Otomobilde açık artırma dönemi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fuzul Autocity, hem müşterinin aracını değerinde ve hızlı satmak hem de alıcıya gönlündeki fiyata araba alma imkanı sunmak için yeni bir satış sistemine başladı.

Son birkaç yıldır otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeler, alternatiflerin ve arzın artmasına neden oldu. Arz ve alternatif artınca yeni oto fiyatları, ya düştü yada yerinde saymaya başladı. Buna enflasyonun düşmesine paralel gerileyen oto kredi faizleri eklenince otomobil almayı hayal edip de belirli bir miktar tasarrufu bulunanlar 2. el oto yerine sıfır araçlara yöneldiler.

Bu gelişmeler 2. el otoların cazibesinin ve talebinin gerilemesine neden oldu. Durgunluğu aşmaya çalışan 2. el sektörü ise hizmetlerinde yeniliğe gitmeye başladı. Bunlardan biri de açık artırmayla 2. el oto satışı. 2. el sektörü kuruluşlarından Fuzul Autocity bu yeniliği kurumsal ve halka açık olarak uygulamaya koyan ilk kuruluşlardan birisi.

İKİ TARAF İÇİNDE CAZİP

Fuzul Autocity sektördeki tecrübesiyle ortaya koyduğu bu satış yönteminde müşterilerine aracın en kısa sürede ve en yüksek değerle satışını vaadediyor. Alıcılara ise açık, şeffaf bir şekilde oluşturulmuş bir piyasada alışveriş etme imkanı sunuyor.

Autocity açık artırma yönteminde, müşteriler araçları için asgari satış fiyatı belirleme ya da hangi fiyata ulaşırsa o fiyattan satma tercihinde bulunabiliyor. Daha sonra araçlara ait bilgiler birkaç dakika içinde www.fuzul.com.tr'nin özel bölümünde teşhir edilmeye başlanıyor. Cuma cumartesi günleri gazetelerde ilan edilen araçlara ait bilgiler, aynı zamanda cumartesi ve pazar günü de Autocity ziyaretçilerine liste halinde dağıtılıyor.

Otomobiller, cumartesi ve pazar günü (saat 15:00'e kadar ) Autocity'nin 12 bin m2 lik açık alanında bir şölen havasında satışa sunuluyor. Böylece bilinen satış yöntemlerinin tamamı; internet, galeri ve açık artırma bir arada sunulmuş oluyor. Araç bedeli satışı takiben en geç 3 gün sonra nakden ödeniyor. Satıcı bu sistem sayesinde aracını satış fiyatı üzerinden sadece yüzde 3 komisyon artı KDV ödeyerek sonuca ulaşmış oluyor. Kataloglama, reklam, yıkama v.s. adı altında başka hiçbir ücret alınmıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber