Davutoğlu'ndan HDP'li Kürkçü'ye: İngilizce değil Türkçe konuş

Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu'na hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün söz alarak Güneydoğu'daki operasyonların ne zaman sona ereceğine ilişkin olarak İngilizce sorduğu soruya tepki gösterdi. Davutoğlu, "TBMM'yi temsilen Sayın Kürkçü'nün saygı gereği AB'nin resmi dili olarak Türkçe'nin kabul edildiği bu günde bir Türk başbakanla Türkçe konuşmasını tercih ederdim" ifadesini kullandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Nisan 2016 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Davutoğlu, Konsey'deki konuşmasının ardından Avrupalı parlamenterlerin sorularını yanıtladı.

Ertuğrul Kürkçü sordu:

- 2015 Temmuz'undan bu yana PKK ve Türk hükümet güçlerinin çatışmaları ölümlerle sonuçlandı. Aralarında kadınlar ve çocuklar da var. 300 bin kişi yerinden, yurdundan oldu. Son olarak ABD'den, AB'den gelen uyarılar ve elştiriler oldu. Siz hala Türkiye'nin Suriye'den kaçan mülteciler için güvenli bir ülke olduğunu düşünüyor musunuz?

Davutoğlu: TBMM'yi temsilen Sayın Kürkçü'nün saygı gereği AB'nin resmi dili olarak Türkçe'nin kabul edildiği bu günde bir Türk başbakanla Türkçe konuşmasını tercih ederdim. Eminim kendisine oy verenler de bundan daha memnun olurlardı. Devletlerin vatandaşlarına karşı görevleri vardır. Güvenlik ve özgürlüğü sağlamak. Güvenliğini sağlayamadığınız vatandaşa özgürlük veremezsiniz. İnsan onuru bu iki şey üzerine kaimdir. Güvenliğini sağlayacaksınız ve özgürce yaşayacak. Çağdaş devletlerde mutabık olunan bir meselede kamu düzenidir. Devlet otoritesi demiyorum, kamu düzeni. Hepimizin düzeni.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber