Soyamayınca şebekeye polis aldılar

Haber Giriş : 27 Kasım 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Laleli esnafı için Ukrayna'dan gelen bir milyon doları gasp eden çetenin soygunu iki kez denediği ve başarılı olamayınca şebekeye eski polis Cüneyt Gökçe'nin alındığı ortaya çıktı

ASAYİŞ ekipleri, 17 kasımda İkitelli'de yabancı plakalı otomobildeki üç kişinin kar maskeli ve polis yelekli kişilerce gasp edilip bir milyon doların çalınması olayını araştırmaya başladı. Paraların Ukrayna'dan bavul ticaretine gelen kişilerle Laleli esnafına ait olduğu belirlendi.

Gasp edilen Ukraynalı Vasuli Postolakiy'in daha önce de soyulmak istendiği öğrenildi. Olayla ilgili Cemal Sürgeç (40) ve Bülent Aktaş (37) gözaltına alındı. İstanbul, Yalova ve İzmit'teki operasyonlarda soyguna karıştığı öne sürülen sekiz kişi 20 bin dolarla ele geçirildi, yedisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis daha sonra Küçükçekmece'de saklandıklarını tespit ettiği çete lideri olduğu belirtilen Cüneyt Gökçe ve yardımcısı Ali Çoktal'ı da yakaladı. Polisle çatışmaya giren eski polis Gökçe ayağından yaralı olarak yakalandı. Şebekenin daha önce iki kez soygun girişiminde bulunduğu, başarısız olunca polislikten ayrıldığı öğrenilen Gökçe'yi ekibe dahil ettikleri belirlendi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber