Dolandırıcılar Paraları minder yapmış

Akçakale Çetesi olarak bilinen dolandırıcı şebekesinin 4 üyesi Niğde'de yol kontrolüne takıldı. Binlerce kişiyi dolandıran şüphelilerin kullandığı aracın her köşesinden para çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Mayıs 2016 08:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Dolandırıcılar Paraları minder yapmış

Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Ankara-Adana Otoyolu Eminlik Kavşağı'nda yaptıkları kontrollerde şüpheli bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada koltuk altları ile minder kılıfı içerisine gizlenmiş banknotlar halinde 250 bin euro (850 bin lira) ile yaklaşık 200 bin lira değerinde altın bilezik, köstekli ve kol saatleriyle çeşitli takılar ele geçirildi. Araçta bulunan Şanlıurfa Akçakale nüfusuna kayıtlı Mehmet Alma (20), Mustafa Aysit (21), Reşat Birişik (28) ve Mehmet Aslantatar (30) gözaltına alındı. Şüphelilerin çok sayıda dolandırıcılık suçundan arandıkları ve 70'e yakın sabıkalarının olduğu belirlendi. Banknotlar üzerinde bulunan bir bankanın Ankara Kavaklıdere şubesine ait kaşeden yola çıkan ekipler paraların Ankara'da yaşayan 72 yaşındaki Y.S.'ye ait olduğunu tespit etti. Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, sayısız dolandırıcılık olayı gerçekleştiren şüphelilerin en son Ankara'da yaşlı kadını yaklaşık 1 milyon lira dolandırdıkları ortaya çıktı.

KORKUDAN SUSMUŞ

Akçakale çetesi olarak bilinen çetenin beyin takımında yer aldığı öğrenilen 4 şüpheli ve ele geçirilen para ve ziynet eşyaları, Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Y.S. adlı kadın, para ve takıların kendisine ait olduğunu, telefonla arayan kişinin kendisini savcı olarak tanıtıp, ne kadar para, altın varsa Kavaklıdere'de belirtilen adrese getirmesini istediğini söyledi. Yaşlı kadın bankadan çektiği 250 bin euro ile 200 bin lira değerindeki ziynet eşyasını masa örtüsüne sararak istenilen adrese bıraktığını anlattı. Dolandırıldığını fark eden ancak hayatından endişe duyarak şikayette bulunamadığı öğrenilen Y.S., para ve ziynet eşyalarını teşhis edince şüpheliler hakkında şikayetçi oldu.

HAYRETTİN YENEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber