'Entegre ilçe hastaneleri' açılabilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Kasım 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaşım imkanları, coğrafi şartlar gibi sebeplerle nüfus değişikliğinin beklenenden fazla olduğu yerleşim yerlerinde, sağlık hizmetlerinin planlanması ve sunumunda verimliliğin artırılması amacıyla ilçe merkezindeki tüm sağlık hizmetleri birleştirilerek güçlendirilmiş "Entegre İlçe Hastaneleri" açılabilecek.

Sağlık Bakanlığınca Entegre İlçe Hastanesi Açılması, Kapanması ve Buralarda Verilecek Sağlık Hizmetleri Hakkında Yönerge yayınlandı.

Buna göre, entegre ilçe hastanesi, valiliğin teklifi ve Sağlık Bakanlığının onayı ile açılacak ve aynı yolla kapatılacak.

Entegre ilçe hastanelerinin bulunduğu ilçe merkezindeki tüm sağlık hizmetleri birleştirilerek güçlendirilmiş entegre ilçe hastanesi tarafından yürütülecek.

İlçe merkezindeki sağlık merkezi, verem savaş dispanseri, sağlık ocağı, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezi, acil sağlık hizmetleri istasyonu gibi sağlık kuruluşları hastane hizmetleriyle birleştirilecek.

Hizmetin birleştirildiği kurumlarda temel sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesinden entegre ilçe hastanesi baştabibi sorumlu olacak. Mobil hizmet, tarama, ETF, aşı gibi vatandaşa gidilerek yürütülen koruyucu hizmetler aksamaya fırsat verilmeden yürütülecek.

Entegre ilçe hastaneleri tarafından verilecek temel sağlık hizmetleri için gerekli olan tüm ilaç, serum, aşı gibi ihtiyaçlar il sağlık müdürlüklerince, diğer ihtiyaçlar ise hastane döner sermayesinden karşılanacak.

İlçe merkezinde bulunan mevcut sağlık birimleri bina, araç, gereç, malzeme ve personeliyle beraber entegre ilçe hastanesine devredilecek.

Entegre ilçe hastanelerinde sağlıkta dönüşüm programının gereği olarak, her hekime bir muayene odası açılırken, hekim seçme özgürlüğü tanınacak. Nöbet hizmetleri 24 saat hizmet esasına ve ihtiyaçlara göre yürütülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber