Papa bugün Ankara'da olacak, yollar kapalı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in resmi davetlisi olarak yarın Türkiye'ye gelecek.

Ankara Esenboğa Havalimanına öğle saatlerinde gelmesi beklenen Papa'nın, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Letonya'ya gidecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile havalimanında görüşmesi bekleniyor.

Papa, havalimanından ayrıldıktan sonra ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edecek. Anıtkabir'in, Papa'nın ziyareti dolayısıyla yarın yaklaşık 3,5 saat ziyarete kapatılacağı bildirildi.

Papa, Anıtkabir ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Sezer tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak.

Çankaya'daki görüşmenin ardından Papa, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile bir araya gelecek. Papa ve Bardaoğlu'nun, görüşmenin ardından basına açıklama yapmaları bekleniyor.

Papa, daha sonra Vatikan Büyükelçiliğinde Ankara'daki misyon şeflerini kabul edecek.

Geceyi Ankara'da geçirecek olan Papa, 29 Kasım Çarşamba günü İzmir'e gidecek. Papa tarafından Efes Meryem Ana Kilisesi'nde ayin icra edilecek.

Aynı gün İstanbul'a geçecek olan Papa, 30 Kasım Perşembe günü Vatikan İstanbul konutunda ayin gerçekleştirecek.

Fener Rum Patrikhanesi'nde de ayine katılacak olan Papa, burada balkondan halkı selamlayacak ve hitapta bulunacak.

Akşam saatlerinde Ayasofya Müzesi'ni ziyaret edecek olan Papa'nın, Sultanahmet Camii'ne de gitmesi bekleniyor. Papa, İstanbul'da çeşitli din temsilcileri ile de görüşecek.

Papa 16. Benediktus'un, Vatikan İstanbul konutunda Türkiye'deki Katolik cemaati temsilcileriyle özel yemekte bir araya gelmesi bekleniyor.

Papa, 1 Aralık Cuma günü de sabah saatlerinde İstanbul Holy Spirit Katedrali'nde ayin icra ettikten sonra Türkiye'den ayrılacak.

EN ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Papa 16. Benediktus için, Türkiye'de kalacağı süre içerisinde tüm ziyaret edeceği yerlerde en üst düzey koruma ve güvenlik önlemleri uygulanacak.

Papa'nın ziyareti sırasında alternatif güzergahlar, ikiz konvoylar da hazır bulundurulacak. Papa'yı taşıyacak aracın hangi güzergahı kullanacağı, geldiği saatlerde belirlenecek. Güzergahlara yol boyunca resmi polisler belli mesafelerde dizilecek.

Yoldaki alt ve üst geçitler özel harekat personeli tarafından korunacak. Yol güzergahındaki hakim tepeler ile yüksek binalarda özel harekatçılar yerlerini alacaklar.

Papa, Ankara'daki temaslarının ardından geceyi Vatikan Büyükelçiliğinde geçirecek.

Büyükelçiliğin çevresindeki binalar ile cadde ve sokaklara giriş çıkışlar kontrollü olacak ve yabancı araçların binanın yakınından geçmesine izin verilmeyecek.

Papa Benediktus'un Ankara'da kalacağı 19-20 saatlik süre içerisinde yaklaşık 3 bin polisin koruma görevi yapacağı kaydedildi.

Papa'nın İzmir ve İstanbul'da gerçekleştireceği ziyaretlerde de en üst düzey güvenlik önlemleri uygulanacak. İstanbul'da güvenlik önlemleri alacak personele ilave olarak çevre illerden 750 çevik kuvvete mensup polis takviye olarak görev yapacak.

Papa'nın ziyareti sırasında muhtemel protesto eylemleri için yetkililer, eylemleri yapabilecek grupları yakın takibe alacak. Papa'nın geçeceği güzergahlara, bu grupların yakın teması engellenecek.

BASIN MERKEZLERİ OLUŞTURULACAK

Papa'nın Türkiye'yi ziyareti sırasında yerli ve yabancı basın mensuplarının çalışmasını kolaylaştırmak amacıyla bugün ve yarın Ankara Hilton Oteli Çankaya Salonunda 09.00-24.00 saatleri arasında, İstanbul Hilton Oteli Balo salonunda ise bugün 09.00-17.00 saatleri arasında, yarın 09.00-20.00 saatleri arasında, 29 Kasım Çarşamba günü ise 09.00-24.00 saatleri arasında, 30 Perşembe Cuma günü 09.00-22.00 saatleri arasında, 01 Aralık Cuma günü de 09.00-17.00 saatleri arasında ''Papa Ziyareti Basın Merkezleri'' hizmet verecek.

Papa'nın Anıtkabir'i ziyaretinin mozoleye çelenk koyma ve özel defteri imzalama kısımları ile programın küçük mekanlarda gerçekleşecek bölümlerini sadece TRT ve Anadolu Ajansı izleyebilecek.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), ziyareti canlı ve logosuz yayınlayacak. Ziyaretle ilgili fotoğraflar ise Anadolu Ajansı'ndan temin edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber