Öğretmen öğrencisinin bacağını kırdığı iddia edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da bir ilköğretim okulu öğretmeni Ömer Ali Menteş'in, tartılmak için basküle çıkan öğrencisi 11 yaşındaki M.S.K'ya tekmeyle vurup bacağını kırdığı idda edildi.

Hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç durusunda bulunulan öğretmen Menteş'in, ayrıca olayla ilgili bilgi almak isteyen öğrencinin dedesi Ağabey K.'yı da yumrukladığı öne sürüldü.

Kırılan bacağına platin takılan ve 3 gün hastanede yattıktan sonra taburcu edilen M.S.K, ?Öğretmenlerimizin talimatıyla anaokulunu temizledikten sonra, öğretmenimize ?eve gidebilir miyiz?' diye sorduk.

O sırada arkadaşlarım kilolarını ölçüyordu. Ben de kilomu ölçmek istedim. Tam terazinin üstüne çıktığım sırada öğretmenim benim ayağıma tekmeyle vurdu? dedi. Olayla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettişleri'nin de inceleme başlattığı bildirildi.

OKULA GİDEMİYOR

Bacağı alçıya alınan ve okula gidemeyen minik M., öğretmenlerini ve okulunu çok sevdiğini belirterek olayı şöyle anlattı:

?O gün arkadaşlarımla birlikte temizlik nöbetimiz vardı. Öğretmenlerimiz bize ana sınıfını temizlemizi söyledi. Arkadaşlarımla birlikte işimizi bitirip müdür odasına döndük. Arkadaşlarım o sırada teraziye çıkıp kilolarını öçüyordu. Ben de kilomu öğrenmek için teraziye çıktığım sırada öğretmen beni görüp, tekme attı. Büyük bir acıyla yere düştüm. Okuldan çıkıp bir süre yürüdükten sonra abimi yolda gördüm. Beni kucaklayıp eve götürdü. Aradan bir kaç gün geçtikten sonra ayağımda morluk oluştu. Bunun üzerine babam beni hastaneye götürdü. Burada ayağımın kırık olduğu ve ameliyat olmam gerektiği söylendi. Okulumu özledim. Derslerimi yatağımda aksatmadan sürdürüyorum. Tuvalete de annemin kucağında gidip gelebiliyorum.?

DEDE ŞİKAYETÇİ

Torunun ayağının öğretmen tarafından kırıldığını öğrenen 66 yaşındaki dedesi Ağabey K., olay hakkında bilgi almak için gittiği okulda okulda öğremen Menteş'in kendisiyle tartıştığını, tartışmanını büyümesi üzerine de kafasına ve gözüne yumrukla vurduğunu belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, konunun kendilerine intikal etmesiyle köye iki müfettiş göndererek olay hakkında inceleme başlattıklarını söyledi. Yıldız, ailenin çocuklarının öğretmen tarafından dövüldüğünün iddia edildiğini belirterek şunları söyledi:

?Öğretmenin öğrenciye tekme attığı, bunun sonucunda çocuğun ayağının kırıldığı belirtilmiş. Biz köye, olayı incelemek üzere müfettiş gönderdik. Müfettişlerimiz köy halkı, öğretmenler ve öğrencilerle konuşarak bir rapor hazırlayacak. Hazırlanacak rapor doğrultusunda gereken mutlaka yapılacaktır. Eğer öğretmenin bir suçu varsa, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz de gerekeni yapacağız. Öğrenciler bizim en değerli varlıklarımızdır. Sorun en kısa zamanda aydınlatılacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber