ÖSYM'ye, sınav ücretlerinde yüzde 50 indirim çağrısı

ÖSYM'nin yaptığı sınavlar için talep edilen ücretler Change.org'ta imza kampanyası oldu. 'ÖSYM'nin sınav ücretlerini yüzde 50 oranında indirmesini talep ediyoruz' başlığıyla açılan imza kampanyasına 6 bin 558 kişi destek verdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 30 Mart 2016 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSYM'ye, sınav ücretlerinde yüzde 50 indirim çağrısı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği sınavlara giriş ücretlerinin yarıya indirilmesi için Change.org'ta başlayan ve hala devam eden kampanyada, birçok öğrencinin bu ücretleri zorlanarak ödediği vurgulandı. Kampanya metninde Yükseköğretim Kurulu (YÖK), ÖSYM, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na çağrı yapıldı. İmza kampanyasına 30 Mart itibariyle 6 bin 558 kişi imza verdi. Metinde özetle şu ifadeler yer aldı:

"ÖSYM'nin yaptığı sınavlar için aldığı ücretler, Türkiye'de yaşayan pek çok öğrencinin zorlanarak ödeyeceği hatta ödeyemeyerek sınavlar arasında tercih yapmak zorunda kalacakları seviyede çok yüksektir. Sınavlara birçok öğrencinin kolaylıkla girmesini, ailelerin ve öğrencilerin zorlanmaması için sağlamak için YÖK'ün, ÖSYM'nin, Başbakanlık'ın ve Cumhurbaşkanlığı'nın talebimize kulak vermesini istemekteyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber