Eğitimci eylem MEB tören yapıyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 23 Kasım 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) törenle kutlamaya hazırlandığı 24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmen sendikalarınca protesto gününe dönüştürülecek.

Öğretmenler Günü'nü kutlama etkinlikleri bugün başlayacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığındaki bir grup öğretmen Anıtkabir'e gidecek. Çelik, 81 ilden gelen öğretmenleri makamında kabul edecek, bir grup öğretmenle TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakanvekili Abdullah Gül'ü ziyaret edecek. Çelik, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den de randevu istemiş ancak olumsuz yanıt almıştı. Başkent Öğretmenevi'nde verilecek akşam yemeğinin ardından Şûra Salonu'nda konser düzenlenecek.

10 maddelik talep listesi

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen ise öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının sorunlarını gündeme getirmek için eylemler yapacak. Türk Eğitim-Sen önceki gün 108 şube başkanı ve il temsilcisinin katıldığı 'Geleceğimize Yürüyoruz' isimli yürüyüşü yarın Ankara'da tamamlayacak.

Eğitim-Sen üyeleri de yarın Kızılay'daki Eğitim-Sen 1 No'lu Şube önünde toplanarak bakanlığa yürüyecek. Eğitim-Sen yöneticileri, ülke genelinde yapılan anket sonuçlarıyla şekillenen 10 maddelik talep listesini bakanlığa sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber