MHP'ye Paralel operasyonu itiraf etti

Mahkemece kayyum atanan MHP'deki muhalif isimlerden Sinan Oğan'ın yönetime gelmeleri halinde Paralel Yapı'ya yakın BBP ile birleşeceklerini açıklaması, operasyonunun arkasındaki karanlık eli ortaya çıkardı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Nisan 2016 06:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'ye Paralel operasyonu itiraf etti

Şerife Güzel

MHP'de Paralel Yapı'nın desteğiyle muhaliflerin başlattığı olağanüstü kongre girişimine karşı hukuki yollarla direnen parti yönetimi, hem kayyum olarak atanan isimlerin tarafsızlığı hem de üç genel başkan adayının, kayyumdan önce toplanıp kongre tarihi belirlemesine ilişkin suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Kayyum kararının ardından muhaliflerle Paralel Yapı arasındaki bağlantı da net bir şekilde ortaya çıktı. Muhaliflerden Sinan Oğan'ın, yönetime gelmeleri halinde Paralel Yapı'ya yakın BBP ile birleşileceğini açıklaması ise operasyonunun arkasındaki karanlık odakları gözler önüne serdi.

FETÖ ARKASINDA

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Star'a yaptığı açıklamada, MHP'yi ele geçirmeye çalışan Paralel Yapı'nın partinin içine yerleşmeye çalıştığını söyledi. Meral Akşener ile Paralel'in bağlantılarının ortaya çıktığını vurgulayan Kalaycı, "Bu operasyonun arkasında cemaatin olduğu ayan beyan ortada. Mahkeme kararına en çok onlar sevindi. Ama MHP hiçbir örgütün, cemaatin eline teslim edilmeyecek kadar büyük bir parti" diye konuştu. Üç adayın bir araya gelip olağanüstü kongre günü belirleme yetkisinin olmadığını vurgulayan Kalaycı, "Genel merkezimiz gerekli suç duyurularını, mahkemelere başvurularını yapacak. Bir acele, panik var. Bir an öne bu işi oldu bittiye getirelim diyorlar. Buna da ülkücüler izin vermez" dedi.

ALGI OPERASYONU

Sinan Oğan'ın, başta BBP olmak üzere birleşmeler olacağı yönündeki sözlerini değerlendirirken de "(Bak işte toplanıyoruz, bir araya geliyoruz) diye bir algı oluşturmaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında FETÖ'YE destek veren açıklamalarıyla öne çıktı. Paralel'in desteğiyle seçimlere Saadet Partisi ile giren BBP yönetimi, umduğu sonucu elde edememişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber