Magandalık yapsa bile polis ve korucuya silah

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı tasarıya göre 10 yıl koruculuk yapanlarla, beylik tabancalarıyla düğünde, meskûn mahalde havaya ateş açan polislere emeklilikten sonra da silah ruhsatı verilecek.

İçişleri Bakanlığı, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu'nun 15 maddesini değiştirmek için taslak hazırladı. Taslak TBMM'de aynen kabul edilirse, 10 yıldan fazla geçici köy koruculuğu yapanlara silah taşıma ruhsatı verilecek.

10 yıl sınırı

Güneydoğu Anadolu'da, PKK ile mücadele amacıyla 58 bin 416'sı geçici, 26 bin 967'si gönüllü olmak üzere toplam 85 bin 383 köy korucusu bulunuyor. Mevcut uygulamada korucular, görevde bulundukları sürede silahlarını sadece görev bölgesinde kullanabiliyor. Yasada yapılacak değişiklikle, en az 10 yıl köy korucusu olarak görev yapanlara görevlerinden ayrılsalar bile, silah taşıma ruhsatı verilmesinin önü açılıyor. Yasada yapılacak değişiklikle silah kullanmayı bilmeyenler, 15 saati teorik, 15 saati de poligonda atış şeklinde pratik olmak üzere 30 saatlik silah eğitimini başarıyla tamamlamak zorunda olacak. Taslağa göre, taşıma veya bulundurma ruhsatı almak için başvuranların silahlarından test amacıyla 5 adet mermi atılacak.

Silah fişlenecek

Bu 5 merminin çekirdeği ile boş kovanı polis tarafından numaralandırılarak arşivlenecek. Böylelikle, parmak izi incelemesinde olduğu gibi, ruhsatlı silahla faili meçhul cinayet veya yaralama suçu işlenirse, silahın kime ait olduğu kolaylıkla tespit edilecek. Kısa süre önce de Köy Kanunu'nda yapılan değişiklikle, sosyal güvencesi bulunmayan geçici köy korucuları ile eşleri, bakmakla yükümlü olduğu anne, baba ve çocuklarına yeşil kart verilmesi sağlanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber