'Terör örgütü'nün Beli kırıldı'

Sırtlarını PYD'ye dayayan teröristler Nusaybin'de sıkışınca, bölücü örgütün Suriye'deki kampına kaçmak istedi. Çatışmada 18 terörist öldürüldü. Operasyonlarda 31 terörist ölü ele geçirildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Nisan 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Terör örgütü'nün Beli kırıldı'

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların dünkü bölümünde, 31 terörist etkisiz hale getirildi. Bölücü örgüt üyesi 18 terörist, Mardin'in Nusaybin ilçesi karşısında, terör örgütünün kontrolünde bulunan Suriye'nin Kamışlı bölgesine kaçmaya çalışırken öldürüldü. Teröristlerden 2'sinin, örgüt sorumlularından olduğu öğrenildi. Yine Nusaybin'in farklı noktalarında 6 terörist daha ölü ele geçirildi. Böylece ilçede dün etkisiz hale getirilen terörist sayısı 24 oldu. Nusaybin'de marttan bu yana öldürülen terörist sayısı 267'ye ulaştı. PKK'nın özellikle sınır hattının diğer yakasındaki uzantısı PYD ile sağlamaya çalıştığı "lojistik hat", operasyonlarla büyük darbe aldı.

PKK TELSİZLERİNDE PANİK

Nusaybin'deki operasyonlarda PKK'nın uğradığı hezimet, teröristlerin telsiz konuşmalarına da yansıyor. PKK'lılar telsiz görüşmelerinde köşeye sıkıştıklarını ve çaresizlik içinde teslim olmak istediklerini ifade ediyor. Bu arada HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, bir süre önce yaptığı "Sırtımızı PYD'ye yasladık" açıklaması tepki toplamıştı. Şırnak'taki operasyonda da 3 terörist öldürüldü. Böylece etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 215'e yükseldi. Hakkari Yüksekova'daki operasyonda da 4 terörist etkisiz hale getirildi. Bugüne kadar etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 183'e ulaştı. Adana'da yürütülen operasyonda ise polise ateş açan 3 teröristten 1'i öldürüldü. Kaçan 2 teröristin yakalanması için operasyon başlatıldı.

PKK AĞIR KAYBINI 4 AY SONRA AÇIKLADI

Bölücü terör örgütü PKK, Türk Hava Kuvvetleri'nin Aralık 2015'te Kuzey Irak'a düzenlediği operasyonda; Vedat Yoldaş, Muhtesim Özdoğan, Adem Atis ve Cahit Yüksel adlı teröristlerin öldüğünü 4 ay sonra açıkladı. PKK çizgisindeki internet sitelerinde yer alan açıklamaya göre, örgüt üst düzey yöneticilerinden olan "Hakkı Adem" kod adlı Vedat Yoldaş, 1997'de İskenderun Cezaevi'nden tünel kazarak firar eden mahkumlar arasındaydı. "Serhat" kod adlı Cahit Yüksel ise İçişleri Bakanlığı'nın turuncu listesi kapsamında aranıyordu.

NEZİR GÜNEŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber