Tecavüze 45 yıl

Bostancı'da evlerinin sokağında yürüyen üniversiteli kıza bıçak tehdidiyle tecavüz eden servis şoförü ikinci duruşmada 45 yıl hapis cezası aldı. Cezada hiçbir indirim uygulanmadı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Mayıs 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tecavüze 45 yıl

KADIKÖY Bostancı'da arkadaşlarıyla yemek yedikten sonra evine dönen 19 yaşındaki üniversite öğrencisine bıçak tehdidiyle tecavüz edip 65 lira parasını ve cep telefonunun gasp etmekten yargılanan servis şoförü Cengiz Ay (34), 2'nci kez hakim karşısına çıktı. Anadolu Adalet Sarayı 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında Ay iddiaları redderek "Görüntülerde görüldüğü gibi bahçeden 40 yıllık sevgili gibi güle oynaya çıktık. Kendi rızası dahilinde cinsel ilişkiye girdik" dedi.

'CANIM TEHLİKEDEYDİ'

Genç kız ise bu iddialara karşılık "Olay sırasında benim bu kadar soğukkanlı durmamın sebebi, canımın tehlikede olması idi" dedi. Mahkeme, sanık Cengiz Ay'ı, 'cinsel saldırı' suçundan üst sınırdan 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cinsel saldırı eylemi bıçak ile gerçekleştirildiği için cezası yarı oranında artırılarak 30 yıl hapse çıkarıldı. Sanık, 'geceleyin, silahla yağma' suçundan da 15 yıl hapis cezası aldı. Toplam 45 yıl verilen cezada indirim uygulanmadı.

KIZIN AİLESİ DİMDİK DURDU

GENÇ kızın avukatlarından Nuray Ünal, "Birçok insan tecavüze uğrayan kızlarının yanında ezik, utangaç bir tavır ile yer alıyorlar. Aileyi kızlarının yanında dimdik durduğu için tebrik ediyorum" dedi. Avukat Efkan Bolaç da "Bu ülkede 24 saat kadınların rahatça dolaşabilmesi için adalet olması gerekiyor. Bu tür insanların sokaklardan alınması tecrit edilmesi gerekiyor. Bugün adalet tecelli etti" dedi.

Aziz ÖZEN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber