Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Muğla, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın iç kesimleri ve Denizli'nin güneydoğusunun aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Artvin, Osmaniye, Adana'nın doğusu ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara Bölgesi'nde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mayıs 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meteoroloji'den günlük hava tahmini-haritalı

HAVA SICAKLIĞI :İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli (30-50 Km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize, Artvin, Osmaniye, Adana'nın doğusu ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, lokal dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber