Maliye'den 2 milyon YTL'lik tasarruf için yeni ilaç listesi

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 22 Kasım 2006 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, yeni bir ilaç listesi hazırladı. Yaklaşık 50-60 yeni eşdeğer ilaç listeye alınırken hedefin piyasada pahalı satılan ilaçlardan bu eşdeğer ilaçlara dönüşün sağlanması olduğu belirtildi. Bu listeden ilk etapta 1.5-2 milyon YTL tasarruf beklendiği ama zaman içinde tasarruf miktarının artabileceği ifade edildi.

Sağlık sisteminde bir süredir Maliye Bakanlığı bir liste yayımlayarak hangi ilaçların ödeme listesinde olduğunu kamuoyuna duyuruyor. 2006 yılında ise tasarruf sağlamak amacıyla bu listeden çıkarılan ilaçlar oldu. Çıkarılan ilaçlar kamuoyunda "hastalık tedavisinde kritik önem taşıdığı" gerekçesiyle eleştirildi. Yeni hazırlanan liste ise bu sefer taslak olarak görüşe açıldı. Maliye yetkilileri, listede yeni ilaçların yer aldığını hatırlatarak bir itiraz gelip gelmeyeceğinin bekleneceğini ve bu hafta içinde listenin yayımlanacağını kaydetti.

Aynı listede ilaçların hangi süreden beri ödeme listesinde yer aldığı, şimdiye kadar hangi indirimlerin uygulandığı gibi bilgilere de yer verildi. Bunun dışında 2006 yılında 6 yaşını dolduran ilaçlar da tek tek sıralandı. 6 yaşını dolduran ilaçlar için yeni indirimler alındığı belirtilirken bu oranlar da listede yer aldı. Yetkililer, bu listenin de sağlık harcamalarında tasarrufa yönelik olduğunu ifade ederek yıl sonuna kadar tasarruf önlem arayışının devam edeceğini anlattılar. 1 Ocak 2007 tarihinden sonra Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın (SGK) devreye gireceğini hatırlatan yetkililer, bundan sonra kararların SGK tarafından alınacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber