Yeni SPK Başkanı Köşk'e sunuldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2006 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Sermaye Piyasası Kurulu'ndaki boşalan iki üyelik için kararnamenin Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini söyledi. Başkanlık için önerisini Bakanlar Kurulu'na sunduğunu da dile getiren Şener, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü de kaydetti.

TOBB ile Türkiye Kalkınma Bankası(TKB) arasında, ?Anonim şirket? statüsündeki teşebbüslere finansman ve işletme desteği sağlamak üzere ?Teknik işbirliği protokolü? imzalandı. İmza törenine Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TKB Genel Müdürü Abdullah Çelik katıldı.

KREDİLERİN DÖRTE BİRİ KOBİ'LERE

Törende konuşan Şener, Türkiye'de son 4 yılda küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) finans sektöründen yararlanma derecesinde önemli bir değişimin gerçekleştiğini söyledi. ?Bugün KOBİ'lere bakış değişmektedir? diyen Şener, toplam nakdi kredilerden 2002 Aralık ayında yüzde 8 pay alan KOBİ'lerin, 2006 Haziran ayı itibariyle yüzde 24 pay almaya başladığını ifade etti. Şener, böylece KOBİ'lerin 195 milyar YTL'ye ulaşan toplam nakdi kredilerden 47 milyar YTL'lik pay aldığını ifade etti.

?KAS VE ORGANLARI BESLEMELİYİZ?

Başbakan Yardımcısı Şener, reel sektörün finans sektörüyle sağlıklı ilişkiler kurmasının önemine de dikkat çekerek, bu durumda ekonominin performansında önemli artışlar sağlandığını ifade etti. Özel sektörü vücudun kas ve organları olarak nitelendiren Şener, finans sektörünü ise kas ve organları kanla besleyen damarlara benzetti. Şener, ?Sermaye büyümezse, finans imkanlarını genişletme imkanlarından mahrumsa ekonominin büyümesi mümkün değildir? şeklinde konuştu.

HİSARCIKLIOĞLU'NA SÜRPRİZ YAŞGÜNÜ PASTASI

Konuşmasının ardından anlaşmayı şahit olarak imzalayan Şener'e, Hisarcıklıoğlu, ?Bakanımız her iki tarafa da kefil olacak, en çok borçlu bakan olacak? şeklinde takıldı. İmzaların ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na bir sürpriz düzenleyen TOBB Personeli, Hisarcıklıoğlu'nun 51'inci yaş gününü pasta keserek kutladı.

?KARARNAMEYİ KÖŞKE GÖNDERDİK?

Pasta kesiminin ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Şener, Sermaye Piyasası Kurulu'ndaki boşalan iki üyelik için kararnamenin Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini söyledi. Başkanlık için önerisini Bakanlar Kurulu'na sunduğunu da dile getiren Şener, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Şener, kurulda toplantı yeter sayısının bulunması için en azından bir üyelikle ilgili atamanın yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber