Rus pilotu vurduğu iddia edilen zanlılar tutuklandı

Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğünü iddia eden ve İzmir'de gözaltına alınan Alparslan Çelik, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Nisan 2016 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rus pilotu vurduğu iddia edilen zanlılar tutuklandı

İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen, savcının hepsinin tutuklanmasını istediği 15 zanlıdan, aralarında Alparslan Çelik'in de bulunduğu 7'si, Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Zanlılardan 2'si adli kontrol şartıyla 6'sı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Alpaslan Çelik'in tutuklanma nedeninin "harp silahı bulundurmak" olduğu belirtildi.

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürdüğü Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü ileri süren Alparslan Çelik, bir süre önce Suriye'nin Türkmendağı'nda savaştığı bir grup arkadaşıyla geldiği İzmir'de, restoranda yemek yerken gözaltına alınmıştı.

Suriye'de Bayır-Bucak Türkmenlerinin yanında, Türkmendağı'ndaki Esed rejimine karşı çatışmalara katılan Alparslan Çelik, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğünü söyleymişti.

Çelik, kendisiyle birlikte Türkmendağı'nda bulundukları belirtilen bir grup arkadaşıyla, kısa süre önce İzmir'e geldi.

Gözaltına alınması

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, yemek yemek için dün akşam saatlerinde Hatay Semti'ndeki bir restorana gitti. İhbar üzerine bir süre sonra restorana gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan aramada, 1 kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi.

Çelik ve arkadaşları, ifadelerinin alınması için Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Sorguları süren Çelik ve arkadaşlarının, polisin telefonla aranıp, restoranda silahlı kişilerin bulunduğunu ihbar etmeleri üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltındakilerden Serkan Kurtuluş'un avukatı olan Sıddık Caner Erşen, "Gözaltına alınmalarının üstünden saatler geçmesine rağmen, tarafımıza herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu insanlar soydaşlarımıza destek vermenin ötesinde hukuksuz bir şeye hiçbir şekilde bulaşmamıştır. Gözaltına alınmalarını kabul etmiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber