Meclis'te 'silah' gerilimi

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın, Ak Partili vekillere seslenirken kullandığı ifadeler, TBMM Genel Kurulu'nda silah gerilimine neden oldu.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mayıs 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis'te 'silah' gerilimi

Bahar ATAKAN Ankara

Özel istihdam bürolarının kurulmasını öngören tasarıda konuşan Arık, Ak Partililere dönerek, "Sizin çocuklarınız Singapur'da rulet masalarında dirsek çürütürken, bu halkın çocukları okul sıralarında dirsek çürütüyor, sonrasında da işsiz geziyor. Bir kez de olsun bu milletin çocukları için adım atın" dedi. Bunun üzerine Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Arık'a, "Rabbim seni de çocuğunla sınasın inşallah. Terbiyesiz herif" diye bağırdı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da, "Çocuklarımızın bazen birtakım problemleri olabilir. Esasen kumar bir hastalıktır. Eğer benim çocuğum kumar hastalığına düçar kaldıysa bunun üzerinden siyaset yapmak insafa ve insanlığa sığar mı düşünmek lazım" diye konuştu. Genel Kurul salonunda tansiyon yükselirken, Ak Partili vekiller, CHP sıralarına yürüdü. Vekiller arasında itiş-kakış yaşandı. Ak Partili vekillerin sayısının CHP'li vekillerden daha fazla olduğunu gören CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Nereye geliyorsunuz ya, nereye geliyorsun? Gelmeyin buraya" diye tepki gösterdi. Bu sırada TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, birleşime ara verdi. Verilen arada da gerilim sürdü. CHP sırası önünde Ak Partili vekillerin sayısının artması üzerine Altay, "Burada 10 kişiyiz. Gidin. Yemin ederim artık silahla geleceğim Meclis'e" diye bağırdı. Gerilim, bir süre sonra sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber