Hava durumu: Havalar mevsim normellerine dönüyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın doğu, Afyon'un güney ilçelerinde; öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Nisan 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava durumu: Havalar mevsim normellerine dönüyor

HAVA SICAKLIĞI :Güney ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın genellikle güney ve batı, zamanla Karadeniz kıyıları ile batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemiz genelinde görülecek yağışların; Isparta ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın doğu, Afyon'un güney ilçelerinde; öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzlıklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber