SGK, muvazalı deyip yetim aylığını kesti

SGK, boşanma kararına 'muvazaalı' deyip Feride Hanım'ın babasından kalan yetim aylığını kesti. Kocası öldü, şimdi gözler SGK'da. Bakalım SGK, inanmadığı Feride Hanım'ın eski eşinin maaşını ne yapacak.

Haber Giriş : 14 Nisan 2016 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK, muvazalı deyip yetim aylığını kesti

FERİDE Yanmaz, 1977'de Dursun Erdoğan ile hayatını birleştirdi... Mutlu beraberlikleri 31 yıl sürdü. 2008'de Feride Hanım , 'şiddetli geçimsizlik' nedeniyle önce eşine 'eve yaklaşmama ' kararı aldırdı, ardından boşanma davası açtı. Ve çift ayrıldı. Feride Hanım, ölen babasından 'yetim aylığı' almaya başladı. Bu 400 liraydı. Aylık, 4 yıl onun çarşı pazar harcamalarına katkı sağladı. Aslında evlatlarından geliyordu destek... Sonradan eski hayat arkadaşı Dursun Erdoğan'ın kalp hastalığı çıktı. Dayanamadı, ona birkaç kap yemek götürdü. Zor gününde evladının babasının yanında olduğunu gösterdi. Ama SGK, o günlerde teftişe çıkmıştı. Kimin 'babasının, annesinin aylığını almak için anlaşmalı boşandığını' bulmaya çalışıyordu. Sıra Feride Hanım'ın 550 TL'lik aylığını sorgulamaya gelmişti.

SGK devrede, işler karıştı

SGK, konu-komşuya gitti. Sordu soruşturdu. Feride Hanım'ın , eski eşinin evine gidip geldiğini öğrendi. 'Vay sen misin insani duygularla hastalanmış eski kocanın evine giden...' Hemen aylığı kesti. Gönderdiği yazıda, "Babanızın yetim aylığını almak için muvaazalı boşanma yaptığınız tespit edildi. Aylığınız kesildi' diyordu. Feride Hanım şaşkına döndü. "Bu küçük para için niye bunu yapayım ben deli miyim?" dedi, ama inandıramadı. SGK'yı mahkemeye verdi. Ama bu davayı kaybetti. Yani boşanmamış sayıldı. 2013'ün başında bunlar yaşanırken, Feride Hanım'ın eski eşi Dursun Erdoğan fenalaştı. Kalp yetmezliğinden hastaneye yattı. Feride Hanım onu ziyaret etti, "Acil şifalar" diledi. 4-5 ay sonra o beklenen an gelmişti. Dursun Bey SGK'dan emekli oldu. Konu komşu araya girdi.

Yeniden evlenmeyi reddetti

Bir yakınları o günü şöyle anlattı Yeni Yüzyıl'a: "Akrabalar, komşular 'kocanla tekrar evlensene daha iyi maaş alırsın' dediler. Ama Feride Hanım onlara 'Ben anlaşmalı boşanmadım ki anlaşmalı evleneyim' dedi. Sonradan Dursun Bey'e kanser teşhisi konuldu. Yine ona bakmaya devam etti. Birbirlerine kırgındılar ama Dursun Bey, 'Vicdan azabı çekiyorum. Yetim aylığın da kesildi. İstersen yine nikah yapalım benim maaşımı sen alırsın' dedi. Ama Feride Hanım bunu da reddetti."

TAM BİR BİLMECE

Dursun Erdoğan hasta yatağında, 2013 Kasım ayında hayatını kaybetti. Kanser onu eritmişti. Ve SGK'nın yol açtığı sıkıntı ortaya inanılmaz bir durum çıkarmıştı. Feride Yanmaz, babasının yetim aylığını 'Anlaşmalı boşandığı' iddiasıyla kaybetti. SGK'ya göre hala evliydi. Şimdi eşi öldüğü için onun emekli maaşını 'dul maaşı' olarak alabilirdi. Ama resmen boşanmış görünüyordu. Bu bilmecenin nasıl çözüleceği belli değil. Yakınları, bu yüzden Ali Tezel'e başvurdular, fikir sordular. Ali Tezel'in ilginç yanıtı ve önerisini yarın okuyabilirsiniz.

YENİ YÜZYIL GAZETESİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber