Resim öğretmeninin gururu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2006 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adapazarı Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu resim öğretmeni Erhan Ayhan'ın iki öğrencisi ve başka okullarda okuyan 2 çocuğu, katıldıkları uluslararası resim yarışmasında 60 bin eserin arasından 4 tane ikincilik kazandı.

Hindistan'da bu yıl 10.'su düzenlenen geleneksel, "Hindistan Uluslararası Çocuk Resim Yarışması"nda (Shankar's Children's Art Number) 20 yıllık resim öğretmeni Erhan Ayhan'ın öğrencileri Gamze İlkbahar(10), Ebrar Çin (10) ve çocukları Efecan Ayhan (10) ile Aysuda Ayhan (14) ikincilik kazandılar.

135 ülkeden toplam 60 bin eserin katıldığı resim yarışmasında Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu 4- D sınıfı öğrencilerinden Gamze İlkbahar "İnsan ve Doğa", yine aynı sınıf öğrencisi Ebrar Çin "Hayallerim" isimli resimlerle, resim öğretmeni Erhan Ayhan'ın çocukları Sabihahanım İlköğretim okulu öğrencisi Efecan Ayhan "Yaşadığım Şehir", ablası Aysuda Ayhan ise "Kına Gecesi" isimli resmiyle ikinciliği kazandı.

Yarışmada Türkiye'den 6 öğrencinin 6 ikincilik kazandığını, bunlardan 4'ünün Adapazarı'ndan çıktığını söyleyen ve öğrencileri ile çocuklarını kutlayan resim öğretmeni Erhan Ayhan, "Bu ödüllerin bende çok özel bir yeri var. Çünkü ödüllerin ikisini öğrencilerim, diğer ikisini ise başka okulda okuyan 2 çocuğum kazandı. Dünyanın en mutlu insanı benim. Öğrencilerimiz renkleri çok iyi kullandılar. Çocukları keşfedip yönlendirmek ve içlerindeki cehveri çıkartmak gerekiyor" dedi.

Daha önceki dönemlerde okuttuğu bazı öğrencilerin de çeşitli uluslararası yarışmalarda başarı kazandığını kaydeden Ayhan, "20 yıllık öğretmenim. Son aldığımız ödüller bizi çok mutlu etti. Uluslararası ve Türkiye çapında yarışmalarda 10'un üzerinde öğrencim ödül aldı. Onlar adına ben mutlu oluyorum. Öğrencilerim de, çocuklarım da resim konusunda çok başarılılar. Hindistan'da katıldığımız son yarışmada, 2 öğrencim ve 2 çocuğum ödül aldılar. Gurur verici. Çocuklarım benim öğrencilerim değiller ama onları evde çalıştırıyorum. Zaten bizim evde bir resim ortamı var. Çocuklar da doğal olarak bundan etkileniyorlar. Kendileri gayret ediyorlar" diye konuştu.

Ayhan, çocuklara resim yaptırırken, yeteneklerini ortaya çıkartmak gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarla iyi iletişim kurarsanız, ne isteyebileceklerini tahmin ediyorsunuz. Bunu başarabilirseniz çocuklar da siz de başarılı oluyorsunuz. Kızım güzel sanatlar lisesinde okuyor. Evde biz resim yaptığımızda çocuklar da bize bakarak resim yapıyorlar. Efecan'ın Türkiye ikinciliği var. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği yarışmada dereceye girdi, bilgisayar kazandı. Kızımın da daha önceki yıllarda katıldığı TEDAŞ, UNICEF ve Bulgaristan'da katıldığı resim yarışmlarından ödülleri var" dedi.

Resim öğretmeni Erhan Ayhan'ın kızı Aysuda Ayhan ise çok mutlu olduğunu belirterek, "Daha önce de bir çok ödül aldım. Ancak bu ödül daha anlamlı oldu. Ben küçüklüğümden beri babamla birlikte resim yaparım. Bizim hayatımız resim" dedi. Resim yapmayı çok sevdiğini söyleyen Efecan Ayhan, büyüyünce bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyledi.

Hindistan'daki resim yarışmasında "İnsan ve Doğa" isimli resmiyle ikincilik elde eden Dr. Nuri Bayar İlköğretim Okulu 4- D sınıfı öğrencilerinden Gamze İlkbahar ise, doğa olmazsa insanın da olmayacağını belirterek, "Serbest resimde doğayı seçtim. Doğa ve doğanın güzelliklerini anlatmak istedim. İnsanlar doğaya çok fazla dikkat etmiyor. Biraz doğayı anlayıp ona sarılmamız lazım. Doğa yok olursa, ağaç giderse oksijen olmaz. İnsanlar hastalanır, doktorlar ve ilaçlar bizi kurtaramaz. Sonuçta doğa olmazsa insan da olmaz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber