Jandarma komutanının cezasına tecil

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Kasım 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA'nın Geyve İlçesi'nde 4 yıl önce hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan 15 yaşındaki iki çocuğa, TV kameraları önünde yapılan tatbikatta kadın iç çamaşırı giydirdiği iddiasıyla dönemin İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Kemal Sönmezoğlu, ?Görevi kötüye kullanmak' suçundan yargılandığı ilk mahkemece 1272 YTL para cezasına çarptırıldı. Teğmen Sönmezoğlu, Yargıtay'ın kararı bozması üzerine yapılan yeni yargılamada, bu kez ceza daha da indirilip sonra da tecil edildi.

Olayın meydana geldiği 2002 yılında Geyve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Kemal Sönmezoğlu, Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevini kötüye kullanmak suçundan yapılan yargılama sonrasında 1272 YTL para cezasına çarptırılmıştı.

Bu kararı Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi bozdu. Gerekçe olarak da görevi kötüye kullanmak suçu eyleminin 2 kez gerçekleştiği gerekçesiyle yargılamanın yeniden yapılmasını gösterdi. Dava dosyasını inceleyen Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşmaya katılmayan Jandarma Komutanına gıyabında önce 2 ay 15 gün hapis cezası verdi. Bu cezayı daha sonra 900 YTL para cezasına çevrildikten sonra, bunu da tecil etti.

Jandarma komutanı Kemal Sönmezoğlu ilk yargılamada verdiği ifadede olay sırasında iki zanlının çaldıkları kombinezonları, olayı takip eden gazetecilerin isteği üzerine giydiklerini öne sürmüştü.

Takbikatta iki gence kadın iç çamaşırı giydirdigi gerekçesiyle ilk yargılamada para cezasına çarptırılan Jandarma Komutanı bu kez ceza almadı. Dava Yargıtay tarafından da onaylanması halinde kesinlecek

NE OLMUŞTU

14 Eylül 2002 tarihide Geyve'nin Karaçam Köyü'nde jandarma ekipleri çeşitli hırsızlık olaylarına karıştıkları gerekçesiyle G.K. ile amcasının oğlu S.K.'yı yakaladı. İki genç yapılan sorgulamalarında suçlarını kabul ederken, ayrıca çok sayıda eve girerek hırsızlık yaptıklarını da itiraf etti. Gençler girdikleri 7 evden çeşitli ziynet eşyaları ve paranın yanısıra kadın iç çamaşırı çaldıklarını da söyleyip son olarak Recep Döker'e ait evi soyarlarken kadın iç çamaşırları giydiklerini söyleyince, jandarma komutanının gazetecilerin de bulundugu ortamda onlara kadın iç çamaşırlarını giydirdiği öne sürülmüştü.

Olayın TV kanallarında yayınlanması üzerine de Geyve İlçe Jandarma Komutanı Kemal Sönmezoğlu hakkında dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber