ABD heyeti: Buradaki memurlar birer kahraman

Heyetin hastane ziyareti sırasında hastanedeki doktorlar ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Ünlü şarkıcı Bono sohbet sırasında İl Müdürü Ahmet TAŞKESEN'e "Burada çalışan ve savaş mağduru bu insanlara hizmet veren herkes birer kahraman ve şunu söylemeliyim ki bu zamana kadar gördüğüm en düzenli kamp burası. Umarım bu savaş son bulur ve bu insanlar ülkelerinde huzur içinde yaşar." dedi.

Haber Giriş : 03 Nisan 2016 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD heyeti: Buradaki memurlar birer kahraman

Graham, beraberinde ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Georgia Senatörü David Perdue, Kuzey Carolina Senatörü Thomas Tillis, Florida Kongre Üyesi David Jolly, Illinois Kongre Üyesi Anam Kinzinger, Güney Carolina Kongre Üyesi Tom Rice'nin yanı sıra rock müzik grubu " U2"nin solisti Bono ile Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların yaşadığı çadır kenti ziyaret etti.

Ülkemizde bulunan savaş mağduru Suriyeli misafirlerin barındığı Nizip Çadır kent kabalalık bir ziyaretçi heyetine ev sahipliği yaptı. Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı geçici barınma merkezi son günlerde yabancı heyet ve devlet adamları ve ünlü aktrislerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Gaziantep İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sn. Ahmet TAŞKESEN tarafından karşılanan GRAHAM, Bono ve beraberindeki heyete, AFAD'ın Suriyeli Misafirlere verdiği hizmet ve faaliyetler hakkında bilgi verildi.

ABD Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, Suriye'deki savaşın Ortadoğu'da bir kanser haline geldiğini belirterek, "Maalesef bizim DAEŞ'i yok etme stratejimizin pek sonuç vereceğini sanmıyorum. Biz DAEŞ'in zayıflamasını sağlıyoruz ama onu yok edecek doğru stratejilere sahip değiliz. Türk hükümetinin Suriye'de DAEŞ'i yok etmesi için kimleri eğittiğimiz hususundaki kaygılarını da paylaşıyorum" dedi. Kampta yaşayanlara verilen hizmetin "altın" değerinde olduğunu vurgulayan Graham, eğitim, sağlık hizmetleri ve mesleki eğitimlerin Türk halkı için gurur duyulacak bir çalışma olduğunu dile getirerek dünyanın yapacağı işi Türkiye yapıyor" dedi.

Graham, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk hükümetine, sığınmacılar konusunda gösterdikleri çaba nedeniyle şükranlarını sundu.

ÇADIR KENTTEKİ YAŞAM ALANLARINI GEZDİLER

Amerikan Kongre Delegesi GRAHAM, Bono ve beraberindeki heyet Nizip'teki Çadır kenti ziyareti sırasında yaşam alanlarını gezerek bilgi aldılar. Çadır kentteki el sanatları ve dikiş nakış kursularını ziyaret ettiler ve burada çalışan Suriyeli kadınlar ile bir süre sohbet ettiler. Yine Çadır kent içinde bulunan marketi gezerek AFAD kart hakkında bilgi aktarıldı. Buradan çocukların bulunduğu anaokuluna geçen heyete, çocukların savaşın etkisinden nasıl kurtuldukları anlatıldı. Ünlü şarkıcı Bono ise çocuklar ile şarkı söyledi. Heyetin bir sonraki durağı çadır kent içinde bulunan hastane oldu.

"BU İNSANLARA HİZMET VERENLER BİRER KAHRAMAN"

Heyetin hastane ziyareti sırasında hastanedeki doktorlar ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Ünlü şarkıcı Bono sohbet sırasında İl Müdürü Ahmet TAŞKESEN'e "Burada çalışan ve savaş mağduru bu insanlara hizmet veren herkes birer kahraman ve şunu söylemeliyim ki bu zamana kadar gördüğüm en düzenli kamp burası. Umarım bu savaş son bulur ve bu insanlar ülkelerinde huzur içinde yaşar." dedi. Hastane ziyaretinin ardından gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eden heyet kamptan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber