Bıçak parası teklif eden hastaya dört yıl hapis

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktorların 'bıçak parası' almasının rüşvet kabul edilmesinin ardından, hasta veya hasta yakınlarının 'bıçak parası' teklif etmeleri de 'rüşvet' suçu kapsamında değerlendirildi. Ankara Üniversitesi'nin 2004 yılında yapılan rektörlük seçimlerinde de aday olan Prof. Dr. Nezih Erverdi ile Recep Erdoğan adlı vatandaşı karşı karşıya getiren olay, bu yılın mart ayında yaşandı. Safra kesesindeki taş nedeniyle Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'ne başvuran 65 yaşındaki Recep Erdoğan'ın, ameliyat edilmesine karar verildi ve ameliyatı Prof. Dr. Nezih Erverdi üstlendi.

Hasta Recep Erdoğan'ın Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrenci işlerinde çalışan oğlu Vedat Erdoğan, babasının ameliyat olacağını öğrenince telaşlandı ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Celal Göle'den yardım istedi. Dekan Göle de, arkadaşı olan Prof. Dr. Erverdi'yi telefonla arayarak, hasta Recep Erdoğan'a yardımcı olmasını rica etti.

DEDİKODU ÇIKARDI

Recep Erdoğan da bu gelişme üzerine ameliyatı yapacak olan Prof. Dr. Erverdi'nin odasına gitti ve özel ilgi göstermesi karşılığında 2 bin dolar bıçak parası verebileceğini söyledi. Teklife sinirlenen Prof. Dr. Erverdi, hastasını azarladı ve 2 bin doları reddetti. Paniğe kapılan Recep Erdoğan, hastanede, 'Prof. Erverdi 2 bin dolar vermezsem ameliyatıma girmeyecekmiş' diye dedikodu yaymaya başladı. Hastanede kısa sürede yayılan bu dedikodu, Prof. Dr. Erverdi'ye kadar ulaştı. Erverdi de, hastasının ameliyatını bir başka doktora devretti ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Recep Erdoğan hakkında 'rüşvet telif etmek' ve 'hakaret' suçlarından şikayetçi oldu.

Görülen davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Savcı, sanık Recep Erdoğan'ın 'hakaret' suçundan beraatine, 'rüşvet vermeye eksik teşebbüs' suçundan mahkumiyetine karar verilmesini talep etti. Erdoğan hakkındaki suçlamaları reddetti. Kararını açıklayan Ankara 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Erdoğan'ı 'rüşvet vermeye eksik teşebbüs' eyleminden suçlu buldu ve 4 yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanığın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, cezayı bir yıla düşürdü ve paraya çevirerek erteledi. Sanık hakkındaki 'hakaret' suçlamasında ise 'beraat' kararı verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber