Katsayıya bakanlık ayarı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Kasım 2006 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda kalkması gündeme gelen katsayıya ilişkin Bakan Çelik'in danışmanı Hamza Aydoğdu bir önerge sundu. Üç gün katsayıların tamamen kaldırılmasını savunan komisyon üyeleri Aydoğdu'nun katsayı uygulamasını bir anlamda korumaya devam eden önergesini oy çokluğu ile kabul etti.

MÜHENDİSLİK YOLU AÇILDI

Karara göre ÖSS'ye girişte okul türlerinde çok alanlar önem taşıyacak. Meslek lisesi öğrencileri, kendi mesleklerinin devamı olan bölümleri tercih ettiklerinde katsayı engeli ile karşılaşmayacak. Üstelik ek puan alacak. Böylece elektrik bölümü öğrencisi elektrik mühendisliğini tercih ederse ek puan alacak.

Şura kararına göre alanlar ders ağırlıklarına göre belirlenecek, aynı alanlardan mezun olan tüm ortaöğretim öğrencileri eşit hakka sahip olacak. Eğitimciler bu maddeyle İHL'lilerin korunmuş olduğunu belirterek 'Sözel alanda eğitim alan İHL'ler sözel alan tercihinde genel liselerle eşit hakka sahip olacak' dediler.

YATAY - DİKEY GEÇİŞ HAKKI

Şura'da kabul edilen diğer bir karara göre de, öğrenciler 10. sınıfın sonuna kadar tüm ortaöğretim kurumları arasında yatay ve dikey geçiş yapabilecek. Böylece 10. sınıfın sonuna kadar İHL'lerle dahil olmak üzere meslek lisesi öğrenciler genel liseye geçerek katsayı engelini de aşabileme imkanı bulunacak. Katsayının tamamen kaldırılmasını şiddetle savunan üyeler, bakanın danışmanı Aydoğdu'nun meslek liselerinde katsayıyı kısmen koruyan ancak İHL'lere genel lise ayarını yapan önergesini yine aynı çoğunlukla kabul ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber