Genelkurmay diyet yapıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK'nın üst düzey komutanları forma girmek için ünlü diyetisyen Taylan Kümeli'nin önerdiği özel diyete başladı. Komutanların eşleri ile beraber uygulamaya başladıkları diyetin en önemli özelliği hiç aç kalmadan 6 öğün yemek yenilmesi.

Hepsi katılıyor

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt başta olmak üzere tüm kuvvet komutanlarının, harfiyen uyguladıkları ve yanlarından ayırmadıkları diyet programı genelde yoğun çalışma temposunda olanlar tarafından tercih ediliyor. Komutanlara 23'e yakın tahlil yapıldığını söyleyen Kümeli, "Vücut yapılarına uygun, özel bir diyet programı hazırlıyoruz, bunun için de komutanlarımızın, sosyal hayatı ve yaşam tarzları da dikkate alınıyor" dedi. Günde 3 ana öğün ve kuşluk, ikindi, akşam yemeği sonrası olmak üzere 3 ara öğünden toplam 6 kez uygulanan diyet, "Azı karar çoğu zarar" ilkesinden yola çıkarak hazırlanıyor. Buna göre,komutanlar sevdiği yiyeceklerden vazgeçmek zorunda kalmadan, sık ama az tüketiyorlar. Diyette, kızartmalardan uzak durulması, zeytinyağlıların azaltılması, ara öğünlerin kaçırılmaması öneriliyor. Sık sık akşam davetlerine katılan komutanların, düşük kalorili şarap tercih etmeleri gerektiğini ve içkiyle tatlı meyve yemekten kaçınmaları gerektiğini söyleyen Kümeli, sigara alışkanlıkları için de "Kendilerinin bileceği bir şey ancak ben her hastama bırakmasını öneriyorum" dedi. Diyetin sadece bir zayıflama programı olarak algılanmaması, aynı zamanda beslenme ve eğitim süreci olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Kümeli, diyetin bir özelliğinin de disiplin içerisinde uygulanması olduğunu söyledi.

Disiplin şart

"Komutanlarımız zaten çok disiplinli ve o yüzden bu diyeti çok rahat uygulayabiliyorlar" diyen Kümeli, şimdiden bir çok komutanın kilo vererek kısa sürede forma girdiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber