İBB'de Kılıçdaroğlu tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis'inde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'na yönelik sözleri gündeme geldi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Nisan 2016 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İBB'de Kılıçdaroğlu tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Nisan ayı ikinci toplantısında Kılıçdaroğlu tartışması yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik "Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor" sözleri İBB Meclisi'ne taşındı. Meclis Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ülkiye Toptaş Kılıçdaroğlu'nun ahlaksız açıklamalarına değindi. Konuşmasına henüz başlamışken CHP sıralarından büyük tepki geldi. CHP'liler masa kapaklarına vurarak konuşmayı engelledi.

ARBEDE YAŞANDI

İBB Meclisi 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ her iki gruba da nezaket çağrısında bulundu. Gümüşdağ, sözü kesilen Meclis üyesi Toptaş'a tekrar konuşmasını yapması için söz hakkı verse de CHP'liler yine masa kapaklarına vurarak konuşmayı sabote etti. Tepkilere rağmen konuşan Toptaş Kılıçdaroğlu'nun ahlaksız açıklamasını hatırlatarak "Duymak istemeyeceğiniz kadar kötü bir söylemin olduğunu biliyorsunuz ve tahammül edemiyorsunuz. Eğer söyleyecek bir şeyiniz siz de söz isteyebilirsiniz. Kılıçdaroğlu'nun Bakanımız Sema Ramazanoğlu'na yönelik yakışıksız ve edep dışı sözlerini kınıyorum" dedi. Bunun üzerine diğer meclis üyeleri arasında karşılıklı atışmalar yaşandı. Tepkilerin artmasıyla AK Parti ve CHP grupları birbirinin üzerine yürüdü. Gümüşdağ, parti başkanvekilleriyle istişare etmek üzere Meclis Salonu'ndan ayrıldı. İstişarelerin ardından tekrar toplanan meclis gündem maddelerini oylayarak oturumu bitirdi.

Fatih Özkanoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber