KPSS İle Atananlar Harcırah Alamayacak

ÖSYM'nin son merkezi memur yerleştirmesiyle 18 bin kişi, ilan edilen boş kadro ve pozisyonlara yerleştirildi. Adaylardan istenen şartları taşıyan adayların ataması 2006 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacaktır. Yerleşen adaylardan bazıları, 2006 yılı içindeki kanun değişikliği nedeniyle, harcırah alıp alamayacakları yönünde sitemize mail göndermekte olup, bu konuya ilişkin hazırladığımız dosyaya ulaşmak için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Kasım 2006 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 

Harcırahlar, 6245 sayılı Harcırah Kanununa göre ödenmektedir. Bu Kanunda son olarak 12 Temmuz'da iki adet değişilik yapıldı. değişiklikler şu şekildedir:

1- Eski harcırahlar: Kanun ile yapılan düzenlemede, 2002 yılından bu yana NAKLEN atanmış olup da harcırahlarını alamayanlara naklen atama harcırahları verilecektir.

2- İstek üzerine naklen atamada da harcırah verilecek: Yapılan bir diğer düzenleme ile NAKLEN atamanın her türüne harcırah verilmesi kararlaştırılmıştır.

Görüldüğü üzere her iki düzenlemede naklen atamalara ilişkindir. KPSS'ye yerleşen ve ilk defa atama olarak adlandırılan ilk atamalarda 2003 yılından bu yana harcırah verilmemektedir. Bu konuda hakkını aramak isteyen üyelere şu dosyayı okumalarını öneriyoruz. http://www.memurlar.net/haber/49324/

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber