'Operasyonların bittiği yerlerde halkımızın yaralarını sarıyoruz'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz. Operasyonların bittiği yerlerde de hızlı bir şekilde halkımızın mağduriyetlerini, yaralarını sarıyoruz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2016 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Operasyonların bittiği yerlerde halkımızın yaralarını sarıyoruz'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz. Operasyonların bittiği yerlerde de hızlı bir şekilde halkımızın mağduriyetlerini, yaralarını sarıyoruz." dedi.

Yılmaz, Vali Ömer Faruk Koçak ve AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ile Özel Hareket Mardin Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek, polis memurlarıyla kahvaltı yaptı. Yılmaz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, birilerinin ülkeyi karıştırmaya, fitne, fesat yaparak ülkenin önünü kesmeye çalıştığını vurguladı.

Türkiye'nin daha fazla kalkınmasını, demokratikleşmesini uluslararası alanda çok daha güçlü bir ülke haline gelmesini engellemeye çalışıldığının altını çizen Yılmaz, bunların hiçbir zaman başarılı olamayacağını bildirdi.

"Ben bu vesile ile halkımıza özellikle şükranlarımızı sunuyorum. Bu fitneye prim vermeyen onları sokağa dökmeye çalışan, kaos oluşturmaya çalışanlara en güzel şekilde cevap veren halkımıza şükranlarımızı sunuyorum." diyen Yılmaz, halkın hizmetinde olduklarını anlattı.

Silopi yeniden imar ediliyor

"Bir taraftan terörle mücadele ediyoruz. Operasyonların bittiği yerlerde de hızlı bir şekilde halkımızın mağduriyetlerini yaralarını sarıyoruz. Halkımızın yanındayız." diyen Yılmaz, Şırnak'ın Silopi ilçesinde operasyonların bitmesinin ardından zarar ve ziyan tespitini yapıldığını, yeni bir şehir imar planının hazırlandığını vurguladı.

Halkın da görüşünü alarak, az hasar görmüş binaların onarılacağını, daha fazla hasar görüş binaların yerine konutların yapılacağını söyleyen Yılmaz, İller Bankası aracılığıyla altyapı, karayolları aracılığıyla da yolları yapacaklarını, ilçeyi yeniden imar ettiklerini kaydetti.

Bakan Yılmaz, Silopi'de bin 200 kişinin toplum yararına istihdam edildiğini, kadınlar için mikro girişim desteği hazırladığı bildirerek, esnafa yönelikte tedbirlerin alındığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber