Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı: İşte tüm yurtta 24 Kasım kutlamaları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2006 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yurt genelinde çeşitli etkinlikler yapıldı.

İŞTE İL İL TÜM YURTTA 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

ADANA ...................................322

ADANA (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Süreyya Nihat İlköğretim Okulu müdür ve öğretmenleri Başkan Vekili Ali Gören'e çiçek verdi.

Okul Müdürü Kayhan Soy, öğretmenler Müge Akman ile Bilge Özsoy'u kabul eden Başkan Vekili Ali Gören, öğretmenliğin kutsal meslekler zincirindeki altın halka olduğunu söyledi. Gören, öğretmenlerin bir günle değil, yılın her gününde saygı ve sevgiyle anılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Süreyya Nihat İlköğretim Okulu müdür ve öğretmenleri, kabulden dolayı Gören'e teşekkür etti.

ADANA (İHA) - Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, öğretmenlerin bilgisini sadece 40 dakikalık derste değil, her zaman paylaşması gerektiğini söyledi.

Adana'da, sabah saatlerinde Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına, Sabancı Anadolu Tekstil Meslek Lisesi'ndeki programla devam edildi.

Buradaki etkinlikte konuşan Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu söyledi. Günümüzde fabrikası olanın değil, bilgisi olanın para kazandığına dikkat çeken Gülsar, "Öğretmenler bilgiyi geliştiren, yayan aracılardır. İnsan bilgisini paylaşmalıdır. Öğretmenler bilgisini sadece 40 dakikalık derste değil, her zaman paylaşmalıdır. Sadece okulda değil, sokakta halkla da paylaşmalıdır" dedi.

Gülsar, Adana'da Güzel Sanatlar Lisesi'nin yeni binasının inşaatına başlanacağı 2008 yılında tamamlanacağını kaydetti.

Araştırmacı Tarihçi Cezmi Yurtsever'de, öğretmenlik mesleğinin tarihteki ve günümüzdeki önemiyle ilgili bilgiler aktardı. Cumhuriyetin ilk yıllarında öğretmenlerin altın hesabından bugünkü para ile 4 bin YTL aldığını belirten Yurtsever, "Bugün öğretmenlerimizin aldığı para bin YTL civarındadır. Bu da mesleğe bugün verilen değeri gösteriyor" dedi.

Kutlamalar çerçevesinde Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosu da marşlar seslendirdi.

Daha sonra, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.


ADIYAMAN ............................416

AFYON ...................................272

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Vali Vekili Nevzat Sinan, dünyada yeni bir yapılanma olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti devleti payidar olacaksa, bu öğretmenlerle olacaktır. Öğrencilerimizi de bunu dikkate alarak yetiştirelim" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Afyonkarahisar'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde Kocatepe Parkı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenler, daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Burada bir konuşma yapan Vali Vekili Nevzat Sinan, kendisinin de bir eğitimci çocuğu olduğunu belirterek, ayrı bir mutluluk yaşadığını söyledi. Öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Sinan, "Çocuklarımıza sabahları 5-10 dakika yaşamı, insan haklarını, insanlara sevgiyi anlatalım. Lütfen bunları bir ders programı gibi, yaşam felsefesi haline getirelim. İleriki yıllarda, eşine, ailesine, komşusuna saygı duyan bir toplum yetiştirelim. Artık dünyada yeni yapılanma var. Türkiye Cumhuriyeti devleti payidar olacaksa, ki olacak, bu öğretmenlerle olacaktır. Öğrencilerimizi de bunu dikkate alarak yetiştirelim" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise, Afyonkarahisar'da aşılamayacak ve çözülemeyecek eğitim sorununun olmadığına dikkat çekti. Meslektaşlarına da seslenen Yıldırım, "Öğretmenler, gerekli bilginin kazanılmasını kolaylaştıran, gerekli ortamları hazırlayan bir rol benimsemek durumundadır. Bunu en iyi biçimde yapabilmek için, öğretmenin çağı yakalamış, gelişime ve yeniliklere açık, kendini devamlı yenileyen bir çaba içinde olması gerekmektedir. En az öğrencileri kadar öğrenmeyle aralarının iyi olması umulur ve beklenir. İnsan eğitiminde istenmeden de olsa yapılacak bir hata, sadece yetiştirilen bireye zarar vermeyecektir. Aynı zamanda toplumun geleceğini de olumsuz yönde etkileyecek sonuçlar doğuracaktır. Çünkü bireye yapılan yatırım uzun vadede verim alınacak bir yatırımdır. Bu yatırımda ortaya çıkacak bir hada ya da yanlışlık, toplumları felakete götürecek sonuçları ortaya çıkarabilir. Bu nedenle günümüzde birey eğitiminde çok önemli görev üstlenen öğretmenlerin, çağın ilerisinde bir eğitim anlaşına sahip olmaları beklenmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından, mesleğe ilk adımı atan öğretmen adayları "Öğretmenliğe Giriş Andı" içerken, 2005-2006 eğitim ve öğretim döneminde emekli olan bazı öğretmenlere hizmet şeref belgesi ile Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Program, şiirler, piyes, öğretmenler folklor ekibinin gösterisi ve Öğretmen Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

AFYON ...................................272


AĞRI ......................................472

AĞRI (İHA) - "24 Kasım 'Öğretmenler Günü", Ağrı'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar daha sonra Ağrı Halk Eğitim Merkezi salonunda devam etti. Slayt gösterileri ve okunan şiirlerle başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ağrı Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur yaptı. Öğretmenlik mesleğinin önemine değinen Oğur, "Aydınlık gelecek ancak öğretmenler sayesinde gerçekleşecektir. Yaptığımız görevin bilincinde çalışmaya devam edeceğiz. Büyük özverilerle çalışan öğretmenlere her kurumun yardımcı olması gerekir" dedi.

Ağrı Hayrettin Atamca Lisesi tarafından düzenlenen kutlama programı tiyatro, oratoryo gösterilerinin ardından stajyer öğretmenlerin yemin töreniyle son buldu.

Kutlama programını Vali Vekili Ahmet Altun, Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, Ağrı 12. Mekanize Tugay Komutanı Ali Akdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri çok sayıda öğretmen ve öğrenci izledi.


AMASYA ................................358

AMASYA (İHA) - Amasya'da düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında, stajyerlik dönemini tamamlayan genç öğretmenler yemin ederken, 2006 yılında emekli olan öğretmenlere de hizmet şeref belgeleri verildi.

Kültür Merkezi salonunda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Milli Eğitim Müdürü Avni Erdemir, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Mesleğe yeni başlayan ve adaylıkları kalkan genç öğretmenlerin yemin ettiği programda, 2006 yılında emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi. Türkiye'nin en önemli meselesini öğretmenlerin omuzlarında taşıdığını belirten Milli Eğitim Müdürü Avni Erdemir, "Yükümüz ağır, işimiz zordur. Zira dünya çok hızlı bir değişim yaşıyor. Bu değişimi anlayacak ve algılayabilecek büyük bir medeniyet ve gelecek tasavvuru olan bir nesle ihtiyacımız var. Çocuklarımızın çoğu yetişkinlerimizden daha hızlı bu değişimi anlıyor ve algılayabiliyor. Bu sebeple günümüzde öğretmenlik yapmak düne göre daha zor. Çünkü bilgiler çabuk eskiyor ve dünya baş döndürücü bir şekilde bilgi üretip bilgi satıyor. Bu sebeple bizim, milletiyle aynı hedeflere yönelmiş, evrensel değerlerle milli değerleri bağdaştırmış, çağıyla devletiyle ve milletiyle barışmış, öğrencilerine ve çevresine karşı olabildiğince anlayışlı, demokrasiye ve Atatürk ilkelerine samimiyetle bağlı, 'Bizi nasıl bir gelecek bekliyor?' sorusuna cevap verebilecek, karmaşık iletişim becerisine yani sosyal zekaya sahip, yüksek seviyede analiz ve sentez yapabilecek nesiller yetiştirebilen, sürekli kendisini yenileyecek ve yetiştirecek sevgi ve gönül eri öğretmenlere ihtiyacımız var" dedi.

Beceriksizlik ve bilgisizlikten kaynaklanan cehaletin çağın kılık değiştirmiş esareti olduğunu söyleyen Vali Lekesiz ise, "Bir ülkenin gerçek anlamda var olabilmesi ve devamlılığı öğretmenlerin mahareti ve fedakarlığına bağlı. İnsanlık tarihi kadar eski olan büyük milletimizin geçmişiyle dünyaya örnek olan başarılarının temelinde olduğu gibi gelişmiş ülkelerin gelişmişliklerinin ana sebebinin eğitimin kalitesi olduğunu görüyoruz. Bilgi birikimine sahip olan toplumların dünyaya hakim olduğunu, bundan mahrum olan ülkelerinde dünya sahnesinden itildiğini hep beraber görüyoruz. Eğitilmiş insan gücü yetersiz olan ülkelerin kaderi bunun tam tersi olan ülkelerin merhametine, insanlığına terkedilmiş durumda. Merhametine, dürüstlüğüne sığınılan ülkelerin merhametli olmasını beklemek aşırı saflık olur. O halde en büyük düşman cehalettir. Her türü ve derecesiyle bilgisizlikten ve becerisizlikten kaynaklanan cehalet çağımızda kılık değiştirmiş esaretten başka bir şey değildir" diye konuştu.


ANKARA ................................312

- BAKAN ÇELİK VE EĞİTİM BİR-SEN ARASINDA "PROMOSYON" GERGİNLİĞİ YAŞANDI

- EĞİTİM BİR-SEN GENEL BAŞKANI GÜNDOĞDU'NUN MİLLETVEKİLLERİNİN PROMOSYAN ALDIĞINI İDDİA ETMESİ, BAKAN ÇELİK'İ KIZDIRDI

- MİLLİ EĞİTİM BAKANI HÜSEYİN ÇELİK:"MİLLETVEKİLİ SAPLANTISINDAN VAZGEÇİN, MİLLETVEKİLLERİ NE ALDI"

ANKARA (İHA) - Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun promosyonları eğitim çalışanları yerine milletvekillerinin aldığını iddia etmesi, Milli Eğitim Bakanı Çelik'i kızdırdı. Çelik Gündoğdu'ya, "Milletvekili saplantısından vazgeçin. Siz seçilen insanlarsınız. Her vesileyle 'Milletvekilleri şunu bunu yaptı' diyorsunuz. Milletvekillerine sadece bilgisayar alındı. Bunun dışında ne aldılar" diye karşılık verdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nda gerçekleşen kabulde, Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin en önemli sorunun eğitim olduğunu belirterek, eğitim sorunun çözülmeden ekonomik ve siyasal hiçbir sorunun çözülemeyeceğini kaydetti. Öğretmenlerin özlük hakları konusunda sıkıntıları olduğunu dile getiren Gündoğdu, bu sorunların zaman zaman eğitimin kalitesine de yansıdığını ifade etti. Hükümetin sahip olduğu imkanların eğitim çalışanlarının yararına kullanılmasını isteyen Gündoğdu, öğretmenleri günü eğitim çalışmaları günü olarak ele alınamadığını söyledi. Gündoğdu Bakan Çelik'e, eğitim çalışanlarını sıkıntılarının yer aldığı 27 maddelik bir rapor sundu.

Milli Eğitim Bakanı Çelik de konuşmasında, 27 maddelik raporun bazı maddelerini değerlendirdi. Atamalarda eş durumu meselesinde kimsenin mağdur olmaması ve eşleri bir araya getirme konusunu desteklediklerini ifade etti. Çelik, atamalarda dezavantajlı bölgeler ve yöreler adına kararlar verdiklerini söyledi. Geri kalmış bölgelerin atamalarda öncelikli yerler olduğunu bildiren Bakan Çelik, Öğretmenleri ve kamu çalışanlarını eşlerini yanına göndermeye hazır oldukların belirtti.

"Bütün kamu çalışanlarını eşlerini yanına göndermeye hazırız. Ama hep bana hep bana demeyelim" diyen Bakan Çelik, erkek öğretmenlere de eşlerinin yanına gitmeleri çağrısında bulundu. Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçmesi yönünde hiçbir engelin olmadığını kaydeden Çelik, Şubat'ta kadrolu atama yapacaklarını sözleşmeleri olan öğretmenlerin bu kadroyla müracaat etme hakkı olduğunu ve öğretmenlerin yarınlarından emin olmamaları için hiçbir sebebin olmadığını vurguladı. Bakan Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin askere gittikten sonra da işlerine başlayabileceklerinin altın çizdi. Ek ders ücretlerine ne değinen 1998 yılından beri zam geldiğini ancak kendilerini yüzde 40'ın üzerinde zam yaptıklarına söyledi. Çelik, üniversitelerde rektör ve rektör yardımcılarının öğrenciden kopmamak için haftada 3-5 saat derse girdiklerini, okul müdürlerinin öğrenciye yakın olması için haftanın belli saatlerinde derse girmelerini gerektiğini kaydetti. Müdürün haftada 6 saat derse girdiği zaman bir problem yaşanmayacağını, bu konuda da çalışmaların devam ettiğini kaydeden Çelik, 2 yılıkların lisans eğitim yapması için bu programlara dahil olmamaları için de gerekli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

BAKAN ÇELİK'TEN EĞİTİM BİR-SEN'E SİTEM

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun "Öğretmenlere konut yapılmıyor" sözlerine sitemde bulunarak, "Konut defter kalem gibi dağıtılan bir şey değildir. 2 bin 877 konut Sincan'da bitti. Öğretmenlere çok uygun şartlarda dağıtılacak. Hasanoğlan'da da bir çalışma yaptık. İstanbul Beylikdüzün'de bir çalışma yapacağız. Türkiye'nin 81 vilayeti bu konuda genelge gönderdik. Öğretmen arkadaşlarımızdan ne kadar talip olursa TOKİ ile oturup karar vereceğiz. Bu konuda hiçbir şey yapılamadı derseniz ben üzülürüm. Çünkü yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor" dedi.

Bakan Çelik, promosyonların eğitim çalışanlarına dağıtılmasıyla ilgili de talepler geldiğini belirterek, bu konuda yakında bir genelge yayınlayacağını bildirdi. Çelik, eğitim çalışanların bu meseleyi fazla büyütmemeleri gerektiğine dikkat çekerek, Şanlıurfa'da bir il Milli Eğitim Müdürü'nün promosyonlarla bir okul yaptığını söyledi. Çelik, "Promosyonların okul müdürlerinin odalarının iyileştirilmesi için kullanılıyorsa bağırmakta haklısınız. Okul olarak ve kalite olarak öğrencilere yansıtılıyorsa eğitim çalışanları olarak bu sizi mutlu etmelidir. Burada bir orta yol bulacağız." diye konuştu.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Arif Gündoğdu da promosyonlardan alınan paraların tamamının milletvekillerine gittiğini iddia etti. Gündoğdu'nun bu sözlerine sinirlenen Bakan Çelik, "Milletvekili saplantısından vazgeçin. Siz seçilen insanlarsınız.. Her vesileyle milletvekilleri şunu bunu yaptı diyorsunuz. Milletvekillerine bir bilgisayar alındı. Bunun dışında ne aldılar?" diye karşılık verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya "Gel seni bir öpeyim, Maliye Bakanı'na götüreyim o da farklı öpsün" dedi.


ANKARA: 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

- BAKAN ÇELİK, 81 İLDEN GELEN ÖĞRETMENLERİ KABUL ETTİ

- ÇELİK, KONUK ÖĞRETMENLERE HEDİYELER VERDİ

ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti.

MEB Başöğretmen salonu'nda gerçekleşen kabulde Çelik, 81 ilden gelen öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmeler Günü'nü kutladı. Çelik, öğretmenlerin hiçbir zaman unutulmayacağını belirterek, kendisinin de unutamadığı 10 kişiden 8'inin öğretmenleri olduğunu söyledi. Öğretmenlerin tıpkı anneler gibi kutsal olduğunu ifade eden Çelik, "Bizim için öğretmenler tıpkı anneler gibi çok değerlidir. Öğretmenler Günü'nü öğretmenler ayına ve yılını çevirmek bizim elimizdedir" dedi.

Çelik, daha sonra 81 ilden gelen öğretmenlere telefon ve vazo hediye etti. Çelik'in hediye vermesi sırasında esprili diyaloglar yaşandı. Öğretmenler ise Bakan Çelik'e görev yaptıkları illere özgü hediyeler verdi.

Öte yandan, Van 100. Yıl Üniversitesi'nden öğrencisi Nadir Öztaç Bakan Çelik'in elini öptü. Karaman'da öğretmenlik yaptığını söyleyen Öztaç, Çelik'in çok mütevazı ve işine sadık bir öğretmen olduğunu, o dönemde odasının kitaplardan görünmediğini ve çok çalışkan olduğunu dile getirdi.


ANKARA (İHA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Daha da ileriye gitmesi için var gücümüzle çalıştığımız Türkiye'nin bu günlere ulaşmasında, bizlerin yetişmesinde en kıymetli emeği veren öğretmenlerimize minnet borçluyuz" dedi.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesinde eğitimin ana rol oynadığına şüphe olmadığını, genelde eğitim özelde ise öğretmenlerimizin hepimizin geleceğini şekillendirmekte ana unsur olduğunu, bu nedenle, eğitim ve öğretmenlerimize yönelik her türlü çabanın Türkiye'nin geleceğine bir katkı olacağını ifade etti.

Mesajında, kuşkusuz hem eğitimin, hem de öğretmenlerin sorunları bulunduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Öğretmenlerimizin görevlerini yaparken özveriyle çalıştıklarının bilincindeyiz. Gelecek nesillerin daha müreffeh bir toplumda yaşaması için öğretmenlerimizin gösterdiği özveri bizleri daha çok çalışmak için teşvik etmektedir. Bu nedenle, devletimizin, sivil toplum örgütlerimizin de çaba harcaması gerekir. Hatta tek tek birey olarak da üzerimize düşen sorumluluğun idrakine varmalıyız" dedi.

Eğitim alanında yapılacak her türlü katkının Türkiye'nin refahına yönelik en büyük yatırım olacağını belirten Hisarcıklıoğlu, "Bu bilinçle hareket eden TOBB, ilköğretim okullarından başlayarak eğitim her kademesinde elinden gelen katkıyı ortaya koymuştur. Daha da ileriye gitmesi için var gücümüzle çalıştığımız Türkiye'nin bugünlere ulaşmasında, bizlerin yetişmesinde en kıymetli emeği veren öğretmenlerimize minnet borçluyuz. Öğretmenler günü vesilesiyle öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza şükran ve saygılarımı sunuyorum" dedi.


ANTALYA ..............................242

ANTALYA (İHA) - Antalya Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'i 24 kasım öğretmenler günü nedeniyle Ahmet Coşkun Bulut İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri ziyaret etti.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Ahmet Coşkun Bulut İlköğretim Okulu'nun öğretmenlerini ve öğrencilerini kabul etti. Öğrencilerin çiçek takdim ettiği Öner de, öğretmenlerin, bu anlamlı gününü kutladı. Kutsal bir görev yapan öğretmenlerin sadece Öğretmenler gününde değil, her gün hatırlanması söyledi. Öğretmenlerin, ülkenin gelecekteki yönetici kadrolarını yetiştirdiğinin altını çizen Öner, şöyle devam etti: ?Bize ilk harfi, okumayı, sevmeyi, saygıyı öğreten, vefakar öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum. Eğer bugün ben belediye başkanı olarak güzel işlere imza atıyorsam, bunda öğretmenlerimizin katkısı büyüktür. Şimdi eğittiğiniz gençler, gelecekte ülkenin yöneticileri olacaktır. Onların bu ülkeye yaptığı her iyi hizmette sizlerin katkısı bulunacaktır. Bunun için gençler, öğretmenlere karşı saygılı olmalı ve onları her gün hatırlamalı ve sahip çıkmalıdır.?

ANTALYA (İHA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk koyulması ile başlandı.

24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle Kemer'de düzenlenen etkinliklere, Kaymakam Adem Yılmaz, Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okumasının ardından Atatürk anıtına çelenk konulurken etkinlikler Turizm Eğitim merkezi ( TUREM ) de devam etti.

Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, ? Bugün çok önemli bir gün. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeliyiz diye düşünüyorum. Bizleri bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak ve onlara değer vermek için çok önemli bir gün. Tüm öğretmenlerimizin bu özel günlerini yürekten kutluyorum. ? dedi. Bu arada bu özel gün için Kemer Belediyesi tarafından hazırlatılan çiçekler öğretmenlere dağıtıldı.


ARTVİN ................................466


AYDIN ...................................256

AYDIN (İHA) - Tüm yurtta olduğu gibi Aydın'da da, 24 Kasım Öğretmenler Günü törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan törenler daha sonra Şükran Güngör Tiyatro Sahnesi'nde tertip edilen etkinliklerle devam etti.

Şükran Göngör Tiyatro Salonundaki kutlamalara, Aydın Valisi Mustafa Malay, Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Tire, Belediye Başkan Vekili Tahir Olçum, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Aydın Valisi Mustafa Malay, Atatürk'ün açtığı halk mektepleri sayesinde toplumda hızlı bir ilerlemenin başladığını belirterek, eğitim ve sağlık alanlarında asla tasarrufun yapılamayacağını söyledi. Çalışan, emekli olup hatta ölmüş öğretmenlerin bugün hatırlaması gerektiğini ifade eden Malay, öğretmenler günün sadece salonlarda kutlanılmamasını istedi. Bir ülkenin kalkınmasının öğretmenlerin elinde olduğunu bu yüzden en yüksek maaşı öğretmenlerin alması gerektiğini belirten Malay, "Öğretmenler asla geçim sıkıntısı çekmemeli. Ama öğretmenlere en yüksek maaş verilecekse de öğretmenleri iyi seçilmeli. Öğretmen olmak zorlaştırmalı ve herkes bu mesleğe sahip olamamalı. Çünkü; bir milletin çocukları iyi yetiştirilemezse, kaynakları çarçur olup kaybolup gider. Eğer bir çocuklarımıza eğitimin yanında insan, vatan ve millet sevgisini de aşılayamazsak bu bireylerden kimseye yarar gelmez" diye konuştu.

Törenler sırasında, mesleğinden emekli olmuş 10 öğretmene Vali Mustafa Malay tarafından hizmet şeref belgesi verildi. Emekli öğretmenlerin hatırlandığı törenlerde sırasında 1 yıllık görev süresini doldurarak ataması yapılan 16 yeni öğretmen meslek yeminini ederek görevlerine başladılar.Ayrıca, il genelinde yapılan "Öğretmen" konulu ilk ve ortaöğretim okulları arası şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.


BALIKESİR ............................266

BALIKESİR (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde de törenlerle kutlandı.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan'ın Şehit Hamdi Bey Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Kaymakam Ekrem Büyükata, Belediye Başkanı Yunus Bozbey, bazı daire ve oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Edremit İlçesi'nde görev yapan eğitimciler ve çok sayıda öğrenci, daha sonra Özcan İlköğretim Okulu Konferans Salonu'ndaki programa katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla başlayan ikinci tören, okunan şiirler, skeçler, slayt gösterileri ile devam ederken, öğretmenlik mesleğine yeni katılanların 'Öğretmenlik yemini' etmeleri ve hizmet şeref belgesi almaya hak kazananların belge töreniyle devam etti. Törenler, ikramın ardından son buldu.

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bandırma'da kutlama törenleri sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki kutlama töreninde ise emekli öğretmenler adına emekli öğretmen Alaattin Bayram'ın konuşmasının ardından Kaymakam Salih Keser ve Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. Törende bu sene emekliye ayrılan öğretmenlere Kaymakam Keser ve Milli Eğitim Müdürü Demirhan tarafından hizmet şeref belgeleri verildi.

İlçedeki okullar arasında yapılan 'öğretmen' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de çeşitli ödüllerin verildiği törende, son olarak stajyer öğretmenlerin yemin merasimi yapıldı. Bandırma'daki çeşitli okullarda mesleğe bu sene başlayan bay ve bayan 25 öğretmen Türk bayrağı üzerine ellerini koyarak öğretmenlik yemini etti. Yemin töreninin ardından genç öğretmenler salonda bulunanlar tarafından dakikalarca alkışlandı. Yemin töreninin sonunda Kaymakam Keser ve Milli Eğitim Müdürü Demirhan da genç öğretmenleri tebrik etti.

BALIKESİR (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Balıkesir ve ilçelerinde de çeşitli törenlerle coşku içinde kutlandı.

İl merkezindeki ilk tören sabah Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Vali Yardımcısı Kadim Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay ve diğer yetkililerin katıldığı törene, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen ve BAÇEV temsilcileri de iştirak etti. Merkezdeki törenler Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde hazırlanan kutlama programıyla devam etti. Kadriye Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci korosunun konser verdiği törende en genç öğretmen olarak bir konuşma yapan Ali Hikmet Paşa İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Özden Demir, öğretmenlik mesleğinin dünyadaki en kutsal ve onurlu meslek olduğunu vurguladı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Binay, öğretmenlere hitap ettiği konuşmasında, gelecek nesillerin öğretmenlerin eseri olacağını hatırlatarak, "Soğuk demiri istediğiniz kadar dövün şekle girmez. Ancak, ısıtırsanız şekle girer. Öğretmenlik de insanları bilgi ile donatarak şekle sokma sanatıdır. Öğreticilerin tutum, davranışları ve yaşantılarıyla güzele kanalize olması gerekir. 24 Kasım birlik ve beraberlik günüdür. Aramızdan ayrılan başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm meslektaşlarımızı saygı ve minnetle anıyorum, ruhları şad olsun. Kendinizi daima yenileyin, zirvelere tırmanmayanlar güzellikleri seyredemezler. Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" dedi.

Vali Vekili Mustafa Erdoğan da 25 yıldır kutlanan Öğretmenler Günü'nde bugün yenim ederek göreve başlayacak olan yeni öğretmenlere başarılar diledi.

DURSUNBEY'DE 24 KASIM COŞKUSU

24 Kasım Öğretmenler Günü, Dursunbey İlçesi'nde de törenlerle kutlandı. Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, öğretmenlerin maddi imkanlarının ele alınması gerektiğini söyledi. Kaymakam Küçük, "Ancak, bu kararları almak bizim görevimiz değildir. Öğretmenlerimizin maddi ve sosyal imkanlar konusu mutlaka ele alınmalı. Fakat, bu konular bahane edilerek eğitimin aksatılması yanlıştır. Eğer böyle düşüncelere sahip olanlar varsa, emekliliği gelenler emekli olmalı, emekli gelmeyenler ise bu kutsal vazifeyi bırakmalıdır" dedi.

Dursunbey'deki tören, göreve yeni başlayan öğretmenlerin yeminiyle sona erdi.

Balıkesir'in Sındırgı Kaymakamı Avni Oral ise, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törenlerde, vatandaşlara müjde verdi. İlçeye bağlı 3 köyde yaşanan taşımalı eğitim sıkıntısının sona erdiğini açıklayan Oral, Yusufçamı, Çoturtepe ve Yolcupınar köylerindeki taşımalı eğitim sıkıntısının, öğrenci ve velilerin istekleri doğrultusunda çözüldüğünü söyledi. 2006-2007 eğitim öğretim döneminde bu 3 köydeki taşımalı öğrencilerin Sındırgı İlçe merkezindeki İbrahim Ethem Akıncı İlköğretim Okulu'na taşınarak eğitimlerini sürdürecekleri bildirildi.


BİLECİK .................................228


BİNGÖL .................................426

BİNGÖL (İHA) - Bingöl İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Berdibek, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu, ancak öğretmenlerin aldıkları ücretle açlık sınırında yaşadıklarını belirtti.

Bingöl'de, hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan "24 Kasım Öğretmenler Günü" kutlamalarına, Kültür Merkezi'ndeki programla devam edildi. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Berdibek, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu, ancak öğretmenlerin aldıkları ücretle açlık sınırında yaşadıklarını ifade etti. Öğretmenlerin topluma yön veren kişiler olduğunu söyleyen Berdibek, tüm olumsuzluklara rağmen öğretmenlerin özveriyle çalıştıklarını belirtti.

Mesleğe yeni giren öğretmenler adına Özlem Kurt ile kıdemli öğretmenler adına öğretmen Mansur Katıksız'ın yaptığı konuşmaların ardından 2006 yılında emekliye ayrılan başarılı öğretmen ve personele "Hizmet Şeref Belgesi" verildi. Günün anısına yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarda dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerin ardından, mesleğe yeni giren öğretmenler ant içti. Yapılan folklor gösterisiyle sona eren program sonrasında hasta olan öğretmenlerin evlerinde ziyaret edileceği ve ardından vefat eden öğretmenlerin kabir ve ailelerine ziyarette bulunulacağı kaydedildi.


BİTLİS ...................................434


BOLU .....................................374

BOLU (İHA) - "24 Kasım Öğretmenler Günü", Bolu'da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlama programı, Anıt Park'ta bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Törene, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Anıt Park'taki törenin ardından öğretmenevinde düzenlenen törene Bolu Valisi Ali Serindağ, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Jandarma Alay Komutanı Bedri Dursun, Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Genç, öğretmenlerin sadece bugünlerde hatırlanmaması gerektiğini söyledi. Genç, "Öğretmenlerimiz bazı zamanlar zor şartlar altında sürdürdükleri görevlerini hiç usanmadan devam ettiriyorlar. Öğretmenlerimizin en büyük hedefi topluma iyi insanlar yetiştirmek" dedi.

Vali Serindağ ise, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan gençliği yetiştirmede önemli görevler üstlenen öğretmenlerin, toplumun aynası olduğu söyledi. Serindağ, "Bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Yeni kuşakları yetiştiren, onları yarına hazırlayan, görev anlayışlarından ödün vermeden ülkenin her köşesinde görevlerini sürdüren, geleceğin sağlam temeller üzerinde biçimlenmesine, ülkemizin gelişip kalkınmasına emeği geçen öğretmenlerimize minnettarım" diye konuşu.

Konuşmaların ardından öğretmenliğe yeni adım atan genç öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. 60 yeni öğretmen ettikleri yeminle öğretmenlik mesleğine adım attı. Daha sonra emekli olan öğretmenlere teşekkür belgeleri verildi.


BURDUR ................................248


BURSA ...................................224

BURSA (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Bursa'da yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı. Sabah Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan etkinlik, valilik makamını ziyaretle sürdü. Kutlamalar, Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen geniş bir organizasyonla sona erdi.

Bursa'daki törenler, sabah saat 10.00'da Heykel'deki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra Turgut Atıcı, Nilgün Ayrancı ve Pelin Çelikler isimli öğretmenler, meslektaşlarını temsilen Bursa Valisi Nihat Canpolat'ı makamında ziyaret etti. Vali Canpolat, ziyaret sırasında öğretmenlere Atatürk'ün Nutuk kitabını hediye etti. Valilik makamındaki ziyaretin ardından, kutlamalar Tayyare Kültür Merkezi'nde devam etti.

Tayyare Kültür Merkezi'ndeki kutlamaları, Setbaşı İlköğretim Okulu organize etti. Buradaki kutlamalar, saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar'ın hitabıyla devam eden program, Vali Nihat Canpolat'ın konuşmasına da sahne oldu. Daha sonra, mesleğinde 25. yılını dolduran Nilgün Konukoğulları ve Ensar Uray isimli öğretmenlere, Vali Nihat Canpolat tarafından birer teşekkür belgesi verildi. Öğretmen Yurdagül Turgut'un okuduğu şiirden sonra, stajyer öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Bu sırada yine öğretmenler tarafından oratoryo sahnelendi. Türk Halk Müziği Öğretmen Korosu da etkinlik kapsamında bir konser verdi. Törende ayrıca, Vali Nihat Canpolat ve Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar'a, öğrenciler tarafından birer çiçek buketi verildi. Öğretmen Marşı'nın okunmasının ardından, yapılan ikramla organizasyon sona erdi.

Vali Nihat Canpolat, Tayyare Kültür Merkezi'ndeki etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, öğretmenlerin aydınlık Türkiye'nin geleceği konusunda büyük sorumluluk üstlendiğini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş ve demokratik toplum oluşturma konusunda en fazla sorumluluğu öğretmenlere yüklediğini belirten Vali Canpolat, "Sizlere, karanlıktan aydınlığa geçişte çok büyük sorumluluklar verilmiştir. Sizlerden beklediğimiz, bu sorumluluk duygusunu hiç kaybetmemenizdir. Okula gidiş-gelişlerinizde, huzur ve güveninizi sağlamak için üzerimize düşeni yapacağız" dedi. Konuşmasında şiddete ve uyuşturucuya yönelen çocuklardan da bahseden Vali Canpolat, bu sonuçtan öğretmenlerin sorumlu tutulamayacağının altını çizerek, bunda birinci dereceden sorumlunun aileler olduğunu ifade etti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Kumbasar da yaptığı konuşmada, öğretmenlerin milli ve manevi değerlere bağlı öğrenci yetiştirmelerinin önemine değindi. Milli Eğitim Müdürü Kumbasar, "Düşünen, anlayan, yorumlayan, hür düşünceli, ortak değer yargılarımızı bilen, milli ve manevi değerlere saygılı öğrenciler yetiştirmek görevimizdir. Büyük fedakarlıklarla yürüttüğümüz mesleğimizde, bu görevi de layıkıyla yapacağız" diye konuştu.

Törende, öğretmen adına Setbaşı ilköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Gamze Özkan Ersöz de bir konuşma yaptı.

BURSA (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Bursa'nın Orhaneli İlçesi'nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Fevzipaşa İlköğretim Okulu'nun toplantı salonunda, ilçe ve ilçeye bağlı köylerde görev yapan öğretmenler biraraya geldi. Orhaneli Kaymakamı Ahmet Atılkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recai Albay, Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Emniyet Amiri Remzi Bayır, Jandarma Komutanı Hakan Fırat da törene katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Recai Albay yaparken, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Okullar arası şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere Kaymakam Atılkan tarafından ödülleri verildi.

Bu arada, mesleğe yeni başlayan öğretmenler Türk bayrağına el basarak yemin etti.

ÇANAKKALE .........................286

ÇANAKKALE (İHA) - Öğretmenler Günü nedeniyle Çanakkale'de düzenlenen etkinlikte, başrollerini Ediz Hun ve Selma Güleri'nin paylaştığı "Paydos" filminin galası, Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda yapıldı.

Galaya Ediz Hun, Selma Güleri ve filmin yönetmeni Ülkü Erakalın da katıldı. Filmin gösterimi öncesi Ediz Hun, Selma Güleri ve Ülkü Erakalın seyircilerle biraraya geldi. Filmin çekimleri sırasında ve eski yıllarda Yeşilçam'da yaşadıklarını anlatan sanatçılar, keyifli dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

Ediz Hun, 66. doğum gününü seyircilerle birlikte kestiği pastayla kutladı. Gecenin sonunda yoğun olarak ilgi gören Ediz Hun salonu terk etmekte zorlandı. Ediz Hun sevenleriyle bol bol fotoğraf çektirdi.


ÇANKIRI ................................376


ÇORUM ..................................364

ÇORUM (İHA) - Öğretmen emeklisi olan Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle eski meslektaşlarını ziyaret ederek günlerini kutladı.

Yurtiçi ve yurt dışında 35 yıl öğretmenlik yapan Başkan Karacif, İlçedeki okulları ziyareti esnasında "Öğretmenlik mesleğinin gerçekten çok kutsal olduğunu, çünkü öğretmenlere emanet edilen işlenmemiş ham maddeyi olumlu şekilde işleyerek topluma faydalı hale getirmek sorumluluğunun çok ağır ve önemli bir görev olduğunu" belirtirken, eski günlerini hatırlayarak bir sınıfta öğrencilere derse verdi.

Bu arada Belediye personeli de Başkan Ahmet Karacif ve Başkan Yardımcısı Şerafettin Dinçyıldız'ın Öğretmenler Gününü kutlayarak hediyelerini sundular. Belediye Meclis Salonunda yapılan kutlama esnasında konuşan Başkan Karacif "Uzun yıllar yaptığımız kutsal mesleğimizi bizlere hatırlattığınız için sizlere şahsım ve Başkan Yardımcım adına teşekkür ediyorum. Aslında her anne baba da birer öğretmendir çünkü eğitim ilk başta evde başlar. Bu nedenle hepinize çok önemli görevler düşüyor. Dünyadaki bütün olumsuzlukların sebebi cahilliktir. Bu yüzden ya öğreten yada öğrenen olacaksınız. Ben bu vesileyle bütün eğitimcilerimizin öğretmenler gününü canı gönülden kutluyor, daha nice günlere sağlık ve esenlikler içinde ulaşmalarını diliyorum" dedi.


DENİZLİ .................................258

DENİZLİ (İHA) - "24 Kasım Öğretmenler Günü", Denizli'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde devam eden kutlama törenine katılım yoğun oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, öğretmenler daha sonra kendi hazırladıkları halk oyunu gösterisini sundu. Törende konuşan Denizli Valisi Hasan Canpolat, yabancı dille yapılan eğitimi eleştirerek, okullardaki şiddet olaylarına dikkat çekti. Bir öğrencinin kendi anne ve babasından çok öğretmenine hürmet göstermesi gerektiğini söyleyen Canpolat, "Türkiye'de bu ortak paydalarımızı, olmazsa olmaz bu değerlerimizi aktarmakta başarılı mıyız? diye düşünecek olursa, maalesef 'evet' demek biraz zor. Bugün ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gördüğüm manzaralardan çok üzülüyorum. Bir öğrencinin öğretmenine el kaldırmasından daha ağır bir suç düşünemiyorum. Öğrencilerin arkadaşlarıyla kavga etmesi onları yaralaması ve öldürmesi. Gençliğin adeta potansiyel suçlu gibi görülmeye başlanması, toplumda tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Bunun üzerinde durup düşünmemiz gerekiyor. Bu meslek gerçekten kutsal bir meslek. Okullarımız, gençlerimizin hayata yönlendirilmesindeki ağırlıklı fonksiyonunu kaybetmiş görünüyor. Bugün okullarda şiddetten, öğretmene şiddetten bahsediliyor. Bunlar hiç duymak istemediğimiz konuyken, maalesef yoğunluk kazanıyor. Anasından babasından daha fazla hürmet göstermesi gereken öğretmenine eğer bir genç el kaldırıyorsa, saymıyorsa bunun üstünde biraz düşünmek gerekiyor" dedi.

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile ilgili görüşlerini aktaran Canpolat, bu sistemin kaldırılması gerektiğini söyledi. ÖSS'nin Türkiye'nin ayağına takılmış bir pranga olduğunu söyleyen Canpolat, "Gençlerimizin mesleğe yönlendirilmesinde okulların ağırlığı azaltılmıştır. İşte bu kabiliyetleri açığa çıkartıp, uygun olan kanallara yönlendirilmelidir. Ama seçici eğitim yönetimi, milyonlarca gencin içinde on binini seçmek ve bunları yetiştirmek mantığının üzerine kurulmuştur. Bu sistem Türkiye'yi çıkmaza götürüyor. Bugün üniversite seçme ve değerlendirme sistemi maalesef Türkiye'nin ayağına takılmış büyük bir prangadır. Bunun kesinlikle tasviye edilmesi gerekiyor. Öğretmenin ve okulun yönlendirilmesi gereken sisteme geçilmesi gerekir. Sizlerin onlarca yıl emek verdiğiniz gençler 2-3 saat bir odaya doldurulup 'hadi mesleğini seç' deniliyor. Bunun akıl alır bir yanı yoktur" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kutlamalar, düzenlenen çeşitli etkinliklerle sona erdi.

DENİZLİ (İHA) - "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle düzenlenen öğretmenlik yemin töreninde gözleri görmeyen bayan öğretmen, arkadaşlarıyla birlikte öğretmenlik yeminini ederek resmen görevine başladı.

Denizli Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene, stajını tamamlayan öğretmenler öğretmenlik yemini ederek görevlerine başladı. Yemin eden öğretmenlerin arasında yer alan görme engelli 24 yaşındaki Türkçe Öğretmeni Nevin Türkmen Erday, hem Öğretmenler Günü'nü hem de göreve başlamanın sevincini aynı gün yaşadı. 9 yaşında geçirdiği göz tansiyonu hastalığı nedeniyle gözleri görmeyen Erday, geçtiğimiz yıl Nisan ayında Kayhan Mehmet Atmaca İlköğretim Okulu'nda stajer olarak görev yapmaya başladığını belirterek, "Üniversite sınavını kazanmamın ardından atamamı bekledim. Görmediğim için okumanın şartları daha zor. Eğitimde, öğrenmeyi büyük ölçüde görme sağlıyor. Bizim görme yeteneğimiz olmadığı için diğer arkadaşlarımıza göre daha çok çaba göstermemiz gerekiyordu. Zihnimizi ve diğer organlarımızı daha çok kullanmamız gerekiyordu. Diğer arkadaşlara göre zorluklar yaşadık. Ama eğer bir işe gönül veriyorsanız onu istiyorsanız zor bir yönü yok" dedi.

DİYARBAKIR .........................412

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Polis Teşkilatı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir'i ziyaret etti.

Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir'i makamında ziyaret eden Başkomiser Levent Yazıcı ve beraberindeki teşkilat mensupları, Tekdemir'e çiçek ve hediye sunarak, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tebrik etti.

DİYARBAKIR (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Diyarbakır'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı'nda bulunan göndere bayrakların çekilmemesi şaşkınlığa sebep oldu. 6 adet bayrak direği olmasına rağmen bayrakların göndere çekilmediği gözlenirken, bayrakların acele edildiği için unutulduğu öğrenildi. Programa daha sonra Devlet Tiyatrolarında devam edildi. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan resim sergisi gezildi.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, dünyanın her yerinde öğretmenliğin toplumun en saygıdeğer mesleği olduğunu belirterek, "Elbette çok para kazanan veya nüfuz sahibi meslek gurupları toplum içinde itibar görebilir. Ancak bu itibarın niteliği ile öğretmenin uyandırdığı saygı arasında büyük fark var. Öğretmene gösterilen sevgi ve saygı tamamen karşılıksızdır. Hangimiz yıllar önce de olsa bize emek vermiş bizi sevmiş öğretmenimizle karşılaşınca derin bir saygı göstermez" dedi.

Öğretmenin kelimenin gerçek anlamıyla saygıdeğer ve fedakar olduğunu anlatan Tekdemir, şöyle konuştu: "Yıllardan beri suyun, yolun, elektriğin gitmediği yere öğretmen gitmiştir. O, sadece körpe beyinlerin ellerinden tutmakla kalmamış ücra yurt köşelerinde insanımızla sevinmiş onlarla ağlamıştır. Doğuyu batıya, batıyı doğuya gitmiş ve birliğimizin harcı olmuşlardır. Kalkınmanın eğitimden başka yolu yok. Bunun birinci şartı da daha yaygın ve kaliteli eğitimdir."

Kaybedecek zamanları olmadığını ifade eden Tekdemir, "Okulsuz köy bırakmamayı normal eğitime geçmeyi, 30 kişilik sınıflarda ders yapmayı 10 yıl sonrasına erteleyemeyiz. Son yıllarda eğitimde çok büyük iş yapıldı. İl ve ilçe merkezlerindeki okullarımızın tamamı internete bağlandı. Bilgi ve teknoloji sınıfı olmayan okulumuz yok denecek kadar azaldı. İlköğretimde çağdaş yaklaşımlara dayanan yeni müfredat programları 1-6 sınıflarda yenilip uygulanmaya başlandı. İlköğretimin diğer sınıflarında ve ortaöğretimde yenileme çalışmaları sürüyor. Binlerce dersliğin inşası sürüyor ancak bu yeterli değil. Bana göre, hemen bir iki yıllığına diğer sektörlerdeki yatırımlar askıya alınıp kaynaklar eğitime aktarılmalı ve eğitim sorunu kökten çözülmelidir. Eğitimde kalite bir bütündür öğretmenin hayat standartları makul seviyeye çıkarılmalı. Okullarımızın teknik donanımı mükemmel ve 25-30 kişilik sınıflara kavuşsak da iyi bir öğretmene sahip olmadıkça nitelikli bir eğitim öğretim ortamından söz edilemez"

Konuşmaların ardından resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Eğitim camiasına hizmet vermiş emekli öğretmenlere de kitap hediye edildi.

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde, "24 Kasım Öğretmenler Günü" çeşitli etkinliklerle kutlanırken, kutlamalar çerçevesinde stajyer öğretmenler ant içti.

Sabah saatlerinde Silvan Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyan ve saygı duruşunda bulunan öğretmenler, daha sonra Milli Eğitim İlçe Müdürü Seyithan Erboğa ve beraberindekilerle Kaymakam Veysel Beyru'yu makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Beyru, geleceğin teminatının öğretmenler olduğunu söyledi. Ziyaret heyetinde bulunan Emniyet İlçe Müdürü Kemal Şahin, Öğretmenler Günü münasebetiyle Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gazilerin geçmişi ve savaşlarını anlatan bir tablo hediye etti. Şahin, öğretmenlere, "Onlar, ülkemizi korumak ve muhafaza etmek için savaştılar. Sizler de cehaletle savaşıyorsunuz" dedi.

Ziyaret sırasında Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, Milli Eğitim Bakanı Dr. Hüseyin Çelik'in Öğretmenler Günü münasebetiyle gönderdiği kutlama mesajı ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in tebrik mesajını okudu.

Öğretmen evinde düzenlenen törende ise, günün anlam ve önemini belirten çeşitli konuşmalar yapıldı. Burada yaptığı konuşmada, Atatürk ilke ve inkılaplarını, milli ve manevi değerleri yeni nesillere aktaranın öğretmenler olduğunu kaydeden Kaymakam Veysel Beyru, "Öğretmenler; hepimizin önderidir, rehberidir. Türk toplumunun geleceğinin geliştirilmesine, yüceltilmesine ilişkin her hizmet, destek ve yatırım, diğer alanlara yapılan hizmet ve yatırımlardan önemlidir. Bundan sonra eğitime daha çok katkı sağlanmalıdır. Bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.

Törenin sonunda stajyer öğretmenler, yemin ederek göreve başladı. Öğretmenler Günü münasebetiyle şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Tören alanında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Feritköşkü İlköğretim Okulu öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü çiğköfteli bir kutlamayla karşıladı. Gün dolayısıyla öğretmenleri ziyaret eden Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, çiğköfte ziyafetine katıldı.

Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı ve belediye yönetimi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Yenişehir bölgesindeki okulları ziyaret etti. Bu kapsamda Feritköşkü İlköğretim Okulu'na giden Anlı, gün dolayısıyla çiğköfteli kutlama yapan öğretmenlere konuk oldu. Öğretmenlerle bir süre sohbet eden Anlı, Şanlıurfalı Öğretmen Murat Kaya'nın yoğurduğu çiğköfteyi afiyetle yedi. 7. sınıf öğretmeni olan Kaya'nın, "Öğretmenler gününde, öğretmenlerin sadece eğitimci yönünü değil, başka yeteneklerini de ortaya koymak adına çiğköfte yapmaya karar verdik" sözleri üzerine, Başkan Anlı da öğretmenlerin yaptığı her şeyin güzel olduğunu söyledi.

Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Başkan Fırat Anlı, "Öğretmenlerimizin daha iyi bir çalışma ortamına kavuşması lazım. Gönlümüzden geçen ortamı sağlamış değiliz. Ama inanıyoruz ki, her yıl daha iyi olacaktır. Bu ziyareti özverili çalışmalarından dolayı kutlamak için yaptık" dedi.

Öğretmenlerin sadece bir gün hatırlanmaması gerektiğini vurgulayan Anlı, bugünde bir farkındalık sağlamak istediklerini ifade etti. Daha sonra öğretmenlere çiçek veren Anlı, okul bahçesinde oynayan çocuklara da, "Öğretmenlerinizi sevin, saygı duyun" öğüdünde bulundu.

Anlı, daha sonra, valilik ile öğretmenlerin oluşturduğu karma takımların yaptığı futbol maçına katıldı. Dostluk maçında Anlı, valilik karma takımında öğretmenlere karşı mücadele verdi.

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü, sel felaketinin gölgesinde kaldı.

Yaşanan sel felaketinden dolayı zor günler geçiren Çınar'da kutlamalar da bu felaketin gölgesinde kaldı. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, selden en çok zarar gören ve öğrencileri diğer taşıma merkezlerine gönderilen Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ziyaret etti. Öğretmenlere çiçek vererek günlerini kutlayan Kaymakam Tanrıseven, "31 Ekim günü yaşanan sel felaketinde öğretmenlerimiz çok büyük bir iş başararak öğrencilerimizi kurtarmıştır. Okulun eğitim öğretime hazır hale getirilmesi için de gerekli çalışmalara refakat ederek özveri göstermektedirler. Hepsinin öğretmenler gününü kutluyorum" dedi.

Okul öğretmenleri adına çiçeği kabul eden YİBO Müdürü Şirin Tekin, "Her türlü sıkıntıda kaymakamımız bize yardımcı olmuş ve sıkıntılarımıza ortak olmuştur, kendisine teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaymakam Tanrıseven'in ziyaretinin ardından öğretmenler, YİBO'nun boş koridorlarında yapılan çalışmalara refakat ederek, okulu çamurdan temizlemeye devam etti.

EDİRNE ..................................284


ELAZIĞ ..................................424

ELAZIĞ (İHA) - Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencileri, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz'un öğretmenler gününü kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz'u makamında ziyaret eden Zülfü Ağar PMYO öğrencileri, Rektör Muz'a çiçek takdim etti. Prof. Dr. Muz, ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduğunu, öğrencilerin bu jestinin kendisini duygulandırdığını ifade ederek, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

ELAZIĞ (iHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Elazığ'da da kutlandı.

Atatürk'ün 24 Kasım 1928'de Başöğretmen ünvanını aldığı gün olan ve bu yıl 25.'si kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Vilayet önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Elazığ Öğretmenevi konferans salonundaki kutlama programına, Vali Vekili Kadir Okatan, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Cumhuriyet Savcısı Bayram Aydınsoy, Polis Okulu Müdürü Adem Kızılkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, eğitimin toplumsal gelişimde gerçek bir katkısının olmasının nitelikli ve saygın öğretmenlerle mümkün olabileceğini ifade etti. Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir değer taşıdığını ifade eden Büyükbaş, "Birçok köylerimiz, kasabalarımız, hatta küçük illerimizin halkı öğretmenlerimizin önderliği ile gerçekleştirilen işler ve tanıtılan ileri fikirler sayesinde bilgi ve görgülerini artırmaya imkan bulmuşlardır. Öğretmenlik, zaman zaman şiddet gibi olumsuzluklara maruz kalsa da çeşitli zamanlarda saygın kuruluşlarca yapılan yolsuzluk ve güvenirlik araştırmalarında hala en güvenilir meslek grupları arasında ilk sıralarda olduğu görülmektedir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, konuşmasında son zamanlarda yaygın medyada yer alan öğretmenlik mesleği ile ilgili olumsuz haberlerin hiç kimseye bir yarar sağlamayacağına işaret etti. Büyükbaş, "Olumsuz, istisnai birkaç örneği sürekli işleyerek, bu meslek grubunu yıpratmak, sanki hep öyleymiş gibi bir intiba uyandırmak hiç kimseye yarar sağlamayacağı gibi aksine çocukların gözünde öğretmenlere olan inancı zayıflatır. Bu da çocuk gözünde model olan, taklit edilen öğretmenin yerine hiç de arzu etmediğimiz rol modeller yer almasına sebep olur. Çocuklarımızın geleceğini emanet ettiğimiz, tüm teknolojik gelişmelere karşın çocuklarımızın yetişmesinde hala birinci derecede etkili olan bu meslek grubuna sahip çıkmanın çocuklarımıza ve onların geleceğine sahip çıkmak olduğunu bu önemli gün vesilesi ile tekrar hatırlatmakta yarar görüyorum" dedi.

Program daha sonra Elazığ Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, piyes ve orotoryoların sahne alması, stajyer öğretmenlerin yemin töreni ve emekli öğretmenlere hizmet şeref belgelerinin verilmesiyle son buldu.


ERZİNCAN .............................446

ERZİNCAN (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü Erzincan'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Erzincan'da Belediye Binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama törenleri Müftülük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kutlama programıyla devam etti. Müftülük Konferans Salonu'nda Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende daha sonra öğretmenler adına emekli öğretmen Mustafa İşleroğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın bir konuşma yaptı.

Törende konuşan Vali Vekili Kubilay Ant ise öğretmenlik mesleğinin büyük özveri isteyen kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "Görev yaptığım her yerde toplum yararına ne kadar iş varsa hepsinde mutlaka öğretlerimizin katkısı olmuştur. Bazen koskoca teşkilatın gerçekleştiremediği işi, birkaç idealist ve enerjik öğretmenler gerçekleştirebiliyor. "dedi.

Programda Vali Vekili Kubilay Ant'ın konuşmasından sonra yıl içerisinde adaylığı kalkmış 39 öğretmen törenle yemin etti. Öğretmenlerin yemin etmesinin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencileri ödülleri Vali Vekili Kubilay Ant, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi. Emekli olan öğretmenlere de hizmet şeref belgelerinin verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Korosu'nun Türk Halk Müziği konseriyle sona erdi. Konser sonunda öğrenciler tarafından yapılan resimlerin yer aldığı resim sergisi gezildi.

ERZURUM .............................442

ERZURUM (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü Erzurum'da düzenlenen törenle kutlandı.

Erzurum Lisesi Kültür Sitesi'nde düzenlenen törene, Vali Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Günün önemine dair şiirlerin okunduğu törende, Erzurum Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sundu. Daha sonra aday öğretmenler yemin töreni yaptı.

Tören, Şair Nafi İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.


ESKİŞEHİR ............................222

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir'de, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenler Günü kutlama programı, Vilayet Meydanı'nda anıta çelenk konulmasıyla başladı. Törene; Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Eğitim kurumları yetkililerinin anıta çelenkleri bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Bu arada öğretmenleri makamında kabul eden Vali Kadir Çalışıcı, yayınladığı 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajında, öğretmenliğin en onurlu mesleklerden biri olduğunu belirterek, "Şüphesiz, öğretmenlerimiz yılda bir gün değil, her gün hatırlanmalı, sorunları ile ilgilenmeli, emekli olanların da her fırsatta hal ve hatırı sorulmalı, her bakımdan layık oldukları maddi ve manevi refah seviyesine çıkarılmalıdır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar da, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak, "En önemli ve en esaslı nokta, eğitim meselesidir. Çünkü eğitim, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder" dedi.


GAZİANTEP ...........................342


GİRESUN ...............................454

GİRESUN: 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

GİRESUN (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Teşkilatı tarafından, pastalı 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması yapıldı.

Parti il binasında yapılan kutlamada konuşan AK Parti Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, öğretmenlerin Türkiye'nin geleceği için hayati önem taşıyan bir görev yaptıklarını söyledi. İnsana hitap etmesi bakımından diğer mesleklerden öğretmenliğin ayrıldığını vurgulayan Akten, öğretmenlerin, ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahip olduklarını aktardı.

Konuşmasının ardından Akten, partili emekli öğretmenlerle birlikte "Öğretmenler Günü Kutlu Olsun AKP" yazılı pastayı kesti.

GİRESUN (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Giresun'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Giresun Belediye Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Özel İdare Kültür Sitesi'nde devam etti. Burada konuşan Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Halit Azizoğlu, ulusların gelişmişlik düzeylerinin eğitime verdikleri önemle ölçüldüğünü, eğitimin en önemli unsurunun da öğretmenler olduğunu söyledi.

Azizoğlu, öğretmenlerin her zaman bilgi donanımlı ve teknolojik gelişmeleri takip etmelerini isteyerek, "Demokratik, laiklik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimiz daha aydınlık yarınlara taşıyacak çocuklarımızı yetiştiren, onlarda sorumluluk duygularını ve davranış geliştiren, akla ve bilime yönlendirirken, en güzel değerlerle benzeyerek onları geleceğe hazırlayan sizlersiniz. Görev ve sorumluluklarınızın bilincinde olun. Kendinizi bilgi donanımı olarak her zaman hazır ve zinde tutacak gerekli yenilenmeleri gerçekleştirin. Özellikle teknoloji alanındaki yeniliklere uzak durmamaya çalışın" dedi.

Törende, yeni mezun olan öğretmenler yemin ederken, Giresun Valisi Şükrü Kocatepe tarafından emekli olan öğretmenlere teşekkür belgesi verildi. Öğretmenler arasında geçekleştirilen satranç ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından tören, öğrenciler tarafından sunulan orotoryo ile sona erdi.

Özel İdare Kültür Sitesi'nde yapılan törene, Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Giresun Milli Eğitim Müdür Halit Azizoğlu, öğretmenler ve davetliler katıldı.

GÜMÜŞHANE ........................256

GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane Kız Meslek Lisesi öğrencileri, "24 Kasım Öğretmenler Günü"nde öğretmenlerine saç bakımı yaptı.

Kuaför Bölümü 1. sınıf öğrencilerinden Fatma Gül Şeyhoğlu, Büşra Kalkan, Merve Polat, Sevda Laçin ve Damla İncir, öğretmeleri Emine Ergen, Hatice Karadeniz ve Zeynep Yıldırım'ı kuaför sınıfına davet etti. Öğretmenlerini kuaför koltuğuna oturtan öğrenciler, öğretmenlerine saç bakımı yaptı. Öğrencilerden Fatma Gül Şeyhoğlu, "Bugün öğretmenler günü. Öğretmenlerimiz hediye kabul etmiyor. Biz de onlara öğretmenler gününde saç bakımı yaparak, hediye vermek istedik. Derste öğrendiklerimizi öğretmenlerimize uyguladık. Onları çok seviyoruz" dedi.

El Sanatları Öğretmeni Emine Ergen de, "Öğrencilerimiz, derste öğrendiklerini öğretmenler gününde saçlarımıza uyguladı. Saçlarımızın bakımını yapmaları, şekil vermeleri bizleri çok mutlu etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Öğretmenler gününde bundan daha güzel bir hediye olamaz. Biz bütün sevgimizi öğrencilerimizden aldık. Bize bu mutlu günü yaşattıkları için teşekkür ediyoruz. Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun" diye konuştu.

HAKKARİ ..............................438

HAKKARİ (İHA) - Hakkari Bay Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerine çiçek yerine otlu peynir, ceviz, tandır ekmeği ve elma hediye etti.

Şehirden 5 kilometre uzaklıkta bulunan 7 derslikli Hakkari Bay Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 70 öğrenci, öğretmenlerinin öğretmenler gününü kutlayarak, onlara otlu peynir, ceviz, tandır ekmeği ve elma hediye etti. Öğrencilerinden aldıkları hediyeler karşısında çok mutlu olan öğretmenler, daha sonra kendilerine getirilen otlu peynir, ceviz, elma ve tandır ekmeklerini yedi.

Öğrencilerden Besra Çiftçi, Mahir Beyter, Ercan Çiftçi, Zilan Beyter ve Dilan Çiftçi, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bulabildikleri hediyeleri öğretmenlerine verdiklerini belirtti. Bay Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Erkan Bektaş ise, öğrencilerinin kendilerine farklı hediyeler getirilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, öğrencilere teşekkür etti. Yunus Güzel, Rojbin Çallı ve Elvan Güzel adlı öğretmenler de, öğrencilerin köydeki olanaklarla getirdikleri hediyelerden çok memnun olduklarını dile getirdi.

HAKKARİ (İHA) - "24 Kasım Öğretmenler Günü", Hakkari Lisesi ve Şehit Vali Derviş Yalım İlköğretim Okulu'nun düzenlediği törenlerle kutlandı.

"Öğretmenler Günü" etkinliği sabah saatlerinde valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören öncesi polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı, keskin nişancılar binaların üzerinde tören boyunca görev yaptı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından getirilen çiçekler ise askerlerin kucağında öğretmenlere dağıtıldı. Etkinlikler, daha sonra İl Kültür Sinema salonunda devam etti.

Vali Vekili Orhan Balcı ve İl Milli Eğitim Müdürü Şevki Aydın'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından şiirler okundu, Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve Hakkari'ye yeni atanan öğretmenlerin konusunun anlatıldığı gösteri sunuldu. İl Mili Eğitim Müdürlüğü, eğitime katkıda bulunan Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Azmi Utfan Cinek ile Şemdinli İlçesi'nde bir lise yapımına katkı sağlayan iş adamı Sabri Özer'e şükran plaketleri verildi. Hakkari Lisesi ve Şehit Vali Derviş Yalım İlköğretim Okul tarafından düzenlenen halk oyunları gösterisinde yöresel kıyafet giyen bayan ve erkek öğretmenler, öğrencilerle karışık olarak birbirinden güzel halk oyunları gösterisi sundu.


HATAY ..................................326


ISPARTA ................................246


İÇEL ( MERSİN ) .....................324

MERSİN: 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

MERSİN (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Mersin'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Alanı'ndaki törene; İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ersoy'un Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi. Cumhuriyet Alanı'ndaki törene katılan öğrenciler de, ellerindeki dövizlerle günün önemini vurguladı.

Daha sonra Kültür Merkezi'nde devam eden kutlama programına; Vali Hüseyin Aksoy, alt birim belediye başkanları da katıldı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kutlama mesajının okunması ile başlayan program, Necati Bolkan İlköğretim Okulu Aday Öğretmeni İlknur Okçu ve Fen Lisesi'nden emekli olan Metin Böke'nin duygularını aktarması ile sürdü. Böke, "Yüzlerce öğrencinin abideleşen yüzü, en kıymetli emanetim olacaktır" dedi.

Günün önemine ilişkin konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, geleceğe umutla bakılabilmesi için yetiştirilecek gençlerin kaliteli birer eğitim almış olması gerektiğini söyledi. Bu konuda öğretmenlere önemli görevler düştüğünü vurgulayan Ersoy, "600 bin öğretmen ve 15 milyon öğrenci ile dünyanın en genç ve geleceğe umutla bakan milletiyiz. Bu bizi ileriye taşıyacaktır" diye konuştu.

Vali Hüseyin Aksoy ise Ulu Önder Atatürk'ün belirlediği hedeflere doğru ilerlenmesinde öğretmenlerin eğitimin temel taşları olduğunu ifade etti. Vali Aksoy, öğretmenlere seslenerek, "Ata'nın hedefleri doğrultusunda ilerleyen sizler, yeryüzünün en seçkin mesleği olan, öğretmenlik mesleğinin mensuplarısınız" diye konuştu.

Kutlamalar, emekli olan öğretmenlere Vali Aksoy tarafından hizmet şeref belgelerinin verilmesiyle sürdü.


İSTANBUL ( AVRUPA ) 212 ( ANADOLU ) 216

İZMİR ....................................232

İZMİR (İHA) - İzmir'de özel bir eğitim kurumu, Cumhuriyet'in ilk öğretmenleri ile yeni nesil öğretmenleri biraraya getirdi.

Çankaya'daki Kordon Açıköğretim Kursu, Cumhuriyet'in ilk öğretmenlerinden olan 85 yaşındaki Osman Güleç, 78 yaşındaki Halil Vural ve 72 yaşındaki Yusuf Bilek ile kursun genç öğretmenlerini biraraya getirdi. İzmir Kızılçallı Köy Enstitüsü'nden 1943 yılında mezun olan ve 30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 1973 yılında emekli olan ve 20 yıldır da geçirdiği rahatsızlık sebebiyle gözleri görmeyen Osman Güleç, öğretmenliğe başladığı yılları ve günümüzü değerlendirdi. Sözlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çok büyük bir adam olduğunu söyleyerek başlayan Güleç, "Köy enstitüleri kapanmasaydı halkın yüzde 99'u okuma yazma bilirdi. Bizim zamanımızda 980 halk evi vardı, köy enstitüleri vardı. Biz oralarda çok okurduk, bu nedenle enstitülere komünist damgası vurdular. Halkımız okumuyor, bu nedenle cahil kalıyor ve yanlış yorumluyorlar bazı şeyleri. Yeni nesil Atatürk'ün inkılaplarından saptı, köy enstitüleri kapanmasaydı ne PKK olurdu, ne anarşi olurdu ne de kapkaç olurdu. Biz Avrupa'nın ayağına gitmezdik, Avrupa bizim ayağımıza gelirdi" diye konuştu.

KARS .....................................474

KARS (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Kutisi Cantemur, emekli öğretmenlerin ekonomik sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Törene; 14'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı vekili Yüzbaşı Gökhan Yüksel, Belediye Başkan Vekili Ömer Gökalp, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Kutisi Cantemur, "Anlatılacak güzel sözler bizleri ekonomik, kültürel ve sosyal yönden doyurması için devlet büyüklerine görev düşmektedir. Şimdiye kadar bu konuda atılan adımları yeterli görmemekteyim. Temennim bu kutsal mesleğe verilen önem sözde kalmayıp öğretmenlerin maddi, manevi, sosyal ve kültürel durumlarının geliştirilmesidir. Bu duygularımla bu meslekten emekli olan öğretmenler arkadaşlarıma yeni yaşamlarında mutluluklar dilerken bu mesleğe gönül vermiş yeni öğretmenlere başarılar diliyorum. Diyorum ki öğrencilerinizi çok sevin, onlara sevgi ve şefkatle yaklaşın ve gülün, güldürün, okuyun." diye konuştu.

İl Mili Eğitim Müdürü Cevdet Aydın da konuşmasında, insan yaşamında öğretmenlerin yerinin çok büyük olduğunu söyleyerek, "Millet olarak bizim kültürümüzde öğretmene verilen değer hiçbir millete nasip olmamıştır. Öğretmene gösterilen saygı ve sevgiyi en yüksek seviyede Türk Milletinde görürüz ve bunun eşsiz örneklerinin tarihimizin her devresinde buluruz. Bu saygı ve sevgi sayesinde olacaktır ki; hocasının atının ayağından elbisesine sıçrayan çamuru bir şeref nişanı olarak kabul eden ve o elbisenin kendisine kefen olarak kullanılmasını isteyen bir padişaha başka millette rastlamamız mümkün değildir. Her toprakta gül de yetişebilir diken de. Çocuğun hayatı üzerinde en derin izleri bırakanlar şüphesiz öğretmenlerdir." dedi.

Vali Vekili Mustafa Özkaynak ise şunları söyledi: "Öğretmelerimiz üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler. Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Biz onların eseriyiz. Başöğretmen Atatürk, öğretmenlerin ulusal kurtuluş savaşında gösterdikleri etkinliği hep övmüştür. Yeni Türkiye'nin yaratılmasında öğretmenlere büyük görevler düştüğü inancındaydı."

Konuşmalardan sonra, 2006 yılı içinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verilirken, mesleğe yeni giren öğretmenler de ant içtiler. Törende ayrıca, Gazi Kars Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından öğretmen oratoryosu sunuldu, halk oyunları gösterisi yapıldı, Türk Halk Müziği korosu tarafından mini konser verildi. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde Vali Vekili Mustafa Özkaynak daha sonra makamında öğretmenleri kabul ederek sorunlarını dinledi.


KASTAMONU ........................366


KAYSERİ ...............................352


KIRKLARELİ .........................288


KIRŞEHİR .............................386


KOCAELİ ( İZMİT ) ................262


KONYA ..................................332

KONYA (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Konya'da bir dizi etkinlik düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan etkinlikler, Mevlana Kültür Merkezi'ndeki programla devam etti.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ilk ve ortaöğretim okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anıt Alanı'ndaki törenin ardından Mevlana Mültür Merkezi'ne geçildi. Buradaki törene Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu, merkez ilçe kaymakamları, mülki erkan ve davetliler katıldı. Törende yeni öğretmenler adına bir konuşma yapan Zehra Yılmaz, öğretmenin öğrencisini gerektiğinde evladının bile önünde tuttuğunu belirterek, "Öğretmen, öğrencilerini tıpkı bir anne gibi sevgiyle kucaklar ve sever. Öğretmenin hayatı başkalarının mutlu olmasına bağlı gibidir. Çünkü bilir ki iyilik ve güzellik yolunda yürüyen ayaklar baştan daha yücedir" dedi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin de, eğitimin bir ülkenin muasır medeniyet seviyesine gelmesindeki en önemli rolü üstlendiğini ifade ederek, "Araştıran, geliştiren, ezbercilikten uzak, öğrenci odaklı bir eğitimle ancak ileri medeniyetler seviyesine ilerleyebiliriz. Biz öğretmenler, hür düşünen ve yetişen bir nesil ortaya çıkarmak için çabalıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Konya Karatay İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programa geçildi. Şiir ve oratoryonun seslendirilmesinin ardından yeni bir öğretmenin bir köye tayinini anlatan piyes sergilendi. Piyesin ardından öğretmenliğe hak kazanan stajyer öğretmenler and içti.

KONYA (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Konya Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıpabıçcı, hastanede tedavi gören öğretmenlere çiçek verdi.

Başhekim Rıza Sarıbabıçcı, öğretmenler gününde hastanede öğretmenlerin tedavi görmesinin üzücü olduğunu belirterek, "Çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz kutsal meslek sahipleri öğretmenlerimizi böyle bir günde unutmayarak öğretmenler günlerini kutlamak istedik" dedi.

Tedavi gören öğretmenler ise öğrencilerin arasında değil de hastanede olduklarından dolayı üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.

KÜTAHYA .............................274

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık İlçesi'nde ve köylerinde görev yapan tüm öğretmenlere, Öğretmenler Günü münasebetiyle Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hisarcık Kaymakamlığı'nca çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, 175 öğretmeni görev yaptıkları okullarda ziyaret ederek, saatli kalemlik, cüzdan, ajanda ve Nutuk kitabı takdim etti. Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, yaptığı açıklamada, "Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Gençliğimizin yetişmesinde öğretmenlerimizin katkısı inkar edilemez. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu örnek bir kişidir. Baş öğretmen Atatürk, öğretmenlerimizi her zaman övmüştür" dedi.

KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'da düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarında, stajyerlik dönemini tamamlayan genç öğretmenler yemin ederken, 2006 yılında emekli olan öğretmenlere de hizmet şeref belgeleri verildi.

Belediye Kültür Sarayı'nda düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarına Vali Osman Aydın, Milli Eğitim Müdürü Halis Demir, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Stajyerlik dönemini tamamlayarak mesleğe yeni başlayan 20 öğretmenin yemin ettiği programda, 2006 yılında emekli olan 6 öğretmene de hizmet şeref belgesi verildi.

Türkiye'nin en önemli meselesini öğretmenlerin omuzlarında taşıdığını belirten Vali Osman Aydın, "Gelişmiş ülkelerin gelişmişliklerinin ana sebebinin eğitimin kalitesi olduğunu görüyoruz. Bilgi birikimine sahip olan toplumların dünyaya hakim olduğunu, bundan mahrum olan ülkelerinde dünya sahnesinden itildiğini hep beraber görüyoruz" dedi.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Halis Demir, bazı sendikaların başkanları da birer konuşma yaptı. Bu arada, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol mensupları tarafından takdim edildi. Tören, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi korusunun söylediği türkülerle sona erdi.

MALATYA .............................422

MALATYA (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, AK Parti Malatya yöneticileri, köy okulunu ziyaret edip, öğretmenlere çiçek ve kalem, öğrencilere de kırtasiye ürünleri hediye etti.

AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, partinin kadın kolları başkanı Emine Akkurt ve bazı parti yöneticileri, merkeze bağlı Muhmudu Köyü İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Öğretmenlere çiçek ve kalem hediye eden AK Partili yöneticiler, öğrencilere ise kırtasiye ürünleri hediye etti.

58 öğrencisi ve 3 dersliği bulunan Mahmudu İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Deniz ve öğretmenlerle görüşen AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, "Kısıtlı imkanlarla fedakarca çalışıyorsunuz. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü kutlarız" dedi.

Okulda görev yapan öğretmenler ise, öğrencilerin fakir olduklarını ve hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini dile getirdi.

MALATYA (İHA) - İşitme ve konuşma özürlü öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasını, mimik, el hareketleri ve yazılarıyla iletti.

Malatya'da Ak Şemsettin İşitme Engelller Okulu'nda Müdür Yardımcısı ve öğretmenlik yapan Hamza Demirtaş (64), Öğretmenler Günü nedeniyle, konuşamayan ve işitemeyen öğrencilerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü el hareketleri, mimik ve tahtaya yazdıkları yazıyla ilettiklerini söyledi. 44 yıllık öğretmen olduğunu, bunun 33 yılını işitme engelliler okulunda geçtiğini belirten Hamza Demirtaş, "İşitmeyen ve duymayan öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamasını, mimik, el hareketleri ve yazılarıyla ilettiler" dedi.


MANİSA ................................236

MANİSA (İHA) - Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmen seçildiği ve öğretmenlere hediye etiği gün olan 24 Kasım dolayısıyla AK Parti İl Yönetimi Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret ederken, gençlik kolları üyeleri de öğretmenlere karanfil hediye etti.

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcıları Mustafa Uyumaz, Celal Gerdan, yönetim kurulu üyeleri Semra Sarı, Meltem Tandelen ve Müjgan Şenoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir'i makamında ziyeret etti. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Uyumaz, tüm parti teşkilatları adına Özdemir'e çiçek hediye ederek, kendisi nezdinde Manisa'da görev yapan öğretmenlerin gününü kutladığını ifade etti. Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir de "Bu anlamlı günümüzde bizi ziyaret ederek özel günümüzü kutlayan AK Parti Manisa İl Yönetimi'ne öğretmen arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.

24 Kasım Öğretmenler günü Manisa'daki tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hasan Türek Anadolu Lisesi'ndeki etkinlikte öğrencilerin hazırladığı özel program okul idarecileri ve öğretmenleri gülme krizine soktu. Mizah içeren şiirler, şarkılarla eğlşenceli vakit geçiren öğretmenler özel günlerini doyasıya kutladılar. Bu arada programa katılan AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, program sonunda okul müdürü Mehmet Yiğitkanlı ve öğretmenlere karanfil hediye etti.

KAHRAMANMARAŞ .............344

KAHRAMANMARAŞ (İHA) - Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, Türkiye'nin, dünyanın 18. büyük ekonomisi olduğunu belirterek, bunun öğretmenler sayesinde olduğunu söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı 19 Mayıs Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Muhsin Ural yaptı. Ardından, emekli öğretmenler adına Leyla Karadutlu bir konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelen Vali İlhan Atış, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Avrupa'nın 6., dünyanın ise 18. büyük ekonomisi olduğunu anımsatarak, "Kimin sayesinde? Siz öğretmenler sayesinde. Mustafa Kemal Atatürk geleceği sizlere emanet etmiş, bundan daha büyük onur olamaz. Yüce dinimizin yüce peygamberi 'Dünü bugünle eşit olanlar zarardadır', 'Bilenle bilmeyen hiç bir olur mu?' der. İşte bunları gerçekleştirecek olan sizlersiniz. Bakın çevrenize. Dün Irak'ta bir tek olayda 160 kişi öldü. 3 sene önce kardeş gibi yaşayan insanlar, bugün birbirlerini boğazlıyorlar. Bakın çevrenizdeki ülkelere, hiç hayat standardını yükselten ülke var mı? Bunların içinde biz varız. Biz niye varız? Arkadaşlar o ülkenin Atatürk yetiştirecek öğretmenleri hiç olmamış" dedi.

"Öğretmenlerimizin lojmanında su akmıyorsa, okullarının tuvaleti yoksa ben ve arkadaşlarım görevimizi yapmış sayılmayız" diyen Vali Atış, "Köylerden döndükten sonra utancımdan aynaya bakamıyorum" diye konuştu.

Atış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün 300 milyar dolar borcumuz var ama 300 milyar doları terörizmle savaşa ve bankacılara iyi bankacılık öğretmek için onlara vermişiz. Bazı masraflarımız olmuş demek ki. Biz 300 milyar doları böyle harcamışız. Peki nasıl kalkındık? Yetişmiş Türk insanı ile kalkındık."

Türk milletinin hep kahramanlığı ile övündüğünü belirten Vali Atış, artık kahramanlığın yanı sıra bilim adamıyla, öğretmeniyle övünme zamanının da geldiğini ifade etti.

Törende, Öğretmenler Günü nedeniyle öğrenciler arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende ayrıca, emekli olan öğretmenlere Vali İlhan Atış tarafından hizmetlerinden dolayı plaket ve çiçek verildi. Tören sonunda, stajyerliği biten öğretmenler yemin etti.

Törene; Vali İlhan Atış, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

MARDİN ................................482

MARDİN (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları için Mardin'de düzenlenen programa katılan Vali Mehmet Kılıçlar, kentin eğitim konusundaki sorunlarını gündeme getirdi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan törenler, Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu'nda devam etti. Eşleri öğretmen olan Vali Mehmet Kılıçlar ve Vali Yardımcısı Kemal Kızılkaya, törende eşleriyle birlikte bütün öğretmenlerin gününü tek tek tebrik etti. Törende bir konuşma yapan Vali Kılıçlar, kent merkezindeki eğitim sorunlarını gündeme getirerek bu sorunların çözümünde ve eğitim kalitesinin yükseltilmesinde devlet imkanlarının yanında vatandaşın da katkı sağlamasının gerekliliğini dile getirdi. Bilgi toplumunda eğitim teknolojisindeki çağdaş yaklaşımlardan bilgisayar sınıflarından bahsederken kendilerinin çok kötü durumda olduğunu ifade eden Vali Kılıçlar, kentteki eğitim durumu hakkında şu bilgilere yer verdi:

"Birçok okulumuzun çatıları akmakta, çoğu köy okullarımızda tuvaletler kullanılmamakta, çocuklarımız teneffüslerde çamur bahçelerinde oynamaktadır. Kalabalık köy okullarındaki öğretmenler, lojman yetersizliği yüzünden koğuş haline getirilmiş lojmanlarda 4-5 kişi birarada kalmaktadır. Ortaöğretim ve üniversite sınavlarında bizim öğrencilerimiz maalesef başarılı değildir. Bu tabloları öğretmenler de, öğrenciler de, Mardinliler de, ülkemiz de hak etmiyor. Bu nedenle, Mardin'de eğitimin ve eğitim kurumlarımızın fiziksel ve niteliksel yapısını iyileştirmek için sizlerle birlikte yoğun bir çabanın içindeyiz."

Milli Eğitim Müdürü M. Selim Uran ise, öğretmenlerin bilgi birikimi ve performanslarının yetiştirdikleri öğrencilerle ortaya çıktığı belirterek, öğretmenlik mesleğinin önemini dile getirdi. Törenlerin sonunda, yeni göreve başlayan öğretmenler ant içti, emekli olan 23 öğretmene ise hizmet şeref belgesi verildi. Törene öğretmen olan vali eşi Arzu Kılıçlar, Belediye Başkanı Metin Pamukçu, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Törene siyasi parti başkanlarının eksiksiz katılması ise dikkat çekti.

MUĞLA ..................................252

MUĞLA (İHA) - "24 Kasım Öğretmenler Günü" sebebiyle, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, öğretmenleri okullarında ziyaret edip üzerinde Atatürk'ün resmi bulunan saatli fotoğraf çerçevesi hediye etti.

Marmaris Belediye Başkanı Acar, ilk ziyaretini Atatürk İlköğretim Okulu'na yaptı. Burada öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayan Acar, öğretmenlerin çok kutsal bir mesleği yaptıklarını belirterek, "Yerel yönetimler olarak fiziki açıdan çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Her tarafa ulaşmaya çalışıyoruz. Kısıtlı imkanları iyi değerlendirerek okullarımıza da elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Marmaris'te yaşayan aydın insanlar olarak yerel yönetime destek vermenizi bekliyoruz" dedi.

Öğretmenlere sağlıklı ve başarılı bir eğitim yılı dileyen Başkan Acar, Atatürk İlköğretim Okulu'na üzerinde "Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir" yazılı Atatürk tablosu hediye etti. Öğretmenlere üzerinde Atatürk resmi bulunan saatli fotoğraf çerçevesi hediye eden Acar, daha sonra diğer okulları da ziyaret etti.

MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, "24 Kasım Öğretmenler Günü" sebebiyle düzenlenen etkinlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen çelenk koyma törenine, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, İlçe Müftüsü Mehmet Yiğit, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Kutlamalar, gün boyu çeşitli etkinliklerle devam edecek.


MUŞ .......................................436


NEVŞEHİR .............................384


NİĞDE ....................................388

NİĞDE (İHA) - Niğde Valisi Gündüz Beder, öğretmenliğin her defasında anlatılmasının anlamsız olduğunu belirterek, "Öğretmenleri anlatmak bence gereksizdir, çünkü onlar su ve hava gibidir" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, sabah 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından tören, Kültür Merkezi'nde devam etti. Vali Gündüz Beder, Vali Yardımcısı Salim Demir, Belediye Başkanı Mümin İnan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hamdi Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Yaşar, AK Parti İl Başkanı Faruk Akdoğan, daire müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı kutlama programının açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Yaşar, öğretmenin, insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kahramanlar olduğunu belirterek, "Öğretmenler Günü'nün amacı 'Öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değeri nedir?' sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yüce onura oturtmaktır. Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür" dedi.

Vali Gündüz Beder ise, öğretmenliği tekrar tekrar anlatmanın gereksiz olduğunu, çünkü öğretmenlerin hava ve su gibi bir temel ihtiyaç olduğunu ifade etti. "Bugün, dünden biraz daha iyiysek yolumuz doğru demektir ve benim gözlemlerim bugünümüz dünden biraz daha iyidir" diyen Vali Beder, ancak arzu edilen seviyede olup olmadığının tartışılabileceğini, buna rağmen Türkiye'nin yolunun demokratik, laik, Atatürk ilke ve inkılaplarının hedeflediği istikamette olduğunu belirterek, "Hepimizin görevi, ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkartmak ve Türk milletini layık olduğu yerde ve rejim içerisinde yaşatmaktır. Burada en büyük görev tabi ki öğretmenlerimize düşüyor. Bu ülke insanı barış içerisinde yaşamalı, yaşamalı ki ne öğretmenimiz, ne polisimiz askerimiz ne de vatandaşlarımız ölmesin" diye konuştu.

Türkiye'nin gözünü Avrupa Birliği'ne diktiğini ve bu doğrultuda hızla ilerlediğini kaydeden Beder, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öğretmeni ve öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal olduğunu anlatmak bence artık gereksiz. Çünkü bu havanın ve suyun önemini anlatmak gibidir. Siz gidip de bir insana havanın, suyun önemi nedir diye soruyor musunuz? İşte öğretmenlik mesleği de herkes tarafından çok iyi bilinen, insanlık için olmazsa olmaz bir görevdir. Huzurlarınızda mesleğini fedakarca yürüten, Atatürk'ün gösterdiği yolda vatan evladı yetiştiren ve bu uğurda canını vermiş, vücudundan parça vermiş bütün öğretmenlerimi saygıyla selamlıyorum."

Konuşmaların ardından, mesleğe yeni başlayacak öğretmenlere berat verilirken, öğretmenlerden oluşan koro türküler seslendirdi.


ORDU .....................................452

ORDU (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Ordu'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar sabah saat 09.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde devam eden törende, göreve yeni başlayan öğretmenler Türk bayrağına el basarak yemin etti. Yemin töreninin ardından emekli olan 3 öğretmene hizmet şeref belgeleri, Vali Yardımcısı Fikret Çavuş tarafından verildi. Çavuş, hizmet şeref belgelerini emekli öğretmenlerin ellerini öperek takdim etti. Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin de verildiği etkinlikte şiirler okunarak, öğrenci korosu mini bir solo konser verdi. Etkinlikler öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterisi ve Öğretmen Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Etkinliklere Ordu Vali Yardımcısı Fikret Çavuş, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Nevzat Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ertuğrul Yılmaz, daire müdürleri ve öğretmenler katıldı.


RİZE ......................................464


SAKARYA ( ADAPAZARI ).... 264

SAKARYA (İHA) - Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve beraberindeki bir grup öğretmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ı ziyarett etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, beraberindeki öğretmen grubu ile birlikte Belediye Başkanı Aziz Duran'ı makamında ziyarett etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Duran, öğretmelere günün anısına hediye verdi.

Duran, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, özverili çalışmalarından dolayı kendilerini kutladığını söyledi.


SAMSUN ................................362

SAMSUN (İHA) - Samsun'da, Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş ve Atakum Belediyesi Kadın Meclisi Üyeleri, Öğretmenler Günü dolayısıyla beldedeki bütün okullara, Atatürk'ün öğrencilerle birlikte olduğu resimlerden oluşan bir tablo hediye etti.

Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş ve Atakum Belediyesi Kadın Meclisi Üyeleri, Öğretmenler Günü nedeniyle beldede bulunan okulları ziyaret ederek öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü kutladı. Atatürk'ün öğrencilerle birlikte olduğu resimlerinden oluşan bir tablo hazırlayan Kadın Meclisi Üyeleri, beldedeki her okula hediye ettiler.

Okullarda öğrencilerin yoğun sevgisiyle karşılanan Başkan Adem Bektaş, çocuklarla sohbet etti. Öğretmenlerin kendileriyle gurur duymaları gerektiğinin altını çizen Başkan Adem Bektaş, "Sizler bizlere emeğinizi ve bilginizi aktardınız. Sizlerin sayesinde bu makamlarda bulunuyoruz. Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Ülkemizde tüm meslek dallarına öğrenci yetiştirdiniz. Sizlerin hakkı hiç bir zaman ödenemez. Bu nedenle, hepinizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, daha nice öğretmenler günleri diliyorum. Işığınız hiç bir zaman sönmesi" dedi.

SAMSUN İHA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (ÖMÜ) Eğitim Fakültesi öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle eğitim halkası oluşturdu.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kurupelit yerleşkesindeki OMÜ Eğitim Fakültesi önünde kutlama programı düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktarkatal, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çağatay Güven, OMÜ çalışanları ve öğretmen adayı öğrenciler katıldı. Öğretmenliğin önemine değinen Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Güven, görevini layıkıyla yerine getirecek öğretmen adaylarının yetişmeye devam ettiğini kaydetti.

Törende, öğrenciler ve öğretim üyeleri Eğitim Fakültesi çevresinde el ele tutuşarak Öğretmen Marşı eşliğinde eğitim halkası oluşturdu. Öğretmen Marşı'nı hep bir ağızdan söyleyen öğrenciler, daha sonra öğretmenlerine çiçek sundu. Halk oyunu gösterilerinin de yer aldığı etkinliklerde, OMÜ tarafından resim sergisi açıldı.

SAMSUN (İHA) - Emekli Öğretim Görevlisi Şair-Yazar Halistin Kukul, "İnsan yetiştiren insanı iyi yetiştirmeliyiz" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Halistin Kukul, millet devlet olarak, ilk önce öğretmenlerin iyi yetiştirilmesinin sağlanması gerektiğini söyledi. Öğretmenlerin iyi yetişmesi konusunda bu zamana kadar başarılı olunamadığını belirten Kukul, "İnsan yetiştiren insanı iyi yetiştirmeliyiz. Mesleki hayatında vazifesinin önemi nedeniyle maddi ve manevi olarak desteklenmelidir. Milli eğitimin birinci hedefi, iyi insan yetiştirmektir. Milli eğitimin hedefi iyi insan, uyumlu, kendisiyle ve çevresiyle barışık insan yetiştirmek olmalıdır. Bunun ardından iyi doktor, mühendis, avukat, subay, matematikçi ve edebiyatçı gelir. Ancak bunların sağlanması için mutlaka iyi öğretmene ihtiyaç vardır. Milli, ahlaki ve insani değerlerle donanmış, zeki, çalışkan, sabırlı ve her biri ana bilim dalında bilgili öğretmenler olmalıdır" diye konuştu.

SAMSUN (İHA) - Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Vezirköprü Lisesi tarafından Atatürk İş Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen kutlama programına İlçe Kaymakamı Adem Arslan, Garnizon Komutanı Sadık Çolak, Belediye Başkanı Osman Özer, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende Konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, "Öğretmen uygarlıkların temel taşıdır. Öğretmen yetiştirmeyi kendisi için hedef seçmeyen her uygarlık, er geç yıkılmaya ve unutulmaya mahkumdur. Uygarlık ne kadar gösterişli kalıplar içersinde sunulursa sunulsun, yasalar ne kadar iyi yetişmiş yargıçlara hazırlatılırsa hazırlatılsın, milletler ne kadar seçkin liderler yetiştirirse yetiştirsin, bunları eğitim-öğretim yoluyla bireylere aşılayacak, uygulama sahasını sağlayacak öğretmenini yetiştirmedikçe asla etkili ve başarılı olamaz" dedi.

Vezirköprü Lisesi Müzik Öğretmeni Serap Tepe eşliğinde "Ben öğretmen olmak istiyorum" adlı oratoryo gösterisinden sonra yıl içinde emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri, protokol tarafından verildi. Yeni katılan ve adaylıkları kaldırılan öğretmenler, ilköğretim okul müdürü Nusret Sarı yönetiminde yapılan yemin töreninin ardından öğrencilerin okuduğu şiirlerle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları son buldu.


SİİRT ..................................... 484


SİNOP .....................................368


SİVAS .....................................346


TEKİRDAĞ .............................282


TOKAT ...................................356

TOKAT (İHA) - Tokat'ta, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyan minik öğrenciyi Vali Erdoğan Gürbüz ve programa katılanlar ayakta alkışladı. Vali Gürbüz, PKK belasında, askerler ve polisin yanında en fazla şehit ve gazi olanın öğretmenler olduğunu söyledi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda gerçekleştirilen programla devam etti. Kültür Sarayı'nda düzenlenen programda, emekli öğretmenler adına Hayrettin Kanpolat konuşma yaptı. Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Gürbüz, Ulu Önder Atatürk'ün yıkılmış Osmanlı İmparatorluğu'nun külleri üzerinden yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğu zaman 2 bin 300 öğretmen olduğunu söyledi. Vali Gürbüz, "Bugün iftiharla söylüyoruz ki 635 bin öğretmenimiz var. O günlerde öğretmen sıkıntısı yaşanması nedeniyle okuma yazma bilenler eğitmenlik yapıyordu. Öğretmenlerimiz geçmişe göre bugün daha üst düzeyde eğitim alıyor" dedi.

Vali Gürbüz, PKK belasında askerlerin ve polisin yanında en fazla şehit ve gazi olanın öğretmenler olduğunu belirterek, "Neden şer güçler tarafından Türkçe öğretilmesin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde eğitime katkıda bulunulmasın diye öğretmenlerimiz şehit oldu. Şehit olan, aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimize minnet ve şükran duyuyoruz. Başta eşim olmak üzere tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Yemin töreni sonrasında sahneye gelen Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Zehra Altun, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu. İstiklal Marşı'nı büyük bir heyecan ve coşkuyla okuyan minik öğrenciyi başta Vali Gürbüz olmak üzere programa katılanlar ayakta alkışladı. Vali Gürbüz ve eşi, minik öğrenciyle yakından ilgilenerek fotoğraf çekindi.


TRABZON ..............................462


TUNCELİ ................................428

TUNCELİ (İHA) - Tunceli Sanayi ve Ticaret Odası (TSO), 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla emekli öğretmenlere yemek verdi.

TSO tarafından emekli öğretmenlere verilen öğle yemeğinde konuşan Oda Başkanı Cihan Açıkgöz, "Bizlerin okuyup iş güç sahibi olmamızda en büyük pay sizlerindir. Bu nedenle, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hem sizleri biraraya getirmek hem de ellerinizi öpmek istedik" dedi.

Emekli öğretmenler adına konuşan Fikri Taş ise, "Yoksul olmamıza bakmadan bizleri hatırladığınız için sizleri kutluyorum. Yoksul olmamız, bizim suçumuz değil" diye konuştu.


ŞANLIURFA ...........................414


UŞAK ......................................276

UŞAK (İHA) - "24 Kasım Öğretmenler Günü" tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, sabah saat 09.00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Spor Salonu'nda devam etti. Törene Vali Kayhan Kavas, Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ruhi Candan, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, Uşak Milletvekili Ahmet Çağlayan, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Adnan Şişman ve Milli Eğim Müdürü Recep Düzgün ile daire müdürleri ve öğretmenler katıldı. Törende "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verilirken, mesleğe yeni atanan 30 öğretmen de yemin etti, emekli olan öğretmenlere de üstün hizmet belgesi verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, törende yaptığı açılış konuşmasında, öğretmenin, insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan adsız kahramanlar olduğunu belirterek, "Öğretmenler Günü'nün amacı öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini anlayabilmektir. 24 Kasım Türk öğretmeninin şeref günüdür. Öğretmenlik diğer mesleklerden farklı ve kutsal bir görevdir. Yine öğretmenlik diğer tüm mesleklerin anası ve hazırlayıcısıdır. Yarının aydın gençliğini yetiştiren ülkemizin teminatı olan gençlerimizi emanet ettiğimiz insanlığın adsız kahramanlarını hep birlikte sahip çıkmalıyız. Öğretmenlerini değer veren ulusların hızlı bir şekilde geliştiğini ve çağdaşlaştığını hepimiz biliyoruz. Başöğretmen Atatürk'ün gösterdiği yolda vatan evladı yetiştiren ve bu uğurda canını vermiş öğretmenlerimizi saygıyla selamlıyor. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, tören halk oyunları gösterisi ve öğretmenlerden oluşan koronun seslendirdiği türkülerle sona erdi.

UŞAK (İHA) - Uşak'ta Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından, "24 Kasım Öğretmenler Günü" sebebiyle "Şehit Öğretmenler Anısına" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Uşak Öğretmenevi'nde, görevleri başında şehit edilen öğretmenleri anmak için açılan sergide, 122 şehit öğretmenin resimleri özgeçmişleri ve şehit oldukları olayın bilgileri yer alıyor. Türkiye genelinde 269 öğretmenin terör saldırıları sonucu şehit olduğunu ve bunlardan 122 tanesinin resim ve bilgilerine ulaşabildiklerini ifade ADD Başkanı Ercan Uzun, "Ulu Önder Atatürk'e 'Başöğretmen' unvanının verildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde şehit öğretmenlerimizi anmak istedik. Görevleri başında yurt savunmasına ve eğitimine katkı veren ve şehit edilen öğretmenlerimizi hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. 269 şehit öğretmenimizin 122 tanesinin fotoğraflarına ulaşabildik. Fotoğrafları Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alarak bu sergiyi oluşturduk. 20 günde hazırladığımız sergimiz, öğretmenevi sergi salonunda 4 gün boyunca açık kalacak. Tüm Uşaklıları sergimize davet ediyorum" dedi.

"Şehit Öğretmenler Anısına" konulu fotoğraf sergisinde, 1993 yılında Bitlis Düzköy Beldesi Erikli Köyü'nde evlerinde şehit edilen öğretmen karı-koca Bayram Tekin, Yasemin Tekin ve 5 yaşındaki kızları Betül Tekin'in fotoğrafları büyük ilgi gördü.

UŞAK (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Uşak Milletvekili Dr. Alim Tunç, "24 Kasım Öğretmenler Günü" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin bugünlere gelmesinde en fazla emeğin adsız kahramanlar olan öğretmenlerin katkısının büyük olduğunu ifade etti.

Eğitim ve öğretimin, öğretmenliğin, bütün mesleklerin oluşumu ve kazanılmasında temel unsur olduğunu herkesin bildiğini kaydeden Tunç, "Toplumdaki kamuda veya özel sektörde olsun her kademedeki yönetim mekanizmasındaki insanlar, eğitim ve öğretim aşamalarından geçerek bu noktalara gelmişlerdir. Dolayısıyla bu insanların bu mevkilere gelmesinde öğretmenlerimizin büyük payı vardır. Öğretmenler, Kurtuluş Savaşı yıllarında olduğu gibi her dönemde ülkenin kalkınması, çocuklarımızın vatan ve millet sevgisiyle dolu fertler olarak yetişmesi için çalışan fedakar kişilerdir. Sevgisini ve saygısını hiç kaybetmeden, hoşgörüyle bizim çocuklarımızı kendi evladı gibi yetiştiren öğretmenlerin en büyük mutluluğu, öğrencilerinin aldıkları eğitimin karşılığını vermeleri ve olumlu hizmetlerde bulunmalarıdır. Bazen evini, eşini, çocuğunu dahi mesleği uğruna unutan öğretmenlerimiz, güzel yurdumuzun her köşesinde, hiçbir ayırım yapmadan görevlerini yerine getirmektedir. Onlara şükran borçluyuz" dedi.

Tunç, açıklamasında, öğretmenlik mesleğinin diğer birçok meslekten ayıran en önemli özelliğinin malzemesinin ve meyvesinin insan olduğunu belirterek, "İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey, eğitim ve kültürdür. Öğretmen ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir. Hükümetimiz döneminde öğretmen atamalarında elektronik ve şeffaf bir dönem başlatılmıştır. Öğretmenlerimizin sosyal statüleri ve özlük hakları için birçok adım atıldı, bunları yeterli görmüyorum, daha fazla adım atılmaya devam edilecektir. Devlet sektöründe en büyük çalışan kitlesini oluşturan öğretmenlerimize çok daha iyi şartlarda ortam ve statü sağlamak en büyük arzumdur" ifadelerine yer verdi.


VAN .......................................432

VAN (İHA) - Van'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törenlerde, aday öğretmenlerin yemin töreninde duygulu anlar yaşanırken, 'Haydi Kızlar Okula' konulu sahnelenen oyunda ise öğretmenler gülmekten kendilerine alamadı.

Sabah saatlerinde valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından başlayan törenler, Atatürk Kültür Merkezi tiyatro salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmalar yapıldı. Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu koru eşliğinde okunan şarkıların ardından, '24 Kasım Öğretmenler Günü' konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğretmenlere çeşitli ödüller verildi. Daha sonra yeni öğretmenliğe atanan aday öğretmenlerin yemin etmeleri sırasında salonda duygulu anlar yaşanırken, Mehmet Akif Ersoy Lisesi tiyatro grubu öğrencilerinin hazırladıkları 'Haydi Kızlar Okula' konulu oyun sahnelendi. Salonu dolduran ve onlarca kişinin de ayakta kaldığı oyun sırasında gülmekten kendileri alamayan öğretmen ve öğrenciler, dakikalarca oyuncuları alkışladı. Köy hayatının işlendiği oyunda kızların okula gönderilmesi için çaba gösteren köy öğretmeni ile köylülerin mücadelesi yer aldı.

Törenlere, Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Çalım, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü İzzet Kütükoğlu'nun yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.


YOZGAT ................................354

YOZGAT (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Yozgat'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, sabah Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İkinci tören ise İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlendi. Öğretmenler Günü münasebetiyle açılan resim sergisinin gezilmesinden sonra İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Coşkun günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Mesleğe ilk adım atan öğretmenlerin yemin etmesinden sonra, öğrenciler şiir okudu. Emekli olan öğretmenlere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi.

İl Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen törene Vali Amir Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

VAN (İHA) - "24 Kasım Öğretmenler Günü", tüm yurtta olduğu gibi Van'ın Erciş İlçesi'nde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sabah İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik başkanlığında bir grup öğretmen, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Yayha Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu tarafından Cumhuriyet İlköğretim Okulu kapalı spor salonunda düzenlenen törene geçildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik yaptı. Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu ise, Atatürk'ün izinde, onun yaktığı uygarlık meşalesini kuşaktan kuşağa en iyi devir edecek, cumhuriyete inanmış öğretmenlerin, yarınların güvencesi çocukların şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde yetiştireceğine kuşkusunun olmadığını söyledi.

Daha sonra emekli öğretmenler adına Salih Avcı ile göreve yeni başlayan öğretmenler adına Tuba Gül birer konuşma yaptı. Törende "24 Kasım Öğretmenler Günü" ile ilgili resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, bu yıl emekliye ayrılan 15 öğretmene de takdir belgeleri sunuldu. Ardından stajyerlikleri kalkmış 160 öğretmen topluca ant içti. Daha sonra bir grup öğretmen çeşitli enstrümanlar eşliğinde şarkı ve türkü seslendirdi. Öğrencilerin okuduğu şiir ve şarkıların ardından tören sona erdi. Bu arada, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi tarafından öğretmenler onuruna Erciş Şeker Fabrikası'nda akşam yemeği tertip edileceği bildirildi.

Törene, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Bülent İzci, Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt başkanları, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.


ZONGULDAK .........................372

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende, hizmet yılını dolduran 94 öğretmen plaketlerini alırken, 50 stajyer öğretmen de yemin ederek göreve başladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Zonguldak'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin tarafından çelenk konulmasının ardından, Atatürk Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene, Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Onur, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, yaptığı konuşmada, Zonguldak'ta yapılacak öğretmenevinin ihaleye çıkarılacağını ifade ederken, Ereğli İlçesi'ndeki öğretmenevinin ise 2,5 yıldan önce bitirileceğini belirtti. Erkmen, "Öğretmenlik kutsal bir görevdir, öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini kutlarım. Öğretmenlerimizin bazı mesleklerde olduğu gibi, yanlış yapmaya hakları yoktur. Çünkü, topluma örnek insanlardır. Okullarımızdaki eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Eksiklerimiz yok değil, gerek fiziki gerekse araç gereç olarak noksanları tamamlamaya çalışıyoruz. Merkezde yapılacak öğretmenevi için plan ve projeler hazırlandı. Birkaç gün içerisinde öğretmenevinin ihalesi ilana çıkacak. Ereğli Öğretmenevi için mevcut bina yıkılarak iki modern blok halinde yeniden yapılacak. Çalışmaların, projede belirtilen 2,5 yıldan daha önce tamamlanacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardın emekli olan 94 öğretmen teşekkür belgelerini ve hizmet plaketlerini alırken, 50 stajyer öğretmen de yemin ederek göreve başladı.


AKSARAY ..............................382


BAYBURT ..............................458


KARAMAN .............................338

KARAMAN (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Karaman'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törene, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Altun, Belediye Başkanı Ali Kantürk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kutlama programı daha sonra Yunus Emre Konferans Salonu'nda devam etti. Karaman Valisi Fatih Şahin'in de katıldığı programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Altun, "Cumhuriyet nesillerini öğretmenlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş ve demokratik bir toplum oluşturma adına en büyük görevi öğretmenlere vermiştir. Öğretmenlik saygın ve kutsal bir meslektir" dedi.

Konuşmaların ardından emekliliğe ayrılan 57 öğretmene Vali Fatih Şahin tarafından Hizmet Şeref Belgesi verildi. Öğretmenlik mesleğine başlayan 12 yeni öğretmenin yemin etmesiyle devam eden kutlama programı, Doktor Sadık Ahmet İlköğretim Okulu öğretmenlerinin oluşturduğu koronun Atatürk'ün sevdiği şarkıları söylemesiyle sona erdi.


KIRIKKALE ............................318

KIRIKKALE (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, bütün yurtta çeşitli ekinliklerle kutlanırken, Kırıkkale Halk Eğitim Müdürlüğü binasın tadilatı, öğretmenler, müdür ve yardımcısının bizzat katıldığı çalışmalarla kısa sürede tamamlandı.

Kırıkkale Halk Eğitim Müdürü İbrahim Şimşek, çalışmalara katılmayı kimseyi zorlamadıklarını, müdürlük personelinin tamamının yapılan tadilatta üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi. Şimşek, "Kışa girerken binamızın doğalgaz dönüşümünü düzenlediğimiz kursla kendi personelimiz sayesinde ucuza yaptık. Kalebodur, boya badana ve çevre düzenlemesi işlerinin büyük bölümünün de malzemesini kendimiz alarak yaptık. İhaleyle bu hizmetleri yapsaydık, 65 milyar gibi bir para ödeyecektik. Biz bu hizmetlerin tamamını bunun yarısına bile ulaşmadan tamamladık" dedi.


BATMAN ................................488


ŞIRNAK ..................................486


BARTIN ..................................378


ARDAHAN .............................478

ARDAHAN (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü,Ardahan'da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğretmenler tarafından Milli Egemenlik Parkı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım,"Eğitim sistemimizin, milli bir eğitim olduğunu daima göz önünde bulundurarak, ellerinizle şekillendireceğiniz vatan evlatlarını; milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimiz ile Türk milli eğitiminin amaçlarına, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak yetiştirme sevdalısı olmalısınız. Bugün ulu önder Atatürk'ün "Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğini" kabul buyurdukları 24 Kasım Öğretmenler gününü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın heyecanını yaşamaktayız. Bu gün, Türk öğretmeninin Ata'sının yolunda ilke ve inkılaplarından ayrılmayacağına dair ant içtiği ve yaptığı yemine sadık kaldığı davranış ve icraatı ile ispatladığı günün yıldönümüdür"dedi.

Ardahan Valisi Murat Yıldırım da, bölgede yaşanan hızlı göç ve alt yapı yetersizliğinin eğitim-öğretime olumsuz yönde etki yaptığını hatırlatarak, "Öğretmenlerin özverili çaba ve gayretleriyle eğitim vermekteler. Öğretmenlerin yaşadığı sıkıntı ve sorunları en aza indirmek içinde devlet, millet olarak tüm imkanları seferber ettik" diye konuştu.

Törene, Vali Murat Yıldırım,25 Mikanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, Belediye Başkanı Mikail Kayatürk ve çok sayıda öğretmen katıldı. Program, öğretmenliğe yeni başlayan stajyer öğretmenlerin yemin töreniyle son buldu.

ARDAHAN (İHA) - Ardahan'ın Posof İlçesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve öğretmenler tarafından Posof Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Halit Paşa İlköğretim Okulu Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yücel Erten, "Öğretmenler, gelecekte her şeyimizi teslim edeceğimiz çocuk ve gençlerimizi şekillendiren, eğiten, terbiye eden, beyinlerini ilim ve irfanla dolduran muhterem insanlardır. Hepimize rehberlik edip, ahlak ve karakterimizi yücelten ve bize millet sevgisini, birlik ve beraberlik duygusunu aşılayan üstün değerlerdir" dedi.

Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar da, " Anne ve babamızdan sonraki en önemli insan öğretmenlerimizdir. Onlar için nasıl bir güzel cümle kurarsak kuralım, onlar için az gelir. En ücra köşedeki köylerimizde bile zor şartlarda çalışarak oradaki öğrencilere ışık oluyorlar, aydınlık oluyorlar. Her bir aydın öğretmen aydın bir öğrenci,on öğrenci, yüz öğrenci demek. Aydınlık bir Türkiye demek. En ücra köyde bile canla başla bütün sıkıntılara rağmen çalışan öğretmenlerimiz var. Sıkıntılarını biliyoruz, ama orda da bir ışığın yanması gerekiyor, bir ateşin yanması gerekiyor. Oradaki çocuklarımızın bilgi yolunu açan gönül yolunu açan bir neferler. Onların zorluklarını paylaşıyoruz. Dertlerini, tasalarını paylaşıyoruz. Elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bütün öğretmen arkadaşlara kapımız 24 saat açıktır. Çekinmeden, sıkılmadan bizlerle sıkıntılarını paylaşmalarını istiyoruz ki, sıkıntı ve tasalarına yardımcı olalım" diye konuştu.

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programa, Posof Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Garnizon Komutan Piyade Yüzbaşı Yalçın Karahan, Belediye Başkan Vekili Cahit Ulgar, ilçedeki kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.

Halit Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinin günün anlamıyla ilgili sergiledikleri piyes gösterisi büyük alkış aldı.

Program, öğretmenliğe yeni başlayan stajyer öğretmenlerin yemin töreniyle son buldu.


IĞDIR .....................................476

IĞDIR (İHA) - Öğretmenler Günü Iğdır'da düzenlenen törenle kutlandı.

Belediye önündeki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törenler liseler arasında yapılan kros yarışmasıyla devam etti.

Halk Eğitim salonunda devam edilen kutlamada saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende emekli öğretmen Veli Korkut bir konuşma yaptı.

Törende konuşan Iğdır Vali Vekili Göhhan Gürbüzerol da, öğretmenlik mesleğinin mesai saatinde okula gelip gitme mesleği olmadığını belirterek, öğretmenin 24 saat görevinin başında olması gerektiğine dikkat çekti. Gürbüzerol, " Zor koşullar altında çalışmalarını devam ettiren, aydınlatma görevini yerine getiren değerli öğretmen ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye'nin aydınlık yarınları için, hep birlikte, el ele, gönül gönüle, Cumhuriyete bağlı, Türklük bilinci yüksek, Türkiye sevgisi bitmeyecek kuşaklar yetiştirmek istikametindeki çalışmalarımızın devam edeceği inancı ile öğretmenler gününüzü tekrar kutluyorum."diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şimşek'de yaptığı konuşmada şunları kaydetti:" İstiklal mücadelesinin, İstikbal mücadelesine dönüştüğü, muasır medeniyet ufkunun sönmez bir ışık olduğu, Büyük Atatürk' ün Kültür ve eğitimle ebediyet ve gelecek aradığı; 24 Kasım 1928 tarihinde, bu günün anlamı, miladı ve ruhuyla! 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum".

Öğretmen ve öğrencilerin şiirler okuduğu törende makale yarışmasında dereceye girenlere ödülü Vali Vekili Gökhan Gürbüzerol tarafından verilirken, emekliye ayrılan öğretmenlere de ödülleri Vali Vekili Gökhan Gürbüzerol, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şimşek,yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Yüksek Okul Müdürü Turgut Öcal verdi.

Tören mesleğe yeni başlayan stajyer öğretmenlerin yemin töreni ile sona erdi.

Öğretmenler Günü kutlama törenine Vali Vekili Gökhan Gürbüzerol, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Nuri Erkan, Meslek Yüksek Okul Müdürü Turgut Öcal, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şimşek, İl Emniyet Müdür Vekili Recep Karapınar, milli eğitim şube müdürleri, emekliye ayrılan öğretmenler, stajyer öğretmenler, çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.


YALOVA .................................226


KARABÜK ..............................370


KİLİS ......................................342

KİLİS (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Kilis'te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar, sabah 09.30'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu Cumhuriyet Alanı'ndaki törene; Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, Belediye Başkan Vekili M.Alper Ünler, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama programı daha sonra Nedim Ökmen Anadolu Kız Öğretmen Lisesi Konferans Salonu'nda devam etti. Vali Nevzat Turhan'ın da katıldığı programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Milli Eğitim Müdürü Hamza Doğuç, "Öğretmenlik ne kadar kutsal bir meslek ki Ulu Önder Atatürk bugünü onlara bahşetmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusunun böyle bir günü bizler için kabul buyurmuş olması, bizler için onur günü olması dolayısıyla gurur duyuyorum. 1981 yılından beri bugünü Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz, anıyoruz ve değerlendiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından şiirler okunurken, emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verildi.


OSMANİYE .............................322


DÜZCE ....................................380

DÜZCE (İHA) - Düzce'de öğretmenlerin oluşturduğu tiyatro grubu, "24 Kasım Öğretmenler Günü" sebebiyle "Bir Köy Öğretmeni" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Düzce Gençlik Merkezi'nde sahnelenen tiyatro gösterisini, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları ve çok sayıda öğretmen izledi. İlde görev yapan 5 öğretmen ile 3 öğrencinin oynadığı ve bir köy öğretmeninin mesleğine, öğrencilerine olan bağlılığını konu alan tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı. Köy okulunda zor şartlar altında görev yapan ve öğrencilerini, şans oyunundan kazandığı büyük ikramiyeye tercih eden öğretmeninin hikayesinin anlatıldığı oyun, öğretmenlerden büyük alkış aldı.

Gösteri sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Akova, oyuncu öğretmenlere çiçek vererek teşekkür etti.

DÜZCE (İHA) - 24 Kasım Öğretmenler Günü, Düzce'de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenler Günü kutlama programı, Anıtpark'taki Atatürk Anıta çelenk konulmasıyla başladı. Törene Düzce Valisi Halil Himetoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Eğitim kurumları yetkililerinin anıta çelenkleri bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Anıtpark'ta düzenlenen etkinliklerin ardından Gençlik Merkezi'nde 'Öğretmenler Günü Kutlama Programı' düzenlendi. Programda bir konuşma yapan Vali Halil Nimetoğlu, eğitime katkının bu yıl da artarak devam edeceğini belirterek, "Eğitimde hep bardağın boş tarafı gözüküyor. Dolu olan tarafı da görelim, boş olan kısmı da hep birlikte dolduralım. Ülkeye hizmet böyle olur. Bizim işimiz çok çalışmak" dedi. Nimetoğlu, öğretmenlerin, ülkenin en ücra koşesinde Türk Bayrağını dalgalandıran kişiler olduğunu da söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova ise, öğretmenlerin ulusun geleceğini biçimlendiren, yoğuran, irfan ordusunun mümtaz neferi olduklarını söyledi. Akova, "Öğretmenim sen yaratılmışların en üstünü olan insanın yetişmesi için çalışmaktasın, gayret etmektesin. Senin uğraştığın malzeme insandır. Onu kıramazsın, çünkü sen sabırsın, sevgisin, ışıksın, mumsun, erirsin yok olursun, çevreni aydınlatırsın. Demircinin dövdüğü demire şekil vermesi için verdiği su misali, senin suyun sevgidir, senin sevginle yetiştirdiğin meyve insandır" şeklinde konuştu.

Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan Ayten Mutlu da bir konuşma yaparak, öğretmenlik mesleğinin kutsallığından bahsetti.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan 40 öğretmen ant içti. Törenin sonunda emekli öğretmenlere hizmet şeref madalyası verilirken, öğretmen konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber