6 yaşın üstündeki bütün yolculara bilet alınacak

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 20 Kasım 2006 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karayollarında yapılacak seyahatlerde 6 yaşın altındaki çocuklar, yolcu bileti olmaksızın kucakta taşınabilecekler. 6 yaşın üstündeki bütün yolcular ayrı koltuklarda seyahat edecekler. Ulaştırma Bakanlığı, uluslararası ve yurt içi ticari yolcu taşımacılığıyla ilgili kurallarda yeni düzenlemeler yaptı. Yönetmeliğin yolcu biletleri ile ilgili bölümüne yeni hükümler konularak Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe gidi.

Yaş şartı aranmayacak

Buna göre, 6 yaşın altındaki çocuklar, yolcu bileti düzenlenmeksizin kucakta seyahat edebilecekler. Bu çocuklar için ayrı koltuk talep edilmesi halinde bilet ücretine yüzde 50 indirim uygulanacak. 6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltuklarda seyahat etmesi zorunlu olacak. 6-12 yaş arasındaki çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın özürlüler için de yüzde 50 ücret indirimi yapılacak. Bu kurallara uymayanlara ?5 ihtar? ceza verilecek.

Her sefere araç

Terminal işletmecileri, terminallerde ve çevresinde ?yolcuları rahatsız edecek şekilde yolcuları yönlendirmek için personel istihdam edilmesine, çalıştırılmasına ve bunlardan yararlanılmasına? izin vermeyecek. Terminal işletmecileri ayrıca yetki belgesiz taşımacılık ve acentelik faaliyetinde bulunulmasını ve taşıt kartı olmayan araçların terminale giriş-çıkışlarını önlemekle yükümlü olacak. Yolcu taşımalarında Ulaştırma Bakanlığınca onaylanmış zaman tarifesinde yer almayan bir saat için yolcu bileti düzenlenemeyecek. Zaman tarifesinde yer alan her sefere araç tahsis edilecek. Düzenli yolcu, eşya ve kargo taşıması konusunda yetki belgesi sahipleri, tespit edilmiş ücret tarifelerinin üzerinde ücret alamayacaklar ve yüzde 30'dan fazla indirim uygulayamayacaklar.

> İnternet sitesi mecburî olacak

Şehirler arası ve uluslararası düzenli yolcu taşımacılığı yapmak üzere D1 ve/veya B1 yetki belgesi alanlar, yetki belgesi verildiği tarihten itibaren 60 gün içinde firmalarına ait bir internet sitesi kurarak, bunu Ulaştırma Bakanlığına bildirecekler. Kurulacak sitede hat, güzergah, ücret ve zaman tarifeleri, şube ve acente ile yetki belgesi sahiplerinin her türlü iletişim ve benzeri bilgiler yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber