'Rüşvet almayın, alınmasına müsaade etmeyin'

"Rüşvet almayın, alınmasına müsaade etmeyin. Bu konuda hiçbir tereddüde yer yoktur. Sakın göz yummayın"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2016 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Rüşvet almayın, alınmasına müsaade etmeyin'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yeni atanan memurlardan gittikleri yerlerde şevkle çalışmalarını isteyerek, "Sizler ülkemizin gümrük idareleri için taze kan, yeni bir enerjisiniz. Hepinizden gittiğiniz yerlere bu enerjiyi taşımanızı istiyorum." dedi.

Tüfenkci, Bakanlığın Konferans Salonu'nda, aralarında gümrük muhafaza memuru ve tüketici hakem heyeti raportörünün de bulunduğu 510 aday memurun açıktan atama kurası için gerçekleştirilen törende, gümrük memurluğunun sıradan bir görev olmadığını belirtti.

Atanan memurların gittikleri yerlerde şevkle çalışmaları gerektiğini vurgulayan Tüfenkci, "Sizler ülkemizin gümrük idareleri için taze kan, yeni bir enerjisiniz. Hepinizden gittiğiniz yerlere bu enerjiyi taşımanızı istiyorum. Gümrük işlemlerinin sürelerini kısaltmak için elinizden gelen çabayı göstermelisiniz. Vatandaşın işini kolaylaştırmanız lazım. Bürokratik işlemleri daha hızlı yapmalısınız. Ticaret erbabının işini kolaylaştırmalısınız." diye konuştu.

Gümrük mevzuatının sürekli değiştiğine işaret eden Tüfenkci, vatandaşın her değişikliği bilemeyeceğini, bu konularda yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

Gümrük memurlarının rüşvet ve yasa dışı ticaret konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizen Tüfenkci, "Gümrük memurlarının bu tür olaylarla karşılaşma olasılığı çok yüksektir. Rüşvet almayın, alınmasına müsaade etmeyin. Bu konuda hiçbir tereddüde yer yoktur. Sakın göz yummayın." uyarısında bulundu.

Memurların bu millete hizmet etmek için bu görevlere seçildiklerine dikkati çeken Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Sorunlara takılıp kalmak yerine, çözümün bir parçası olmak için mücadele edin. Şikayet etmek, seyirci olmak yerine, aktif olarak söz sahibi olun. Siz, bu millete hizmet ediyorsunuz. İyi, dürüst çalışanın, doğrunun her zaman arkasındayız, yanındayız. Muhakkak bazı zorluklarla karşılaşacaksınız. Sizler büyük, güçlü bir ülkenin, iyi yetişmiş ve seçilmiş evlatlarısınız. Sizler yurt dışından ülkemize gelenlerin ilk karşılaştığı kişiler olacaksınız. Dolayısıyla bizleri, milletimizi sizler temsil edeceksiniz. Davranışlarınızla, konuşmanızla, kıyafetinizle, ülkemizi temsil ettiğinizi her an hatırınızda tutun."

Atanan memurların devletin görünen yüzü olduğunu anlatan Tüfenkci, memurların devletle vatandaş arasına duvar örmemesi gerektiğini, yapacakları hizmetlerin insanların devlete olan saygısını daha da artıracağını söyledi.

Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesinde kilit öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Bu bağlamda Türkiye'nin küresel bir aktör olmasını sağlamak üzere ticaret erbabımızı güçlendiriyoruz. Ticaretin her alanda daha kolay ve daha güvenli yapılması için yeni uygulamalar geliştiriyoruz. Sistemlerin işleyişini düzenliyor, varsa aksaklıkları ortadan kaldırıyoruz. Bürokrasiyi azaltacak yeni projeler geliştiriyor ve uyguluyoruz. Bunları yaparken, dünyadaki en iyi uygulamaların Türkiye'de olması gerektiği anlayışıyla, küresel düzeyde rekabet eden iş dünyamızın rekabet gücünü artırmak üzere en iyi uygulamaları Türkiye'nin gümrük ve ticaret işlemlerine uyarlıyoruz." dedi.

Bu arada, atama işlemi sırasında sevinen ve üzülen memurlar oldu. İstanbul'da ikamet eden bir aday memurun görev yerinin, yine bu şehre çıkması, eşi tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

Mustafa Çalkaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber