'Ürün İhtisas Borsası ile çiftçimiz daha fazla kazanacak'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ürün İhtisas Borsasının kurulması için hazırlıkların devam ettiğini belirterek, "İnşallah 2 ay içinde kamuoyuyla paylaşacağız. Ürün İhtisas Borsası çiftçimizin daha fazla kazanmasını sağlayacak" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2016 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Ürün İhtisas Borsası ile çiftçimiz daha fazla kazanacak'

Edirne'de sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek esnafı dinleyen Tüfenkci, kentin ticaret hacminin her geçen gün arttığını ancak gelinen seviyenin Edirne için yeterli olmadığını anlattı.

"Görevimiz sizlerin daha fazla üretmesini, kazanmasını ve ülke refahına daha fazla katkı sunmanızı sağlamak" diyen Tüfenkci, bunun için bakanlık olarak bürokratik engelleri kaldırıp, dünyayla rekabete destek olmak istediklerini kaydetti.

Edirne'nin gelişimi noktasında hükümet olarak çok ciddi yardımlar yaptıklarını, birçok yatırımla şehri yeniden inşa etmeye gayret gösterdiklerini belirten Bakan Tüfenkci, dünya rekabetinde yer alabilmek için üretimin ve çeşitliliğin artması gerektiğini, ihracattaki artışa daha fazla ivme kazandırmak istediklerini söyledi.

Bu doğrultuda, bakanlığın her türlü desteği vereceğini dile getiren Bakan Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Üretim yaptığımızda gerçekleştireceğimiz köklü değişimlerle, yeni pazarlara, yeni üretim teknikleriyle girmemiz lazım. Dünyada rekabet çok fazla. Bizim bunların arasında ülke olarak bir yere gelebilmemiz için üretimimizi arttırmamız gerekir. Her pazara yönelik yeni üretimler yapmamız lazım. Bunun için de girişimci insanımızı desteklememiz lazım. Bizim insanımız Afrika'da da Asya'da da Avrupa'da da gerçekten destanlar yazıyor. Ülkeye çok ciddi katkılar sunuyorlar. Biz bu katkıları arttırma adına inşallah, ihracattaki teşviklerimizi arttıracak yeni paketimizde inşallah önümüzdeki dönem içerisinde açıklayacak. Türkiye OECD ülkeleri arasında en fazla büyüyen ikinci ülke. Biz bunu yeterli bulmuyoruz. Gelişmekte olan ülkeler arasında Çin ve Hindistan'ın arkasında değil onların önünde büyüme rakamlarını yakalayalım. Türkiye büyümeye devam ediyor. Üretimimiz artıyor, enflasyonun düşme eğiliminde olduğunu görüyoruz. Bütün bunlar bizim ileriye umutla bakmamız, yeni yatırımlar yapmamız açısından önemli bir göstergedir."

Üretilen ürünü ticari pazarlara satabilmenin önemine değinen Bakan Tüfenkci, bunun için bakanlıklarının lisanslı depoculuğu yaygınlaştırdığını vurguladı.

Türkiye'de Ürün İhtisas Borsasının kurulması için hazırlık yapıldığını bildiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Ürün İhtisas Borsasının kurulması için hazırlıklar yapılıyor. İnşallah 2 ay içinde bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Ürün İhtisas Borsası bizim çiftçimizin daha fazla kazanmasını sağlayacak. Ürettiği ürünler, yetkilendirilmiş laboratuvar tarafından sınıflandırılıp, depolara konduğunda kendilerine ürün senetleri verilecek. Bu senetler İstanbul Borsasında işlem görecek. Yatırım aracı olacak. O senetlerle insanlar kredi çekecek, teminat gösterebilecek. Tüccarlarımız ve çiftçilerimiz kazanacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tüfenkci, Pazarkule Sınır Kapısında incelemelerde bulundu, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı ve gümrük memurlarıyla sohbet edip, sınırın sıfır noktasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hakan Mehmet Şahin,Salih Baran

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber