Devlet Opera ve Balesinde dekolte uyarısı istifası

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AdI Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü koridorlarına asılan dekolte uyarısıyla gündeme gelen Orkestra Müdürü Arzu Sugüneş, görevinden istifa etti. DOB Genel Müdürlüğü orkestrasındaki kadın sanatçılara ''dekolte giymemeleri yönünde uyarı'' yapıldığı yönündeki haberlerde adı geçen Orkestra Müdürü Sugüneş, DOB Genel Müdürü Meriç Sümen'e istifasını sundu. İstifa, Sümen tarafından kabul edilirken yerine henüz atama yapılmadığı açıklandı.

İstifanın ardından DOB Genel Müdürü Meriç Sümen de 'dekolte uyarısı'' haberleriyle ilgili 'Arkadaşlarım alınmışlar, herhalde yanlış düşünmüşler. Kimse burada hiç kimseye 'şunu giy, bunu giy' demez'' şeklinde bir açıklama yaptı. Orkestra Müdürü Arzu Sugüneş'in istifa ettiğini, kendisinin de kabul ettiğini ifade eden Sümen, 'Orkestradaki arkadaşlar, kiminle çalışmak istiyorlarsa bana getirecekler. Ona göre bakacağız'' diye konuştu.

ÇOK BÜYÜTMÜŞLER

Orkestra Müdürü Arzu Sugüneş'in istifasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Sümen, 'Arzu Sugüneş kurumdaki kıyafet genelgesinin dışına çıkılmaması yönünde bir uyarı astı. Bunu asınca arkadaşlarım herhalde yanlış algılamış veya üzülmüşler biz de mi dahil oluyoruz diye. Bana göre fevkalade büyük bir olaymış gibi düşünmüşler. Orkestranın kendi disiplinleridir. Tahmin ediyorum bazı şeylerde zaman zaman şeflerin, hocaların uyarıları da oluyordur. Bundan ibaret olan bir şeyin, hazırlamakta olduğumuz güzel eserlerimizin önüne geçmesi çok üzücüdür. Bunlar tamamen kurum içindedir. Münakaşa da olur, anlaşamamazlık da olur, burası büyük bir ailedir'' diye konuştu.

Yaklaşık iki yıldır Devlet Opera ve Balesi sık sık yaşanan istifa ve görev değişiklikleri ve torpilli atama haberleriyle gündeme geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber