Afyonkarahisar'da gözaltına alınan avukatlar serbest

- Haklarındaki yakalama kararının ardından teslim olan 4 kişiden 1'i savcılıkça serbest bırakıldı, 3'ü adli kontrol şartıyla salıverildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2016 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'da gözaltına alınan avukatlar serbest

Afyonkarahisar merkezli 7 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında, adliyeye sevk edilen 4 kişiden 1'i savcılıkça serbest bırakıldı, 3'ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aranan 4 kişi teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 1'i savcılıkça serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen üç kişi ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 22 Nisan'da "FETÖ/PDY üyesi olmak, dini inanç ve duyguları istismar suretiyle yardım toplamak, finansman sağlamak" iddiasıyla aralarında bazı avukatlar ve iş adamlarının da bulunduğu haklarında yakalama kararı çıkartılan 50 kişiden 28'i gözaltına alınmıştı.

Savcılıkça alınan ifadelerinin ardından 28 kişiden 4'ü serbest bırakılmıştı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen 24 şüpheliden 5'i tutuklanmış, aralarında Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Mehmet Çarkgil ile bazı avukat ve iş adamlarının da bulunduğu 19 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber