Basbakan:Sağlığımda adımı bir yere vermeyin

Haber Giriş : 16 Kasım 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esenyurt Belediyesi'nce yaptırılan ve adı verilen parkın açılışına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan parkın adının değiştirilmesini istedi. ?Benim bir ahdım var sağlığımda bir yere adımı vermeyin. Görevde olmam o ayrı mesele. Dostluk o zaman belli olur diyorum' diye konuştu

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Esenyurt'ta aralarında yedi sağlık merkezi, altı okul ve iki kamu kurumu binasının da bulunduğu on altı tesisin açılışını yaptı. TOKİ olarak 81 ilde konut yaptıklarını ve amaçlarının çarpık yapılaşmayı sona erdirmek olduğunu belirten Erdoğan, Esenyurt'ta da çarpık yapı istemediklerini anlattı. On yıllardır kanayan yaraları sardıklarını ifade eden Erdoğan, yaptıkları işleri en çok hisseden illerden birinin İstanbul, beldelerden birinin de Esenyurt olduğunu bir dünya şehri olan İstanbul'un daha güzel ve yaşanabilir olması için tüm imkanlarını seferber ettiklerini dile getirdi. İnsan odaklı politikalar uygulamaya çalıştıklarını kaydeden Erdoğan şöyle devam etti: Biz, kavram kavgalarıyla, kargaşasıyla uğraşmıyoruz. O kavramlar vatandaşımın midesini doyurmuyor. Biz şunu biliyoruz; Türkiye demokratiktir, laiktir, sosyal bir hukuk devletidir. Bunların hiçbir tanesini de atmıyoruz, atmayacağız. Bunu böyle bilsinler.

DEFAATLE SÖYLEDİM

Türkiye'de yapımı tamamlanan tesislerin bazılarına kendi isminin verildiğini, Esenyurt Belediyesi'nin de yaptırdığı parka adını verdiğini hatırlatan Erdoğan ?Şimdi bu şehir parkına şahsıma bir nezaket göstermek suretiyle adımı vermişler. Benim bir ahdım var; ben diyorum ki benim sağlığımda adımı vermeyin. Bunu defaatle söyledim. Hele hele görevdeyken hiç vermeyin. Ha görevde olmam o ayrı mesele. ?Dostluk o zaman belli olur' diyorum. Bununla ben Necmi kardeşime herhangi bir ithamda bulunmuyorum. Yine geçenlerde Ankara'da da havalimanına gayet güzel bir bulvar yapıldı. Bu bulvara da Ankara Büyükşehir Belediyesi sağolsun benim adımı vermişti. Dedim ki ?Hayır istemiyorum, bunu değiştirin' dedim. Ve sağolsun adını değiştirerek Turgut Özal Bulvarı yaptılar. Bana yapılan jest yapıldı. Bundan dolayı çok çok teşekkür ederim. Sağolun var olun. Aslolan nedir? Baki kalan bu kubbede hoş bir sadadır. At denize balık bilmezse halık bilir. Biz yola böyle devam ediyoruz' diye konuştu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber