KDV iadesine özel vergi dairesi yolda

Maliye Bakanlığı, ihracatçıların KDV iadelerini hızlandırmak için özel vergi daireleri kuruyor. Sistem testi için pilat bölge olarak Ankara seçildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Nisan 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KDV iadesine özel vergi dairesi yolda

Geçtiğimiz ay İstanbul'da ihracatçıların sorunlarını dinleyen Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV iadesine özel vergi dairesi kurma talimatı verdi. İhracatçıları rahatlatacak bir adım atmaya hazırlanan Maliye Bakanlığı; Ankara'da Çukurambar'daki binasında pilot uygulama kapsamında sadece KDV iadelerine bakılması için iki vergi dairesi kuracak. Ardından İstanbul, Bursa, İzmir'de de ihtiyacı karşılaması için KDV iadelerine bakacak vergi daireleri kurulacak.

ANKARA'YA 2 VERGİ DAİRESİ

2010 yılından itibaren uygulamaya konulan KDV İade sisteminde, kontrol raporu ve iade alma süreçlerinde ciddi sorunlar oluşmaya başladığına dikkat çekiliyor. Yıllık 32 milyar lirayı bulan KDV iadesinde yaşanan gecikmeler zaman zaman yatırımları da etkileyebiliyor. Bu sorunları azaltmaya yönelik Maliye Bakanlığı, Ankara'da pilot bir uygulama başlatacak. Çukurambar'da kiraladığı binasının alt katında iki yeni vergi dairesi kurulacak. Bu vergi daireleri sadece Ankara'daki KDV iadeleri ile ilgilenecek.

Cahit Saraçoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber