilak etmesi sonucu şehit olan korucu babası Fevzi Altürk'ün yanına defnedildi.

Altürk'ün yakınlarının Kürtçe ağıtlar yaktığı törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan ve Şırnak Emniyet Müdürü Celal Sel de katıldı.

Altürk, Şırnak Çevik Kuvvet Müdürlüğünde teknisyen yardımcısı olarak görev yaptığı sırada terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla 20 Mart'ta düzenlenen saldırıda ağır yaralanmış ve GATA'ya kaldırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber