Uşak halısı için istihdam garantili kurs

UŞAK Belediyesi, kentin ismiyle ünlü halısını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak için istihdam garantili dokuma kursu açacak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Nisan 2016 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak halısı için istihdam garantili kurs

Uşak halısını gelecek nesillere taşımak için iki yıldır çeşitli fuarlarda ve organizasyonlarda tanıtım yapan Uşak Belediyesi, istihdam garantili dokuma kursu açacak. 81 gün sürecek halı dokuma kursuna katılanlara günlük 20 lira harcırah ödenecek. AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Halılarımızın gelecek nesillere taşımak, Türkiye'de ve Avrupa ülkelerinde yaygınlaştırmak için tarihte ve şimdide halının sahibi Uşaklı vatandaşlarımıza tarihi halımızı dokuma fırsatı yaratıyoruz" dedi. Uşak halısını tarihinde olduğu gibi en iyi yerlere getirmek için projelerini sürdürdüklerini ifade eden Cahan, "Uşak halısının daha çok kişi tarafından bilinmesi, geçmiş ve gelecek arasında bir bağ oluşturulması adına kurslarımız devam ediyor. İŞKUR Uşak İl Temsilciliği, Halk Eğitim Merkezi ve Uşak Belediyesi olarak ortaklaşa düzenleyeceğimiz kurs için müracaatlar başladı. 25 kişilik kontenjanı bulunan kursa katılmak isteyenler 15 Nisan'da İŞKUR'da mülakata alınacak. Kursumuzda 20 Nisan'da tarihi Dokur Evi'nde başlayacak. 81 gün sürecek kurslara katılanlara günlük 20 TL harcırah verilecek" diye konuştu.

Uşak Halısının en güzel yerlerde olması ve tarihindeki gibi değerinin korunması için çaba gösterdiklerini sözlerine ekleyen Cahan, şunları söyledi:

"Uluslararası tanıtım çalışmalarını sürdürdüğümüz Uşak halısını yeni neslinde tanımasını ve öğrenmesini istiyoruz. Açtığımız kurslarla bu hedefimize ulaşmak niyetindeyiz. Açtığımız her kursa gösterilen ilgi bizleri memnun ediyor. Açtığımız kurslarda vatandaşlarımızın gösterdikleri başarı bizlere Uşak halısı için yaptığımız çalışmaların meyvelerini almanın heyecanını yaşatıyor. Uşak halısını tanıtmak için iki yıldır sürdürdüğümüz tanıtım ve kurslar halımızın eski günlerindeki gibi revaçta olmasını sağladı. Bu durum yapılan satışlarda da ortaya çıktı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber