Kanseri yenmemiş milyonları yemiş

Beyin kanserini doğal yollarla nasıl yendiğini anlattığı kitabıyla ünlenen Belle Gibson'a kanser olmadığı ortaya çıkınca dava açıldı

Haber Giriş : 07 Mayıs 2016 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kanseri yenmemiş milyonları yemiş

Beyinkanserini doğal yollarla nasıl yendiğini anlattığı blog ve kitabıyla meşhur olan Avustralyalı Belle Gibson'a (25), aslında kanser olmadığı ortaya çıkınca dolandırıcılık suçmasıyla dava açıldı. Gibson beyin kanserini özel beslenme biçimiyle yendiğini iddia ettikten sonra meşhur olmuştu. Bir akıllı telefon uygulaması ve yemek kitabı da çıkaran Gibson'ın şöhreti kitabını basan yayımcı şirketten bir yetkilinin "Kitapta anlatılanların gerçek olmadığı yalnızca insanlara umut aşılama amacını taşıdığını yazarı bana söyledi" açıklamasından sonra gölgelendi. Gibson'a tüketici yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. Bir yıllık soruşturmanın sonunda genç yazara dolandırıcılıktan dava açıldı.

'SONRADAN ÖĞRENDİM'

Milyon doların üzerinde bir kazanç elde ettiği tahmin edilen Gibson halen suçsuz olduğunu söylese de iddialarla ilgili sorulara çelişkili yanıtlar veriyor. Gibson bir röportajda kanser olup olmadığıyla ilgili soruya "Verecek bir yanıtım yoksa, kendim bir teori bulup yanıt veriyorum. Yanıtın ne olduğunu bilmiyorsanız bu yola sıklıkla başvurmanın kolay olduğunu düşünüyorum" sözleriyle kafaları karıştıran bir yanıt verdi. Genç yazarın yakın çevresine de kanser olmadığını sonradan öğrendiğini söylediği iddia edildi. Öte yandan Gibson'ın yemek kitabını basan yayınevine de gerçek olup olmadığını kontrol etmeden kitabı piyasaya sürdüğü için 22 bin dolardan fazla ceza ödemeyi kabul etti.

BAĞIŞ SÖZÜNÜTUTMADI

Gibson'ın gelirlerinin 300 bin dolarlık kısımını hayır kurumlarına bağışlayacağı sözünü de yerine getirmediği ortaya çıktı.

BBC TÜRKÇE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber