FETÖ'nün hırsızlık programı Sistem 365

Zonguldak'ta dersane tuvaletine çelik kasa saklayan FETÖ'nün, bu ilde yönettiği tüm kurumlarda devletten vergi de kaçırdığı saptandı. Organize hırsızlık için özel hazırlanmış 'Sistem 365' yazılımını kullanan örgüt, 17 Aralık sonrası programı silip harddiskleri de değiştirdi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Nisan 2016 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün hırsızlık programı Sistem 365

Zonguldak merkez, Ereğli ve Çaycuma ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 11 şirkete kayyum atandı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında sulh ceza hakimliği, Fatih Koleji, Fem-Anafen Dersanesi, Ereğli Fem-Anafen Dersanesi, Ereğli Fatih Koleji, Çaycuma Anafen Dersanesi ile aralarında iki otomotiv firması bayisinin de yeraldığı 11 şirkete kayyum atadı.

ÇOK İŞLEVLİ UYGULAMA

Mahkemenin kayyum kararında KOM Daire Başkanlığı'na e-mail yoluyla gönderilen ihbara yer verildi. İhbar mektubunda paralel örgüte ait okul ve dersanelerdeki tüm bilgisayarlarda yüklü olan ve 17 Aralık 2013 darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması sonrası 'acilen' silinen 'Sistem 365' isimli bir programdan bahsedildi. Örgütün bu programla sistematik bir biçimde vergi kaçırdığı, örgüte bağlı okulların öğrenci ücretlerinin de devlete eksik bildirildiği ortaya çıktı. Sözkonusu okul ve dersanelerin mali müşavirlerinin hep aynı isimler olduğuna dikkat çekilen ihbar mektubunda, bu kurumlardaki harddisklerin de operasyonlardan önce değiştirildiği kaydedildi.

İHBAR DOĞRU ÇIKTI

Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak yönetimindeki ekipler, bu mektup sonrası harekete geçerek FETÖ kurumlarındaki kayıtları titizlikle inceledi. Öğrenci kayıtlarında ve elde edilen gelirlerde çok sayıda usulsüzlük tespit edildi. Gelirlerin FETÖ'ye bağlı kişilere aktarıldığı ve yurtdışına çıkarıldığı belirlendi. Adı geçen kurumların bilgisayarlarında teknik inceleme de yapan güvenlik güçleri, harddisklerin tıpkı ihbar mektubunda söylendiği gibi değiştirildiğini tespit etti.

Paralel örgütün Zonguldak'taki dersanelerine 7 Ağustos 2015'te yapılan baskınlar FETÖ'nün gizli kasasını ortaya çıkarmıştı. FEM Dersanesi'nin öğretmenler tuvaletine yapılmış ahşap dolabın içine gizlenen çelik kasada yüzlerce senet, el yazısıyla hazırlanmış himmet makbuzları ile bilgisayarda düzenlenmiş şifreli belgeler ele geçirilmişti. Temizlik dolabı süsü verilmiş bölmedeki kasadan çıkan bazı belgelerde "Bunu okuduktan sonra imha edin" şeklinde notların yazılı olması dikkat çekmişti.

6 kayyum 11 şirkette göreve başladı

Zonguldak'ta FETÖ'ye ait 11 şirkete atanan 6 kayyum, güvenlik güçleri eşliğinde kurum binalarına gelerek çalışmalarına başladı. Zonguldak Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda kayyumlara her bir şirketteki görevleri için ayrı ayrı 2'şer bin TL verilmesine hükmedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber