Farabi Sokak No:53

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk siyaseti yeni bir adres kazanıyor. Sezer, cumhurbaşkanlığından sonra çalışma ofisi yapmak için Ankara'daki dairesinden 6 yıllık kiracısını çıkarttı...

Kira kontratını 2007 yılının Mayıs ayına kadar yapan Temuçin, hukuken zorunlu olmasa da, Sezer'in ricasını kırmayarak, 20 gün önce evi boşalttı.

Sezer, Anayasa Mahkemesi'nde iken taşındığı Çankaya'daki lojmana taşınmadan önce Farabi Sokak'taki bu dairede ikamet ediyordu. Sezer'in giriş üstü 3'ünkü kattaki daireyi, önümüzdeki günlerde tadilattan geçireceği belirtiliyor.

YENİ ODAK NOKTASI

Sezer'in Köşkten ayrıldıktan Farabi Sokak'taki ?Yavuz Apartmanı? ndaki bu çalışma ofisi Türkiye siyasetinin yeni odak noktası olacak. Siyasi çalışmalarını Güniz Sokak No 31'de yürüten Demirel de Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra çalışmalarını Kuleli Sokak'ta oluşturulan çalışma ofisinde yürüttü. Ankara'da Güniz ve Kuleli sokakların yanı sıra siyasetin odak noktası olan başka merkezler de bulunuyor. Eski Başbakanlardan ve eski CHP ve DSP genel başkanı Bülent Ecevit, vefat edinceye kadar Or-An sitesindeki evini ve rahatsızlanmasından sonra taşındığı yine Or-an'daki ev-ofisi kullandığı için siyasi literatür Güniz Sokak'tan sonra Or-An'ı kazandı. Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın siyasete armağan ettiği odak ise Balgat'taki evi oldu.

YÜZDE 133 ARTTI

Sezer'in kira artış oranı daha önce tartışma konusu olan Farabi Sokak'taki daireden elde ettiği kira gelirinin 7 yılda yüzde 133.3 arttığı ortaya çıktı. Temuçin'in, Sezer'le ev sahibi - kiracı ilişkisi, Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesinden bir hafta önce başladı. Temuçin, evi 300 milyon TL'ye kiraladıklarını, son kiranın ise 700 milyon TL olduğunu belirterek ?Ev çok bakımsızdı. Öyle olmasaydı daha çok kira da verebilirdik? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber