Şakalaşan öğrenciler üçüncü kattan kantinci kızın üzerine düştüler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2006 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZURUM Merkez Anadolu Lisesi'nin üçüncü katında şakalaşan iki öğrenci merdiven boşluğundan aşağı düştü. Zemin katta bulunan kantinci kızın üzerine düşen Enes Akif Ezirmik ile Selahattin Fırat, öğretmenleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilirken, kazadan yara almadan kurtulan kantin çalışanı Ela Sürgüt, ?Masaya çay götürürken gürültüler duydum. Yukarıya baktığımda iki öğrenci de üzerime düştü. Neye uğradığımı şaşırdım'' dedi.

Olay, bugün saat 11.00 sıralarında Cemal Gürsel Caddesi üzerindeki Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Teneffüs sırasında sınıflarının bulunduğu üçüncü katın merdiven korkulukları yanında şakalaşan 10/Fen - D sınıfı öğrencileri Enes Akif Ezirmik (16) ile Selahattin Fırat (16) dengelerini kaybederek, yaklaşık 6 metre yükseklikten aşağıya düştü. Bu sırada zemin kattaki kantinden dışarıya çay götüren 25 yaşındaki Ela Sürgüt'ün üzerine düşen Ezirmik ile Fırat yaralandı. Olayı gören kat nöbetçi öğretmeni Feyzi Konca'nın çağırdığı ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen 2 öğrenci tedavi altına alındı. Çekilen röntgen filmleri sonrasında vücutlarının çeşitli yerlerinde kırıklar tespit edilirken, öğrencilerden Selahattin Fırat'ın beyninde ödem oluştuğu belirlendi. Hayati tehlikeleri bulunmayan öğrenciler, Beyin Cerrahi ve Ortopedi Servisleri'nden müşahade altında alındı. Bu arada hastaneye akın eden aileler ve arkadaşları, Acil Servis önünde gözyaşlarına boğulurken, öğrenciler öğretmenleri tarafından sakinleştirildi.

'NEYE UĞRADIĞIMI ŞAŞIRDIM'

Öte yandan kazadan yara almadan kurtulan ve olayın şokunu atlatamayan kantinci Ela Sürgüt, ?Merdiven boşluğundaki masaya çay servisi yapıyordum. Bu sırada çocukların gürültüleri üzerine yukarıya doğru baktım. Çocuklar üzerime doğru geliyorlardı. Bir anda kendimizi yerde bulduk. Bana birşey olmadı ama çocukların başlarından kan geliyordu. Allah'tan benim üzerime düştükleri için hızları kesildi ve beton zemine çakılmadılar'' diye konuştu.

Anadolu Lisesi öğrencileri merdiven korkuluklarının kısa olmasından şikayet ederek, ?Korkuluklar biraz daha yüksek olsaydı, arkadaşlarımız düşmeyecekti'' dedi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber