Özel hayatı dinlemeye şifre kılıfı

Firari sanık Fetullah Gülen'in örgüt lideri olarak yargılandığı Tahşiye Kumpas davasının 13. duruşması İstanbul Adliyesi'nde yapıldı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Mayıs 2016 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel hayatı dinlemeye şifre kılıfı

Duruşma da tutuklu sanıklar Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse'nin yanı sıra diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, bir numaralı sanık Gülen ile tutuklu sanıklardan Karaca, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek"le suçlanırken, diğer 31 sanığa "silahlı terör örgütü üyesi olma"ktan ceza isteniyor.

AMİRLERİMDEN EMİR ALDIM

Teknik Büro Amirliği'nde teknik takip ve dinleme elemanı olarak görevli sanık Mehmet Ali Doğan, savunmasında örgüt üyesi olma suçlamasını reddederken sıralı amirlerinin emri dışında herhangi izinsiz ve usulsüz bir dinleme yapmadığını iddia etti. Savcı Evliya Çalışkan'ın "Cinsel içerikli görüşmeleri de örgüt faaliyeti kapsamında mı dinlediniz? Özel hayatın gizliğine ilişkin tapeleri Teknik Şube de Komiser Yardımcısı Ali Cihan'ın emriyle mi yaptın" sorusuna Doğan, "Bütün örgütler bu tür şifreli mesajlarla haberleşir" diye cevap verdi.

Fatih Şahintürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber